Widok

"Żabianka nie chce tramwaju"

Radni nie słuchają mieszkańców, może włodarze się jeszcze zreflektują? Nie psujcie nam osiedla! Kilometr torów na wąskiej uliczce, jeden przystanek i koniec? Bzdura!

Obecnie do tramwaju mamy kilka minut i to nam wystarczy !

Aaaa, zapomniałbym, przy okazji zabiorą nam autobusy: 148 i nocny. Niedźwiedzia przysługa !

Połóżcie sobie tory pod własnymi oknami ! Czy ktoś w ogóle wziął pod uwagę ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nowy Port

Bardzo nam brakuje tej linii nr 4.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przebiega bo miasto projektują...

...myślący inaczej.

Nowa Letnica

Tragedia z komunikacją.Miała być reaktywowana przez PiS kolejka SKM ?

Nowy Port

Plany,plany,plany i wizualizacje.Lata lecą o oni planują Nową Wyzwolenia,a ostatnio Zieloną Wyzwolenia....A tiry nadal jeżdżą przez środek osiedla mieszkaniowego do portu gdańskiego,ludziom pod oknami.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bo,jak pamiętam zmienili podkłady pod tory z drewnianych na betonowe,kiedyś było ciszej a jeździły te stare zabytkowe tramwaje,pewnie można jakoś wygluszyc,ale im się nie chce

Tramwaje

uważam że powinny być
linie tramwajowe na Zabiance.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9

nie bo nie

to nie jest wyjscie,ale juz mieszkanko po babci albo dziadku to juz jak najbardziej tak,to juz lepiej przepisac takie mieszkanie na schronisko dla zwierzat niz d**ilne wnuki

Niesprawiedliwe porównanie!!!

Ludzie, którzy przyjechali tutaj w ramach przesiedleń powojennych, ciężko pracowali przy odbudowie zniszczonego 3miasta i budowie osiedli mieszkaniowych takich jak m.in. Żabianka. To dzięki nim setki tysięcy ludzi mogły tutaj zamieszkać. Proszę nie porównywać napływowych budowniczych 3miasta z narzekającymi na wszystko aktualnych przyjezdnych!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Absolutnie nie jest potrzebny tramwaj na tak krótkim odcinku wzdłuż SKM. Tak blisko bidynkow wysokich to jest wielko hakas i

Kto to wymyslił? Absurdalny pomysł.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja chce tramwaj

Jak najszybciej 148 wiecznie opuznienia mam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Mieszkanka Żabiank

Jak zlikwidują 148 nie będzie bezpośredniego dojazdu do szpitala na Zaspie i mola w Brzeźnie. Ludzie z okolic Trójmiasta wysiadający z skm na Żabiance nie dojadą do Brzeźna i Nowego Portu, jak nie będzie 148. To samo z młodzieżą uczącą się w Zespole Szkół Morskich i w ZSO nr 5 (obie w NP). Tramwaj jeździłby tylko w dzień, w nocy już nie. Poza tym, początkowo nitka tramwajowa biegłaby tylko do hipodromu. Pociągnięcie jej wzdłuż Rybackiej to tylko plan, nie wiadomo, czy w ogóle doszedłby do realizacji. O badaniu natężenia hałasu nikt nie wspomniał. Swoją drogą, autobus 148 zatrzymuje się przy Ergo Arenie. Inwestycja bezsensu za wielkie pieniądze. Dopiero wtedy będzie fatalna komunikacja.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie dla tramwaju

Mieszkam na Chełmie blisko tramwaju i powiem szczerze jest głośno walą mimo iż są maty wygłuszające ciche tramwaje podobno a które nie są ciche.
Nie zgadzajcie się na tramwaje
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wszędzie stawiają linię tramwajowe, dokładają autobusy. A Orunię dolną mają gdzies

Pani Prezydent Dulkiewicz

Pani Prezydent Dulkiewicz na moje pytanie gdzie mogę zgłosić swoj sprzeciw w tej sprawie odpowiedziała mi że rada dzielnicy żabianki na zebraniu które odbyło się we wrześniu 2022 roku nie zgłosiła sprzeciwu i że dziękuję za mój głos.Tyle w temacie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Do Sobieszewa a nie na Sobieszewo

Widać nie miejscowy ;)

Lidl będzie

Ale jak wymrą korzystający z 2 kościółków oddalonych o 150m. Ba może będzie Lidl i Biedronka bis

Za co zapłacić?

To urzędnicy obiecywali żę będą ciche tramwaje i fantastyczne maty wygłuszakące i że nie będzie ich słychać a to jedna wielka ściema
do góry