Widok

ZALEWANA ULICA PSZENNA

Witam serdecznie
Zamierzam zakupić dom przy ulicy Pszennej, niestety martwią mnie wody gruntowe, natknęłam się na internecie na zdjęcia z tej ulicy - gdzie droga wygląda jak pobojowisko !!i jest nie przejedna.

Jak sytuacja wygląda w tym roku czy gmina coś zrobiła żeby zapobiec podobnym zdarzeniom??

Czy powstał jakiś system melioracyjny??

Dziękuję za odpowiedź
Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ale odcinkiem ul Pszennej w glab Banina poprostu mozna sie zalamac droga.Bloto po same pachy:-)) dlatego wybralismy przedszkole najblizej domu
badzmy dobrej mysli po zakonczeniu calego osiedla pewnie wszystko sie unormuje a narazie trzeba pocierpiec:)
Mam taka nadzieje, bo inaczej depresji dostane:-)) poki co juz sie niemozemy doczekac odbioru:-)))
nam jeszcze troche czekania zostalo do konca roku:(
Tez bedzie napewno szybciej:-))
Wasze na kiedy mialo byc?
moze przejdziemy na gg lub mail?
to moze gg 38445817
Nie wiem skąd ma pani takie informacje że deweloper płyty na Pszennej położy. My rozmawialiśmy z nim osobiście i ten Pan zaprzeczył. Jedyne co to doprowadził te drogę do stanu "używalności" czyli utwardzenie gruntu :(. Wiem że wewnątrz osiedla maja być drogi i to zresztą widać bo już robią, ale ten kawałek na Pszennej już taki zostanie, chyba że zmobilizujemy siły(mieszkańcy) i nacisk na gminę zrobimy, a i tak nie ma pewności.
A może nastąpiła jakaś zmiana w ciągu ostatnich 2 tygodni i jestem nie doinformowana. to byłoby super. pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mam inne info w takim razie ze na odcinku naszego osiedla ,po zakonczeniu inwestycji beda polozone. Zreszt cos chyba tez na droge placilismy o ile sie niemyle ,ale moge sie mylic bo kupowalam juz dawno.
placilismy na droge i mowili ze plyty poloza
oczywiscie ze tak,my tez placilismy
no wiec wlasnie skoro placilismy to pewnie zrobia nie wiem po co panikowac lepiej poczekac i zobaczyc
ale to i tak dopiero po zakonczeniu inwestycji:-))
troche jeszcze to potrwa ale pozniej bedzie efekt koncowy:)
Dokladnie:-))chwilka cierpliwosci
aha no my mamy te płyty juz faktycznie przy pierwszym budynku, a tam koło was jeszcze niema, tyle ze zjazd do nas to juz jest beznadziejny i chyba se sami kostke połozymy bo dramat ;).
No wlasnie a jak z wjazdem do 2 szeregu jest w miare czy kiepski??
W woderach,ale tylko do lotniska,później już tanie linie i Berlin,Londyn,Sydney w zasięgu.
Podoba mi się optymizm Państwa "nacisk na gminę", dobre :) My tu mieszkamy od 15-tu lat i przez te 15 lat są naciski na gminę, żeby zrobiła coś z ulicą Pszenna, bo szczególnie po ulewach i w zimie przejazd tą ulicą grozi zerwaniem podwozia. Możecie jedynie pozbierać sami kasę i położyć, a gmina od czasu do czasu wysyła spych, żeby wyrównał koleiny. A poza tym, wielkie zero
do góry