Widok

"Żabianka nie chce tramwaju"

Radni nie słuchają mieszkańców, może włodarze się jeszcze zreflektują? Nie psujcie nam osiedla! Kilometr torów na wąskiej uliczce, jeden przystanek i koniec? Bzdura!

Obecnie do tramwaju mamy kilka minut i to nam wystarczy !

Aaaa, zapomniałbym, przy okazji zabiorą nam autobusy: 148 i nocny. Niedźwiedzia przysługa !

Połóżcie sobie tory pod własnymi oknami ! Czy ktoś w ogóle wziął pod uwagę ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szkoda autobusu

Przecież ten autobus dowoził do szkoły w Brzeźnie Nowy Port

Ha ha ha

To pojedź kiedyś rano lub po południu. To jest bardzo ważna linia.

Nie nie nie

Nie jestem za wycinaniem zieleni i likwidowaniem parkingów. Może jeszcze lądowisko sobie zróbcie.

W odpowiedzi

Tam są drzewa i parkingi. I teraz wszyscy razem ekologia.

A ty wiesz o czym piszesz

Tam nie ma korków ale są parkingi i stare drzewa. I to nam chcą zabrać tlen i parkingi.

nie zwiększa atrakcyjności jeśli jest postawiony tuż pod oknami - wręcz przeciwnie
A tramwaj tam ma już wystarczająco dużo przystanków

Bez sensu inwestycja

Nie dość że jest wystarczająco dużo opcji komunikacji miejskiej na żabiance to powstanie dodatkowe źródło hałasu pod blokami. Jest tyle miejsc w gdańsku gdzie linia tramwajowa przydała by się bardziej. Ten dodatkowy kawałek nie wnosi nic na żabiance na której łatwo dojść do aktualnych 4 przystanków tramwajowych

Tylko ze tam jest i tramwaj i autobus i skm. Dlatego ta inwestycja nie ma zadnego sensu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Po co tramwaj . Trzeba patrzeć w przyszłość

Jest boisko można zrobić lądowisko dla taksówek powietrznych . Tylko trzeba by bloki na subislawa wyburzyć bo trochę przeszkadzają

Haha

Zakaz na deptaku wynika między innymi że śmiertelnego potrącenia kobiety, ale skąd taki ignorant jak Ty miałby o tym wiedzieć.

Bzdura

Większej głupoty dawno nie czytałam. Bardzo chciałabym zobaczyć te "dziesiątki tysięcy" ludzi w tramwaju na Subislawa. Jeżeli ktoś dojeżdża autem do Ergo to i tak będzie to robił, choćby miał przystanek na swojej klatce schodowej i przystanek pod drzwiami ergo. Ludzie zrobili się wygodni i tyle. Z skm do ergo jest 7minut pieszo, podobnie z przystanku tramwajowego. Ten odcinek jest w ogóle niepotrzebny. Są tostracone pieniądze, które przydałaby się na lepsze skokunikowanie innych miejsc w Gdańsku. A najwięcej do powiedzenia mają Ci, którzy i tak z tej linii nie będą korzystać.

Również mieszkaniec pomorskiej 13

Tez mieszkam w tym bloku i jakoś mi nigdy ten tramwaj nie przeszkadzał i nie przeszkadza

Cudzy interes

Ludzie, nie dajcie się zwieść, tu nie o mieszkanie chodzi. Te protesty i prześcieradła rozstawiają prywaciarze, którym te paskudne blaszaki rozbiorą. Miasto się w końcu wzięło za naprawianie dzielnicy i chce im te blaszaki PRL-owski usunąć, a Ci wymyślają problem z tramwajem żeby ratować swoje lukrowane biznesy. Popieracie tramwaj, nie popieracie prywaciarzy

nie dla linii za miliony o długości 1 BLOKU!

Kto to w ogóle wymyślił? Kto zaakceptował i po co?? Linia tramwajowa, która ma mieć długość 1 bloku?? Bo taka jest odległość od tramwaju do SKM na Żabiance!
Budowa za miliony PLN, a potem hałas i tramwaje jeżdżące do 23, a czym po 23 jak ma nie być autobusów?
Tak samo we Wrzeszczu! 200 m prostą drogą z SKM do tramwaju i chcą budować linie tramwajową... To jest chore!
Nikomu to w niczym nie pomoże, tylko zaszkodzi.
Chyba naprawdę chodzi tylko o to, że ktoś musi zarobić, bo żadnego sensu to nie ma.

Ja też tu mieszkam

i uważam że to bez sensu całkowicie, to jest tak mały spacerek żeby dojść od tramwaju do SKM .... Poza tym jeździ 148. Korków jakichś większych nie ma w tym kierunku.... Bez sensu wydane pieniądze będą.
No chyba, że my już w ogóle nie chcemy się ruszać (choć wszędzie trąbią że to zdrowe).
Już bardziej przydałoby się wg mnie jakiejkolwiek bezpośrednie połączenie z Żabianki do stacji w Oliwie. Dalekobieżne tam się zatrzymują... A z większym bagażem niewygodnie się przesiadać tramwaj / autobus

Opoznienia

Masz opuznienia? Dziwi mnie to, bo ja miewam opoznienia! Slownik ortograficzny kup.

Juz oddajemy czesc komfortu tolerujac ergo arene, ktora jest jak wrzod.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie

Stanowczo nie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chory pomysł

Co za bzdura. Komu to potrzebne. Tylko radnym żeby wydać pieniądze i ich klika zarobila na robocie. Nie praktycznie. Te pieniądze przeznaczyć można na bardziej potrzebne rzeczy. NIE dla tej bzdury!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry