Widok

Zadania do gry dla dzieci

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Szukam pomysłów na zadania do gry dla dzieci w wieku przedszkolnym.
Np. udawaj kota, zrób przysiad, policz do 5, zaśpiewaj coś, skacz jak żabka, narysuj dom... itp.

Może znacie jakieś strony gdzie są różne takie zadania dla dzieci,
lub sami coś zaproponujcie.

Trochę mam wypisanych różnych zadań, ale potrzebuje więcej, a nie potrafię nic nowego już wymyśleć, mam pustkę w głowie, szukam na necie ale prawie nic nie znalazłam.
Więc jeśli macie jakieś pomysły, lub znacie strony z pomysłami na zadania dla dzieci, to byłabym bardzo wdzięczna za pomoc :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja wykorzystuję ćwiczenia logopedyczne i ortofoniczne
fajne jest robienie min (ale nie zrób przestraszoną minę tylko np zrób taką minę jakbyś zobaczył strasznego smoka, albo miną jaką robisz jak musisz zjeść coś czego bardzo nie lubisz.... - żeby rozwijać wyobraźnię)
można wykorzystać sylabizowanie i głoskowanie albo liczenie liter
można układać rymy
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzięki :)

Może ktoś ma jeszcze jakieś pomysły na zadania do wykonania dla dzieci?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
"podaj łapę", "zdechł pies"...
A nie, to nie ta kategoria.
Ale przyznam że ja nawet do psa mam więcej szacunku. Owszem, szkolę go bo to sport dla psa ale sztuczki na zawołanie? Mam mieszane uczucia.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 16
Policz guziki.
Wymien czarnobiale zwierzeta.
Zaspiewaj piosenke
Proste dzialania matematyczne
Olicz od.10 w dol.
Milczec do nastepnego ruchu.
Wyklaskac dlugie slowo
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
pieczulka - dziękuje

gugug - "sztuczki na zawołanie" ?
aha, czyli uważasz że grając z dzieckiem w grę planszową, mającą na celu dobrą zabawę poprzez wykonywanie różnych zadań, połączona z pożyteczną nauką, gdyż niektóre te zadania mają być śmieszne (np. udawać jakieś zwierze), niektóre bardziej edukacyjne (np. policzyć do 10), a inne jakieś gimnastyczne (np. zrobić 5 przysiadów), to twoim zdaniem traktuje się dziecko gorzej niż psa, że nie ma się do dziecka szacunku? Bo tak wywnioskowałam po twojej wypowiedzi.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
zapraszam po ciekawe inspiracje na stronę mojedziecikreatywnie.pl
http://mojedziecikreatywnie.pl/ Zobacz jak spędzić czas z dzieckiem:-)

image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Trochę przesadziłam. Ale pisałam na temat swojego wrażenia na podstawie pierwszego postu. :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie bo ty jesteś pewnie z tych co wolą chlać piwko niż zorganizować fajne urodzinki na kochanego dziecka. Pewnie cię zazdrość zżera że tobą się nikt nie zajmował..biedactwo
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Xdddddddddddddd
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Też mam takie pytanie.

Dziękuję za udostępnienie.

Cieszę się, że jesteś zainteresowany grami dla dzieci! Oto kilka pomysłów na zabawy. Szukanie przedmiotów. Ukryj małe przedmioty w pokoju lub na zewnątrz i poproś dzieci o ich odnalezienie. Możesz stworzyć listę przedmiotów do odnalezienia i poprosić dzieci o wspólne rozwiązanie problemu lub rywalizację między sobą. Proponuj zagadki i łamigłówki, aby rozwijać logiczne myślenie i kreatywność. Ale ty też potrzebujesz rozrywki, możesz grać w gry online, a Zdobądź bonus tutaj. Zadawaj dzieciom zadania związane z rysowaniem, rękodziełem lub śpiewaniem. Na przykład poproś je o narysowanie ulubionej postaci lub zrobienie statku z papieru.

Dzięki za informację

Nie ma to jak samemu sobie dziękować za informację... No kpina i żenada....

cool!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Sprawdzone sposoby na odchudzanie:) (69 odpowiedzi)

Cześć Dziewczyny! Podzielcie się swoimi sposobami na skuteczne odchudzanie:) Ja muszę zrzucić aż...

Wakacje z dziećmi (116 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

jak zlikwidować plamy na stole po gorącym kubku ? (106 odpowiedzi)

chyba zniszczyłam stół, na blacie zostały kółka po kubku, w którym był wrzątek. czy są jakieś...

do góry