Widok

Zachęcam do przeczytania

Szanowni Państwo
Przypominam, że 30 sierpnia 2021 roku o godz. 19.00 w Hali Sportowej w Bojanie odbędzie się spotkanie. Głównie w celu przeprowadzenia wyboru Sołtysa Bojana na dalszy okres kadencji sołeckiej 2019-2024.
Bardzo ważne jest by uczestniczyli w nim ci mieszkańcy Bojana, kórym zależy na dobru naszej wsi.
Tematów waznych dla wsi jest sporo gdyż w końcu przyszła odpowiedź wójta Kalkowskiego na pismo mieszkańców i jest ona w stylu "nie mam waszego płaszcza i co mi zrobicie" czyli lekceważenie i ZERO konkretów. Obok poruszanych kwestii, czyli bezpieczeństwa, infrastruktury, chaosu budowlanego dochodzi kwestia niesprawiedliwego budżetu czy inwestycji przy s6.
Jeśli się nie ogarniemy to wójt, tak jak do tej pory, będzie gminę traktował jak swój folwark.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

jaki wpływ ma sołtys na wójta, skoro wójt jest zdeterminowany w swoich działaniach? Sołtysem by mógł zostać nawet papież Franciszek i co to by zmieniło, Kielno trzeba zalać asfaltem i złotem bo czasu zostało mało a kadencje krótkie
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
A można to pismo przeczytać?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Im więcej nas tym jemu będzie ciężej. wszyscy na zebranie a nie pisać na forum.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Proszę w skrócie w punktach tematy w sprawie Bojana ,przeciętny mieszkaniec nie ma pojęcia , co się dzieje oraz to pismo jakiś link, o co chodzi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ktoś jest chętny na objęcie funkcji sołtysa?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jest kandydat na sołtysa. Zachęcam do udziału w spotkaniu. Kwestie które stanowią problemy naszej wsi były przedstawiane przeze mnie w poprzednim poście
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Powodzenia, myślę, że wielu mieszkańców wesprze swoją wiedzą nowego sołtysa w pilnowaniu tego samozwańczego "księcia" z Kielna.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czyli kandydata poznamy dopiero na zebraniu bo nie chce się ujawnić? Super! Czyli jak zwykle w Polsce głosowanie w ciemno
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Przepisy wyboru sołtysa jasno mówią, że kandydata na sołtysa zgłaszają mieszkańcy a nie sam kandydat. Orientować się trochę nowobogaccy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

starobogacki, bez ironii i z kulturą. Potwierdzasz powiedzenie o słomie w butach, nie każdy Polak zna się na polityce i medycynie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Bojano

collegium tumanum (3 odpowiedzi)

Czy wójt zwrócił nasze, mieszkańców gminy pieniądze, które przeznaczył na dyplom MBA z...

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (697 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...

Biuro Rachunkowe - gdzie w okolicy? (41 odpowiedzi)

Jest gdzieś w okolicy Koleczkowo, Bojano jakieś działające biuro rachunkowe? Verso z Bojana chyba...

do góry