Widok

Zajączek:)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny:)
Jak to u was jest z tradycją zajączka?:)
U nas dzieciaki są obdarowywane, zazwyczaj słodyczami jakimiś małymi drobiazgami:) Po śniadanku wspólnie szukamy kryjówki w której zając ukrył upominki:)

Co kupujecie swoim maluszkom?:)
image

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moje dzieciaki dostają słodycze i drobiazgi

samochodzik, a mała jakąś lalę lub figurki które kolekcjonuje namiętnie

zawsze zajączek zostawia cukierkowo czekoladowe ślady aby było łatwiej znaleźć

najlepiej na ogrodzie u rodziców
na zajączka dajemy dzieciaczkom w rodzinie jakies drobne upominki zabawka + słodycze
czyli jest tak jak u nas:)
Mały dostanie pewnie jakiś drobiazg:)
image

image
U nas w rodzinie, tez prezenty tylko dla dzieci, ale nie drobiazgi tylko takie same jak w Boze Narodzenie czy Dzien Dziecka. Mamy ustalone kwoty prezentowe na wszystkie okazje (ta sama kwota). Tak jest wszystkim wygodniej. A dzieci zadowolone ;) .
u nas zawsze były słodycze i drobiazgi i ja przygotowuje małe paczki moim siostrzeńcom i schowam w swoim ogrodzie :) rodzicom małe też symboliczne paczuszki przygotowałam :)
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Mi bardzo podoba się tradycja "zajączka" w rodzinie mojego męża. Cała rodzina zjeżdża się do mojej teściowej, która mieszka w uroczym miejscu, zaraz obok lasu i pięknej polany. Tam wcześniej chowamy paczuszki ze słodyczami. Po śniadaniu wszyscy wychodzimy na spacer i dzieciaki szukają paczuszek po wszelkich dziuplach, krzakach i innych miejscach :) Potem się dzielą łupami ze wszystkimi.

I w prezencie są jedynie słodycze i owoce, bez zabawek.
image

image
uważam, że święta są po to, żeby dzieci dostawały prezenty ;)

nie ma u nas tradycji chowania i szukania drobiazgów czy słodyczy :)

nie wiem co kupić Młodemu - ma tyle zabawek, a nie chce się nimi bawić :/ kilka minut i sruuuuu... :/
chcę jakiś drobiazg - ale nie wiem co :P może drewnianą kaczkę do pchania? http://allegro.pl/zabawka-do-pchania-na-kiju-pchacz-goki-i1557791864.html

Inne tematy z forum Stogi

Apteka Elżbietańska (3 odpowiedzi)

Wita. Czy ktoś może wie, czy po remoncie w przychodni od strony wejścia dla dzieci wróci Apteka...

REJESTRACJA NZOZ STOGI (14 odpowiedzi)

Witam! Czy tylko ja mam problemy zeby zarejestrowac sie telefonicznie do lekarza?? Numer ciagle...

do góry