Widok

Zakaldy Sportowe

Teraz codziennie 50 EURO gratis od bet-at-home.com

Teraz wygrywanie w bet-at-home.com jest jeszcze prostsze – możesz skasować 50 EURO za samo zalogowanie się!

Tutaj znajdziesz więcej informacji www.totosport.gourl.org
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

podobienstwa

W czym podobna jest biblia i kamasutra?
Troche madrosci i duzo pier...d....olenia

Pozdrawiam

ALE JAJA

“Regulamin placu zabaw”
brrr musztra dryl wojsko
to chyba jakiś kawał
bo miało być tak swojsko.

Grzegorz Rymopis

hobo

gratulacje, panie p'sorze ;)

Stworek

Tym razem to już na pewno...ale mi nie szło o żaden cel...ja już dawno przestałem POWAŻNIE zajmować się polityką...jeno do Krasowskiego to musiałem napisać, bo w latach 80tych to mój dobry znajomy był...

kata

może ktoś polecić tanią miejscowkę na kilka dni sierpnia w Sopocie?

Klaudi

Zawsze przykro patrzeć w co mogą przerodzić się dobre znajomości...
Zaś listy takie jak przytoczyłeś, moim zdaniem pokazują jedynie gdzie Cię można uderzyć tak, żeby zabolało (o tu mam miękkie miejsce, patrz).
Co prawda jeśli to znajomy, to pewnie i tak wie.

Ifcia!

Witamy z poworotem naszą pokładową Pigułę!
:)

(+) (+) (+)
trzy pigułki powitalne w kolorze różowym

Mundialowych dowcipów kilka, na pocieszenie...

-Z kim sie spotkaja Polacy po wyjsciu z grupy?
-???
-Z kibicami na Okeciu.

Jakie jest najlepsze zdjęcie Rasiaka?
...zdjęcie z boiska!

Co robi Janas po wygranym meczu?
Wyłącza Play Station...

slyszales? Giertych zostal ministrem edukacji!
Ojcze nasz ...
czy Ty wogóle czytasz co ja piszę?
ktorys jest w niebie ...
czemu sie modlisz?
ja sie nie modle, ja sie ucze do matury.

...

po całej tej dzisiejszej szarpaninie
po wieńczących dzień
usportowionych spacerach ze sforą
zasiadam na tarasie
śledząc krótki kurs pazurka księżyca

wóz i kasjopeja
moje drogowskazy na niebie
orientują mnie na ważne strony świata
ściągają myśli do tej magicznej pradoliny
w której nietoperze
szybując nocą nad starą rzeką
skrzydełkami delikatnie tną wodę

w oczekiwaniu na kolejny powrót
pod koronę starego olbrzymiego dębu
oś tej przeogromnej łąki
otoczonej pierścieniem broniącego dostępu lasu
wypijam sobie na każdą nóżkę po browarku

ojoj...ileż ja tych nóżek mam?
czy one się aby za bardzo nie zaplączą?

chcesz zarobić? :)

Wejdź na http://republika.pl/praca_eurobarre/ i poczytaj. Naprawdę warto :)

RUSKA BABO NIE PŁACZ PO LENINIE!

12 marca 1956 r. I sekretarz PZPR Bolesław Bierut zmarł w Moskwie. Paradoksalnie, został wykreowany z tego powodu na drugiego Reytana, bohatera, który drogo zapłacił za opór.
Polska dowiedziała się o śmierci następnego dnia rano. Byli zaskoczeni. W raporcie, którego treść polski kontrwywiad znał dzięki złamaniu szyfru bądź przeciekowi, ambasador Francji donosił z Warszawy: Dzisiaj rano miasto było bardzo spokojne i wiadomość nie wywołała żadnej spontanicznej reakcji prócz ciekawości. Wokół sprzedawców gazet formowały się małe grupki osób komentujących wydarzenie. Mówiono mi już, że Sekretarz Generalny Polskiej Partii zostawił po sobie niewiele żalu i że z ironią wyrażano się o umiejętnościach medycyny rosyjskiej
pozdrawiam GRZYBA między palcowego! hehehehehehe

takie se te mundialowe dowcipy

a co wy na to?:
polscy piłkarze są jak jądra...
biorą udział ale nie wchodzą

moje wiersze

Wiersz o klimacie wiejskim

W TO LATO
Kiedy idzie się na wiejskie pole
To trzeba wziąć duży kapelusz
Na swoją dosyć opaloną głowę
Przez cały dzień wystawioną

W słońcu które daje tutaj spiekotę
Zwalającą zawsze z ludzkich nóg
Prowadząc potem do omdlenia
Stającego się problemem bliskich

Drugi wiersz:
O KOBIECIE NA KTÓRĄ PATRZĘ Z DALEKA
W mój ciepły letni wieczór widzę ją
Ciągnącą swoją siłą wiadra do góry
Ze studni głębinowej w swojej wsi
Potem tak z nimi dróżką tu zawraca

Przez wielki jak każdy kamień ciężar
Bo przegina ją na obydwie mi strony
Gdy po paru metrach robi odpoczynek
I zaraz bierze je do spracowanych rąk

Kiedy zdarzy się po wieku światowy cud
Ze ktoś do niej z czułym słowem podleci
Złapie w sekundzie jej długiego zmęczenia
Prowadzącego do utraty władzy w rękach

W TO LATO NA WSI
W ciągłym cieple
Rolnik musiał robić
Nie patrząc na deszcz
Co przyniósłby przerwę
Każdej dojrzałej pszenicy
Czy jego dobrego żyta
Które jemu musi opłacić się
Bo jeżeli jemu by by się
Teraz nie opłaciło
To zostawiłby komuś obcemu
Jak się mówi
Na pastwę losu
A drugi rolnik wziąłby gotowe
Jakby nic u siebie nie siał
I wziąłby gotowy pieniądz
Za to co nie było wcale jego

W OGRODZIE ROLNIKA
Kwiatki w tym roku
Ta odmiana była
W nastepnym inną
Odmianę trzeba dać
Nie rok po roku
Co by było
Gdyby to samo siało się
Wtedy by się szybko
Znudziło jemu
I tak jeżeli w tym roku
Były ziemniaki
To w następnym
Trzeba posiać co innego
Bo ziemia lubi
Zawsze jakąś zmianę

W CZASIE ŻNIW
Tyle jest kurzu przy kombajnie
Ze lepiej teraz nie podchodzić
Bo można zakurzyć się słomą
Unoszącą się nad każdym polem

Wczepiającą się we włosy osoby
Nie przypadkowo drogą idącą
Żebyzobaczyć jak on dalej młóci
I czy dobrze rozłożył pole do pracy

W dniu chyba na dobre tak ostatnim
U rolnika gdzie co parę zaraz godzin
Wjeżdza się na wielkie połacie zboża
Pod wieczór natreszcie tu skosznego

kolejne oswiadczenia PZPR

ZLOTE PASY SPRAWIEDLIWOSCI ZA OBRONE NASZEGO WYMIARU SPRAWIEDLIWOSCI

Przynajemy kolejne zlote pasy sprawiedliwosci Wielkiemu Derektorowi IPN Edmundowi Krasowskiemu, prokurwatorom Schulzowi, Nie-synowi oraz Gams-Kornatowskiej oraz asesrowi Wyrwasowi za obrone Naszego Pezetpeerowskiego Wymiaru Sprawiedliwosci przed OKRUTNYMI WESOLKAMI.

Politbiuro PZPR

POPARCIE DLA RZADOWEJ PATRIOTYCZNEJ POLITYKI ZATRUDNIENIA

PZPR dziekuje Rzadowi za prowadzenie genialnej polityki zatrudnienia, polegajacej na masowej wysylce elementow kosmopolitycznych do pracy za granica. W ten sposob z kraju zostana usunieci kosmopolici a zostana sami szczerzy patrioci a bezrobocie zniknie, gdyz pracy bedzie wiecej niz ludzi. Liczbe patriotow szacuje sie na 16 mln.

Politbiuro PZPR

PAS SPRAWIEDLIWOSCI DLA GDANSKICH PROKURWATOROW

PZPR dziekuje gdanskim prokurwatorom, zwlaszcza pro. Pilchowi i pro. Tomaszewskiemu za ich cenny wklad w dzielo ROZMYDLANIA uwlaszczenia uzytkownikow wieczystych. (Wiemy o sprawie z materialow Stowarzyszenia Obrony Drobnych Posiadaczy, ktore udalo sie wykrasc naszym tajnym sluzbom). Przyznajemy obu prokuratorom nagrode - PAS SPRAWIEDLIWOSCI TOWARZYSZA KLODZIA Mimo wszystko domagamy sie jednak od prokuratury zwrotu naszego budynku - gmachu KW PZPR. W nagrode za piekna postawe dajemy jednak dodatkowy miesiac na opuszczenie naszej siedziby

KW PZPR w GDANSKU

wspieramy kolejnego nieudacznika - cieszycie sie?

CZY POLSKIE WOJSKO POJEDZIE WSPIERAC KOLEJNEGO NIEUDACZNIKA?
PZPR popiera plan wladz polskich, aby wraz z Obozem Jedynie SLusznej Demokracji, wyslac do Afganistanu polskie wojsko Z BRATNIA INTERWENCJA, w celu wsparcia Wielkiego Nieudacznika Prezydenta Chamida Karzai, ktory, posadzony na prezydenckim stolcu, nie potrafi kontrolowac calego terytorium afganskiego. Jestesmy tym wzruszeni, gdyz jest to podniesienie do rangi miedzynarodowej pieknej praktyki wspierania nieudacznikow, ktorzy, co prawda do niczego sie nie nadaja, ale sa w Ukladzie.

Politbiuro PZPR

Darmowa Bramka SMS

Wysylaj smsy do wszystkich sieci www.sms.faa.pl

MANIAK

A może PZPRowi kopsniecie za darmo w ramach reklamy, wicie, rozumicie...

Wylicz ratę kredytu

Wystarczy wypelnic formularz aby poznac rate kredytu mieszkaniowego - bezpplatne spotkanie www.open.gaa.pl

Kamień

Ile człowieka w człowieku
Skoro to tylko mięso
Przepełnione cieczą i myślą

Czy to właśnie ta indywidualna myśl
Skacząca z miejsca na miejsce
Rozszerzająca swoje terytorium
To człowieczeństwo?

Czy pot przelany nad pracą to człowieczeństwo,
Jakie wybiera myśl dla niego?

Plujesz pod wiatr i bezmyślność
Daje o sobie znać, krzyczysz
Tylko echo odpowie ci coś zrobił
Ludziu, człowieku, zwierzu

Informacja zwrotna, na którą
Już nie czekasz, rozjaśnia nam sprawy
Które przeminęły, zginęła w mgle
Myśl najważniejsza w człowieku
Szukanie odpowiedzi na pytanie
To zbyt trudne dla ludzia
Po co dostosowywać siebie, skoro zmienić
Można cały świat zwierza.

Ach, myśl rzucić jak kamień w głębinę oceanu!
To jedyne rozsądne rozwiązanie.
W końcu kamień na dno nigdy nie opada.
Przynajmniej okiem tego nie stwierdzimy

A jeśli postarasz się to sprawdzić
I dowiesz się gdzie kamień w sercu leży
…?

NIEMCY PRZEGRALI CHE CHE CHE

Zgadzam się kuchnia niemiecka jest "ciężka".Nawet najbardziej wyrafinowaną potrawę potrafią "zbeszcześcić" sosem a jeśli nie mają takiego domowego to keczupem lub innym tego typu produktem.Ale na pewno na uwage zasługuje Żołądek wieprzowy faszerowany mięsem, szynką i drobno pokrojonymi ziemniakami.Wszystko doprawione ziołami.Jest to potrawa z południowo-zachodniej części Niemiec i nawet Regan , gorbaczow się nią zachwycali.W tych okolicach robi się też knedle z bułki pokrojonej w kostkę, jajek, sera żółtego, podsmażonej cebulki.Wszystko to się miesza i formuje kule wielkości brzoskwini, następnie gotuje w osolonej wodzie i podaje z sosem bądz z podsmażoną cebulką.Obowiązkowo na maśle.No i oczywiście piwo.Ciekawostka z tychże okolic są także placki z ciasta drożdżowego, takiego jak na racuchy ale smażonego pod przykryciem na patelni , w której jest woda, olej i szczypta soli.Je się te lekko słone racuchy same albo z mięsem i sosem.W okolicach Berlina natomiast można dostać w sklepach rodzaj naszego klopsa faszerowanego zółtym serem . Jest to mięso wieprzowe bardzo drobno zmielone-w konsystencji przypominające parówki- przemieszane z małymi kawałkami sera żółtego.Kupuje się to już gotowe w foremkach z foli, wystarczy tylko upiec w piekarniku i zrobić sos.Smaczne ale jak na mój gust strasznie słone.
Natomiast na Słowacji kilka razy jadłam ser panierowany i smażony.Był on podany do ziemniaków albo frytek.Obowiązkowo do tego duża porcja różnych surówek

oswiadczenia

DO PANI KANCLERZ ENERFIU (NIEMIEC)

Jakis czas temu prosilismy pania kanclerz o zalozenie spodnicy, w celu wiekszego zaciesnienia stosunkow polsko-niemieckich. Niestety zauwazylismy ze cieknie pani z zawieszenia, w zwiazku z czym prosimy o dalsze noszenie spodni. Prosimy tez o przekazanie waszym dziennikarzom, ze to jedynie my, PZPR, mamy prawo do lajania polskich wladz, co zostalo uzgodnione z Erichem Honeckerem i Helmutem Kohlem.

Politbiuro PZPR

W OBRONIE HONORU PRZEZYDENCKIEGO I NASZEGO

PZPR wzywa do podjecia natychmiastowych dzialan zbrojnych przeciwko Niemcom w zwiazku z publikacja obrazajaca naszego prezydenta. Kto obraza prezydenta obraza kazdego polskiego obywatela. To nie moze ujsc bezkarnie.

Nalezy tez podjac dzialania zbrojne przeciwko Chinom. Doszlo tam bowiem takze do profanacji prezydenta. Pewien chinski rolnik, poczestowany przez czlonkow PZPR winem STERNIK:

http://www.kc-pzpr.webpark.pl/sternik.jpg

co prawda wypil je duszkiem, ale nastepnie opierdzial naklejke z wizerunkiem Braci Kaczynskich. Tego tez nie mozemy podarowac

Nalezy takze postawic ultimatum Egiptowi, albowiem w jednej z piramid egipskich zauwazylismy hieroglif, przedstawiajacy dwie kaczki. Uwazamy, ze jest to rowniez jawna kpina z naszych politykow. Jesli hieroglif nie zostanie usuniety, nalezy rowniez wypowiedziec wojne Egiptowi!

Politbiuro PZPR

KOLEJNE GRATULACJE DLA STRAZNIKOW KRADZIONEGO

Gratulujemy Straznikom Kradzionego (Rzadowi Marcinkiewicza) zablokowania wrogich planow zniesienia podatku od wdow i sierot. Wiadomo, ze ludzie przy korycie sa w potrzebie. Jesli wdowy i sieroty przestalyby finansowac te potrzeby, to musieliby je sfinansowac towarzysze tacy jak Kluczyk i Krunze, do czego nie mozna dopuscic, gdyz jest to przodujaca sila Naszego Biznesu!

Komitet Biznesowy PZPR

chje che che zabij skina

informujemy że faszyści niemieccy przegrali 2 :0 a faszystami włoskimii w piłkę ma mistrzostwach siata

BIURO OCHRONY KRADZIONEGO (CBA)

BIURO OCHRONY KRADZIONEGO (CBA)
PZPR z radoscia powitalo nowa inicjatywe Straznikow Kradzionego (Rzadu Marcinkiewicza) aby powolac Biuro Ochrony Kradzionego. Dzieki temu towarzysze od biznesu jak Kluczyk, Gazowaty i Krunze juz na jesieni stana sie uczciwymi ludzmi, a ich biznesy zostana ochronione przed korupcyjna konkurencja.

Politbiuro PZPR

Ty "i dobrze" i "ochocho" !

Weź sie walnij w głowę, co? I nie mieszaj sportu z ideologią.

a w ogóle

w niemczech nie było faszyzmu. był nazizm. nie rozwinę tego bo mam wakacje. no chyba że przy lipcowym pyffku

Jak powstały

1. Kiedyś Chuck Norris kopnął niechcący konia w szyję. Tak powstały żyrafy.
2. Tylko Chuck Norris pijąc kawę z mlekiem może wypić mleko, a kawę zostawić.
3. Na początku był chaos... który zapoczątkował Chuck Norris.
4. Chuck Norris to jedyną osobą na świecie, która dostaje e-mailem oferty zmniejszenia penisa.

RM

Radio Maryja
Podobno autentyczne dialogi z anteny radia
Strona pierwsza z trzech
Słuchaczka:
- Ja dzwonię ze Stanów. U nas jest już taka deprawacja i kultura śmierci, że w szkołach stoją automaty do sprzedaży prezerwatyw.
Prowadzący audycję:
- To pani nie dzwoni ze Stanów, tylko z piekła!

• • •
Ojciec Dyrektor:
- Ludzie pokazują palcami, jakim ja samochodem jeżdżę. Że mercedesem klasy S. A niby czym mam jeździć? Na krowie mam jeździć? Głupoty takie gadają... Mogę na krowie, ale gdzie ja bym tę krowę trzymał w Radiu Maryja?

• • •
Słuchaczka RM:
- Zawsze jestem zabezpieczona i noszę przy sobie prezerwatywę. I co w tym złego? Ktoś by powiedział, że jestem puszczalska.
Prowadzący audycję:
- No więc jest pani puszczalska. Na szczęście... to znaczy, niestety.

Sonda dla fanów radia

• • •
Słuchaczka:
- Ja się tego nie wstydzę. Mam siedemdziesiąt lat i wszystkim mówię, że jestem dzieckiem Radia Maryja i Ojca Dyrektora.
Prowadzący audycję:
- No, wie pani... To ostatnie stwierdzenie może być ryzykowne.

• • •
Słuchaczka:
- Mąż sprzedał dosłownie wszystko z domu na wódkę. Ale jak chciał już sprzedać radio, na którym słucham Radia Maryja, to się zdenerwowałam.

• • •
Słuchaczka:
- Tadeusz? Dzień dobry. To ja, Maria...
Ojciec Dyrektor:
- Dlaczego mi pani mówi po imieniu? Ja nie znam żadnej Marii... To znaczy jedną znam, ale ona by raczej do mnie nie zadzwoniła...

• • •
Dobranocka w RM:
- Masz na imię Wojtuś? Jak pięknie i bardzo ładnie zaśpiewałeś piosenkę, więc mamy dla ciebie nagrodę. Mam w ręku kasetę o podwórkowych kółkach różańcowych. Chcesz taką kasetę?
- Nie!

a propos piwka... :D

no to zaczynam weekend lubelską "perełką" ;)
browarem z krainy chmielu :D

kto miał kiedyś kontakt z moto-stonką z tamtych stron
ten wie czym grozi konsumpcja tego wyjątkowego trunku ;)
w doborowym towarzystwie

start!

co tam...

nauka angielskiego
radio maryja
faszyści
naziści
polityka
i piłka nożna
co tam ołpenery ;)

teraz wodaaaaa!
słońceeee!
morze piwaaaa!
żagle!!!

spadam stąd
Wam życzę miłego weekendu w betonie
a najlepiej poza nim :D

ajajajajajaj

słyszeliście nowinę?
Kwaczek premierem będzie...
i co na to PZPR??

"Poniżej cytuję jedno z pytań, które pojawiło się na egzaminie na wydziale chemii NUI Maynooth (National University of Ireland). Odpowiedź jednego ze studentów była na tyle wyjątkowa, że profesor podzielił się z nią ze swoimi kolegami, a później jej treść przedstawił w internecie. Pytanie: Czy piekło jest egzotermalne (oddaje ciepło) czy endotermalne (absorbuje ciepło)? Większość odpowiedzi oparta była na prawie Boylesa, które mówi, że w stałej temperaturze objętość danej masy gazu jest odwrotnie proporcjonalna do jego ciśnienia. Jeden ze studentów napisał tak: Najpierw musimy stwierdzić, jak zmienia się masa piekła w czasie. Do tego potrzebna jest ocena liczby dusz, które idą do piekła i liczba dusz, która piekło opuszcza. Moim zdaniem można ze sporym prawdopodobieństwem przyjąć, że dusze, które raz trafiły do piekła, nigdy go nie opuszczają. Na pytanie, ile dusz idzie do piekła, można spojrzeć z punktu widzenia wielu istniejących dzisiaj religii. Większość z nich zakłada, że do piekła idzie się wtedy, gdy nie wyznaje się tej właściwej wiary. Ponieważ religii jest więcej niż jedna i nie można wyznawać kilku religii jednocześnie, to można założyć, że wszystkie dusze idą do piekła. Patrząc na częstotliwość narodzin i śmierci można założyć, że liczba dusz w piekle wzrastać będzie logarytmicznie. Rozważmy więc pytanie o zmieniającej się objętości piekła. Ponieważ wg prawa Boylesa wraz ze wzrostem liczby dusz rozszerzać musi się powierzchnia piekła tak, aby temperatura i ciśnienie w piekle pozostały stałe, to istnieją dwie możliwości: 1. Jeśli piekło rozszerza się wolniej niż liczba przychodzących do niego dusz, to temperatura i ciśnienie w piekle będą tak długo rosły aż piekło się rozpadnie. 2. Jeśli piekło rozszerza się szybciej niż liczba przychodzących tam dusz, to temperatura i ciśnienie w piekle będą spadać tak długo, aż piekło zamarznie. Która z tych możliwości jest bardziej realna? Jeśli weźmiemy pod uwagę przepowiednię Sandry, która powiedziała do mnie: "prędzej piekło zamarznie niż się z tobą prześpię", jak również to, że wczoraj z nią spałem, to możliwa jest tylko ta druga opcja. Dlatego też jestem przekonany, że piekło jest endotermalne i musi być już zamarznięte. Z uwagi na to, że piekło zamarzło, można wnioskować, że żadna kolejna dusza nie może trafić do piekła, a ponieważ pozostaje jeszcze tylko niebo, to dowodzi też istnienia Osoby Boskiej, co z kolei tłumaczy, dlaczego Sandra cały wczorajszy wieczór krzyczała "Oh, God". Ten student otrzymał ocenę "bardzo dobry"."

he, he, he...

po prostu wspaniałe.... :)

stworek

mysle ze pieklo podlega entropii ale dlatego iz dusze robia nieznaczne co prawda ale jednak postepy. po kilku billardo-biliardach dyktatorow, kilku milionow-bilionow bombardowan zamieszkalych planet przez asteroidy oraz billionie zgonow poalkocholowych dusza osiaga dojrzalosc wystarczajaca na utrzymanie stalej temperatury wlasnego piekielka, jesli nie powrotnego kurczenia sie bez zwiekszenia temperatury na zasadzie odwroconego big bangu, czyli z nudow.

wygrali w nędznym faszystowakim stylu

faszysci mistrzami w piłce nożnej. jak zwykle prowokacja na boisku

E tam

Pamiętacie opowieść o Elojach i Morlokach?
Kto wie, czy po śmierci dusza nie kończy w czymś gardle.
My tymczasem wierzymy w niebo...

KTO NIE JEST Z NAMI TEN JEST PRZECIW NAM

Zapowiedziana nieobecność Premiera rządu hiszpańskich socjalistów, Jose Luisa Rodrigueza Zapatero, wywołała krytyczne reakcje Watykanu. Włoski kardynał Mario Francesco Pompedda, członek kurii watykańskiej, skomentował to w wypowiedzi dla dziennika "Corriere della Sera" jako "akt nadmiernej świeckości".
Hiszpańska para królewska, Juan Carlos i królowa Zofia zapowiedzieli, że będą na Mszy Św. wraz z całą rodziną.
- Nawet Wojciech Jaruzelski i Fidel Castro byli na Mszach Jana Pawła II - skomentował Joaquin Navarro-Valls zapowiedzianą nieobecność Premiera Hiszpanii na papieskiej Mszy w Walencji. Dodał też, że oczywiście "na Mszę przychodzi ten, kto chce".

Premier Zapatero przeprowadził w Hiszpanii szereg reform krytykowanych przez Kościół i wielu katolików, m.in. zalegalizował ustawowo małżeństwa par homoseksualnych i zniósł de facto obowiązek uczęszczania na lekcje religii, ponieważ stopnie z tego przedmiotu nie są już uwzględniane przy ogólnej ocenie ucznia.
Szef rządu socjalistów, którzy doszli do władzy w wyniku wyborów z 2004 r., obiecał niedawno Papieżowi Benedyktowi XVI, że nie podejmie żadnych inicjatyw zmierzających do liberalizacji aborcji i legalizacji eutanazji w Hiszpanii.

KOLEKCJA BAJEK

O NALEŚNIKU - na leśniku leży baba
O NALEŚNIKACH - na leśniku leży leśnik
O POWIDŁACH - po widłach są dziury w plecach
O DESCE - odesce sie i zaroz wracom
O SZCZYKAWCE - o szczy kawka na dachu
O JABŁĄCE - miałam ci ja błonkę
O JABŁĄCE I DRZEWACH - miałam ci ja błonkę a on cis i klon
O DZWIGU - zamknij drzwi gówniarzu
O NAPOLEONIE - ona po Leonie ma trójkę dzieci
O NAPOLEONIE BONAPARTE - napal Leonie bo na parterze zimno
O ROMANTYKU - Roman ty k******
O ROMANTYŹMIE - Roman tyś mnie wykorzystał
O KOLORACH - Lila róż dupę
O SZKOLE, PIEPRZU I SELERZE - pieprze szkołę i se leże
O PIERZU I SELERZE - mama pierze, ja se leże
O ŻABIE - zabierz pan tę rękę
O NALEŚNIKU I DŻEMIE - leży leśnik na leśniku i dżemie
O MORZU I MIELIŹNIE - a może mnie pan tera liźnie
O APOSTOŁACH - jedzcie pijcie, a po stołach nie żygajcie
O BASIŚCIE - Basi scierpła dupa
O TASMANI - wlazł k**** Mani
O TRAKTORZE I WARKOCZACH - jedzie traktor i warkocze
O PAŁACYKU I LATARENCE - pała cyk i lata ręka
O MAGDZIE - ma gdzie nie ma z kim
O PORZE I SELERZE - o tej porze ja se leże

ACH CI NAZIŚCI I FASZYŚCI

Sąd administracyjny stolicy Badenii-Wirtembergii orzekł, że nauczycielka-muzułmanka z jednej ze szkół Stuttgartu może prowadzić zajęcia w chuście na głowie.

Nauczycielka skierowała sprawę do sądu, gdy dyrekcja szkoły zabroniła jej chodzenia w pracy w nakryciu głowy. Sędziowie powołali się na zasadę równości wobec prawa, dając za przykład zakonnice, które uczą przedmiotów ogólnych, występując w swym stroju zakonnym.

Dyrekcja szkoły sprzeciwiała się noszeniu chusty przez 55-letnią nauczycielkę-muzułmankę, powołując się na odpowiednią ustawę i uzasadniając, że demonstrowanie symboli religijnych zakłóca spokój w szkole i sprzeczne jest z neutralnością państwa wobec uczniów i ich rodziców.

W kwietniu 2004 roku Badenia-Wirtembergia jako pierwszy niemiecki kraj związkowy zakazała muzułmańskim nauczycielkom występowania w szkołach publicznych w chustce na głowie.

KUTASY TEŻ POOBCINAĆ

Prawo i Sprawiedliwość nie chce już tolerować telewizyjnych reklamówek prezerwatyw w najlepszych porach oglądalności. Dziennik donosi, że ma być wprowadzony zakaz emitowania spotów reklamujących antykoncepcję w telewizji przed godziną 23, czyli tak samo jak alkoholu i papierosów. Przeciwko takiemu zakazowi protestują seksuolodzy.

Za zakazem opowiadają się wiceminister pracy Joanna Kluzik-Rostkowska i doradca premiera ds. rodziny Hanna Wujkowska, które mają już wsparcie polityczne w Sejmie. szef Również Paweł Kowal, szef sejmowej Komisji Kultury i Środków Przekazu, przyznaje, że trzeba zastanowić się nad zakazem reklamowania prezerwatyw przed godziną 23.
Tadeusz Cymański, wiceszef klubu PiS i wiceprzewodniczący komisji polityki społecznej, mówi, że jeżeli przeciwko tym reklamom zaprotestują rodzice, to będzie to wystarczająca przesłanka do zmiany prawa.

Łał

Uwielbiam tę szeroko zakrojoną, masową hipokryzję.

I jeszcze cuś...

Wg Gustawa Holoubka:
"Przytoczę taki obrazek obyczajowy, który moim zdaniem dobrze ilustruje to, co się teraz dzieje w polskiej polityce.
W jednym z teatrów na próbie Kalina Jędrusik zapaliła papierosa. Na scenie nie wolno palić papierosów. Zbliżył się strażak i powiedział: "Proszę zgasić papierosa, bo tu nie wolno palić".
A Kalina jak Kalina - z wdziękiem odparła: "o******** się strażaku".
I on strasznie się zamyślił, poszedł za kulisy i tam trwał jakiś czas.
Potem nabrał powietrza, wrócił na scenę, ale tam już nie było Kaliny, tylko Basia Rylska. On jednak tego nie zauważył, bo oczy zaszły mu bielmem z wściekłości, i krzyknął do Rylskiej: "Ja też potrafię przeklinać, ty k***o stara!".
Kompletnie zdumiona Basia pobiegła do Edwarda Dziewońskiego, który był reżyserem spektaklu, i powiedziała mu, że strażak zwariował, bo ją zwyzywał bez żadnego powodu.
Dziewoński strasznie się zezłościł, poszedł do strażaka i powiedział: "A pan jest c***!". Przy czym strażak był już inny.
Więc tak wygląda życie polityczne w naszym kraju."

W naszym kraju to nalezy np

posadzic golubok. A nastepnie sporzadzic jedne z lepszych win. To wszystko.

nie było czy był

a co powiesz o tym ze podczas wojny pewne granice zostaja zniesione . wiec wypowiedz o tzw niemczech jest cokolwiek dwuznacznie niezrozumiala :)

dlatego tez stwierdzeniem jest , ze w europie byl faszyzm

nazizm i wszelkie systemy przesladowań ludzkiej jednostki . zaczelo sie od inwigilacji jak wrocisz pisz co moglbys dodac do tematu

polska odpowiedz na niemieckie zarty:

- Niemieccy pilkarze sa jak niemieckie jedzenie, zeby byli dobrzy musza byc przywiezieni z Polski

- Jak to jest, ze w Niemczech produkuja tyle dobrych samochodów? Jak sie ma takie zony, czyms trzeba sie zajac.

- Co to znaczy, gdy krowa jest ladniejsza od kobiety? Po prostu przekroczyles granice na Odrze.

- Dlaczego Niemcy lubia Mercedesy? Bo maja celownik i czuja sie jak w Tygrysie.

- Jak odróznic niemiecka kobiete od niemieckiej krowy?
Po kolczykach.

- Dlaczego japonski sedzia nie uznal bramki Krzynówka? Bo z przyzwyczajenia na widok Niemców podniósl reke do góry.

- Gdzie leza Niemcy? Pod Stalingradem.

- Dlaczego Krzyzacy przegrali pod Grunwaldem? Bo mieli wtedy parade równosci.

- Wiecie, ze na 10 kobiet niemieckich 12 jest brzydkich?

- Ostatnio tynkowalem dom pewnego satyryka z Niemiec. Jego zona mówila na do widzenia, ze ma dzieki mnie najpiekniejszy tynk w calym miescie , oraz pierwsze orgazmy od 5-ciu lat.

Stare czasy...

Stare czasy, stare dobre czasy one nigdy juz nie wrócą....i dobrze ;) Maszerujemy naprzód, frajerstwo zostaje w tyle! Oi !

Eksplozja zyskow 341% w 3 lata

Inwestuj w azjatyckie tygrysy 314% w 3 lata, najlepsze fundusze, najwieksze zyski, najwyzsze wyniki. Poznaj szczegoly

EXplozja

w osobie to ja !!!

Klaudi robi rozpierduche graniczna

Rodzina i znajomi z Hrubieszowa namowili mnie na wycieczke do Wlodzimierza Wolynskiego. Niestety nie zdawali sobie pewnie sprawy na jakie stresy ich naraze...No...w tamta strone bylo dosc spokojnie na granicy...tylko trzeba bylo czekac dwie godziny, chociaz wyjechalismy o godz. 5.00 rano a samochodow na granicy bylo tylko ok 20...jednak pogranicznicy sie nie spieszyli...trzeba przeciez cwiczyc obywateli...Ale to jeno "cwiczenie" bylo.
Kiedy wracalismy - (dzisiaj - 11 lipca, godz. 13.00) bylo i "cwiczenie" i "dojenie"...Kiedy dojezdzalismy do granicy, mloda pograniczniczka, blond c***czka, zapytala czy aby ubezpieczeni bylismy. Kiedy stwierdzilismy ze nie, stwierdzila, ze nas nie pusci. Moje uwagi, ze ten obowiazek zostal kilka lat temu zniesiony i ze po co nam ubezpieczenie, kiedy juz wyjezdzamy, puszczala mimo uszu...Ja stwierdzilem, ze chocbym mial do tiurmy isc, to nie zaplace ni cholery. Jednak jeden z naszej ekipy podszedl do blond-c***czki i "ubezpieczyl" nas prywatnie u niej za 10 hrywien...troche sie ciulowo czulem juz wtedy, ale ani znajomym nie chcialem problemu robic, ani jakos kobiecie przywalic w morde bym nie potrafil...Zacisnalem zeby...powiedzialem jedynie do blond-c***czki, ze "u was c***nia i zlodziejstwo jak bylo tak jest"...
Dalej podjezdzamy do ukrainskiej odprawy celno-paszportowej. Podchodzi gosc w mundurze i oznajmia ze trzeba przygotowac 15 hrywien, bo tu taka "tradycja" i inaczej na Ukraine sie nie wjedzie. Tego juz nie wytrzymalem...Wypadlem z samochodu, traskajac drzwiami i zaczalem bluzgac, przy czym "wy k***y skorumpowane" to byl najdelikatniejszy bluzg. Jednego usilowalem popchnac klata...ale ten paly nie wyciagnal i wolal uniknac starcia i schowal sie w budce celnikow. Na chwile ukrainscy celnicy i pogranicznicy oslupieli ale po jakims czasie stwierdzili, ze zadnej sprawy nie ma i mozemy jechac. Ja dalej kontynuowalem awanture "Wstyd mi, kurde, ze jechalem jako obserwator na ukrainskie wybory , bo teraz tu gowno takie samo a moze i wieksze!" Pogranicznicy zaczeli blagac kierowce zeby jechal jak najszybciej.
Niestety polscy pogranicznicy, ktorzy przysluchiwali sie awanturze, postanowili chyba utemperowac niesfornego obywatela, bo przedluzali odprawe. Wtedy zapytalem "Czy mam to traktowac jako kolejne wymuszenie lapowki?" Tu sie obruszyli i stwierdzili ze ich "pomawiam"...to spytalem, dlaczego musze tak dlugo czekac. Poinstruowano mnie, ze to nie moja sprawa i ze mam czekac "tyle ile trzeba". Stwierdzilem "No tak - stara zasada >ja naczialnik -ty gawno

dokonczenie

... i jeszcze z nimi sie troche poawanturowalem...nie dali mi sie jednak "rozwinac" do konca i kazali nam "nic wiecej nie mowic i s*******ac".
Moze niektorzy beda zbulwersowani moim "awanturnictwem", ale ja jestem z siebie zadowolony i uwazam te awanture za cenna i pozyteczna. No, tylko troche szkoda mi mojej bidnej babci, kra jeno glowa kiwala, narzekajac:
"Kazden jedzie, kazden daje...tylko ja mam wnuka wariata"

Klaudiusz Wesolek

Ściana – obraz – chłód

Skrywasz się przed słońcem
Uciekasz jak wampir, bo wiesz, że
Od niego zginiesz

Noc natomiast gwieździsta. Budzisz
Się po sieście i krzyczysz
Życie piękniejsze, lepsze
Ciekawsze!

Plujesz do nagrzanej wody
Pływasz wraz z pełnią
Na dzikiej plaży, posiadasz
Nie tylko siebie z radości

Do przetrwania nocy nie potrzebujesz
Ciężkiego ekwipunku
Wystarczy dźwięk butelek w lnianej torbie
I strzelające kapsle z napisem

Nie braknie audio wypływającego
Na trawnik z terenówki
I światło robocze dodaje
Fotograficznego piękna każdej
Chwili spędzonej w innym
Rzeczywistym, intymnym świecie

Woda jak szklane pudło odgrywa
Seanse, poprzecinane iskierkami czasem dłuższymi
Ale spadającymi

Nawet łabędzie z młodymi
Nie zakłócają
Rajskiego spokoju

A wiesz przecież, że poranna kąpiel w strasznym
Jeziorze dobrze ci zrobi.

Pozostaje już tylko prysznic
I do biura czas goni
Czy to urok pór roku?
Czy zmęczenie, uśmiech
Wzbudziło na twej gębie

nie daj się bachorom

klaudi nie pękaj jestem z tobą ja i moja moc widać twój wielki charakter wschodni

OPOLE 69 i "Ptakom podobni"

Zimą i latem ptakom podobni
zawsze chodzą bez spodni
a wszyscy znajomi tak samo
mówili że chłodno jest rano
lecz ptakom podobni są praktyczni i wygodni.

Grzegorz Rymopis

Student 22

Szukałem i nie znalazłem i szukam dalej
GG:5181999

JUTRO, 13.07....

mam obronę...
hehh...
trzymajcie kciuki i co się da

Faszyzm Cdn

Model gospodarki państwa faszystowskiego zakładał przede wszystkim gospodarowanie na rynku wewnętrznym. Totalitaryzm odrzuca gospodarcze współdziałanie z innymi, a więc wspomożenie własnego przemysłu poprzez nałożenie wysokich ceł na artykuły importowane wiązało się z identyczną polityką innych państw, które uczestniczyły w wymianie handlowej z państwem faszystowskim a w konsekwencji oznaczało to swoistą alienację gospodarczą państwa totalitarnego.

Faszyzm cdn

Mussolini główną postacią faszyzmu włoskiego

Benito Mussolini (1883-1945), z wykształcenia nauczyciel, był głównym ideologiem i wodzem faszyzmu włoskiego. Początki jego ewolucji ideowej przebiegały od związków z Włoską Partią Socjalistyczną, dla której redagował pismo Avanti w duchu ateizmuantyklerykalizmu i antymilitaryzmu. W 1915 roku, służąc w armii w stopniu kaprala, czym później jako zwierzchnik armii się szczycił, należał do współzałożycieli nacjonalistycznej organizacji Fasci di Azione Revoluzionaria. W 1919 roku założył zdecydowanie faszystowską organizację Fasci di Cobatimento, w 1921 roku przekształconą w Partito Nazionale Fascista. W następnym roku, po marszu "czarnych koszul na Rzym" - faszystowskich bojówek umundurowanych w czarne koszule, przejął władzę dyktatora o mocarstwowych aspiracjach imperialnych, zaznaczoną podbojem Etiopii i Albanii oraz akceptacją aneksji Austrii przez Niemcy. Sojusz Mussoliniego z Hitlerem, zwłaszcza podczas II wojny światowej, przypisał Włochom rolę wasala Niemiec.

OPOLE 69 i "kwiat jednej nocy"

Z donicy wystrzelił jak z procy
spadając zaspane przecierał oczy
rano mu się spieszyło
w dobrej formie zaskoczyć miłą
bo to kwiat tylko jednej nocy.

Grzegorz Rymopis

odp na koniec tematu

a co zakladal model .. ? kogo to obchodzi wszyscy ci przedwojenni europejczycy patrzac teraz, mieli niewielkie pojecie o modelach o ktorych pisali . komunizm tez cos zakladal

troche upraszczasz bo na poczatku wielku po tamtejsze pojecia tyczace sie gospodarki nijak moga cos powiedziec ludziom teraz zwlaszcza przy spisanych z ksiazek histori rozdzialu :) . chyba twego ulubionego :)

Zycze ci sie uczyc na zalozeniach archaicznych a do niczego madrego nie dojdziesz Europa doszla na nich do zaglady podzialu i zmnej wojny . - zmarnowany cały wiek . A ty to tu wrzucasz jakbys nie widzial dzis.

Chlopie, wez sie w garsc :)

coraz drastyczniejsze tresci

ale trzeba wejsc - bo nie ma innej alternatywy!

bez moderacji

HYMN BYŁYCH ŻOLNIERZY - kto przeczyta ten uwierzy
jebuy wojsko jebuy armie posluchaj tego dokładnieco tam armia co tam h**ewszytsko sie już sie rymujejebuy jebuy wojsko j***** armie żw nigdy cie nie zgarnie ... HEY HEY ojo oj oj ojo ojo jo j ojojo o jo joy

Autor: FREAKTAKCJA "NADFIOLET" aka "NADBERET"

2006-07-16 10:20 

» dodaj swoj± opinię «

Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶ć opinii

- jeżeli opinia zawiera wulgarne słowa, obraża osoby lub zawiera tre¶ci niezgodne z prawem       możesz zgłosić jej obecno¶ć.

HEHE

Bdania na pweynm anelgiksim uneriwstyecie wyzakaly ze nie ma znczeania w jaikej kleojnosci napsziemy lietry wenawtrz wryazu blye tlkyo pirwesza i otstatina lreita blyy na soiwch mijsecach. Rtszea mzoe byc doniwole poszamiena a mmio to bedziemy w stniae pczyrzetac tkest bez wikszeego prleobmu. Diezje sie tak dlteago ze nie cztaymy kzdaej z lteir odelndziie ale wrayz jkao cloasc.

Dobre nie:D

Nowy Acer Czeka na Ciebie

Wygraj Nowiutkiego Acera za darmo
Intel® Pentium® 4 Processor 2.80GHz (512KB L2 cache, 533MHz FSB); 512MB (256/256) DDR333 SDRAM; 40GB hard drive Wejdz i zarejestruj się już dziś

Jan dude read this !!!

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1, 60935, 3481300.html

makabra polalem sie do lez

myslalem ze sie zaksztusze na amen !
co za text ! ! !
Pulitzer gwarantowany ! ! !
PZPR ucz sie !
swoja droga super to nowe skandaliczne zdjecie.
sciskam was rodacy polonijnie.
chyba zaraz znowu rykne, wiec spadam !

polecam

jeszcze raz adres textu o Crazy Tours Ltd

ale teraz to juz reanimacja !

helpunku !!!

Adas

Siur Myster Adi;-)
Pi-zet- pi-ar i pi-ar-el rulez!!!!
Nou obdżekszyns!;-)))

soccer sucker

dlaczego Boniek nie zostal trenerem ?
Janas to swietny gosc ale jest wilkiem samotnikiem, a Boniek jest wyagadany, wiec ?

ekonomia, ktora wyniszcza człowieka dobrze robi wskaźnikom ekon.

ekonomia, ktora wyniszcza człowieka dobrze robi wskaźnikom ekon.

Houdini

"Dwie godziny trwała operacja pytona, który połknął elektryczny koc, razem z kablem i przełącznikiem - donosi Associated Press z miasta Ketchum w stanie Idaho.

Pyton Houdini ma 3, 6 metra długości i waży (już bez koca) 27 kg. Elektryczny koc znajdował się w klatce, żeby Houdiniemu nie było zimno. Wąż zjadł go, "przegryzając" królikiem, którego dostał na obiad.

Dwaj miejscowi weterynarze operowali pytona przez dwie godziny, zasięgnąwszy przedtem opinii u specjalistów z wyższych uczelni. Koc udało się wydobyć po dokonaniu 46-centymetrowego nacięcia. Bez interwencji chirurgicznej Houdini nie miałby szans na przeżycie."Dwie godziny trwała operacja pytona, który połknął elektryczny koc, razem z kablem i przełącznikiem - donosi Associated Press z miasta Ketchum w stanie Idaho.

Pyton Houdini ma 3, 6 metra długości i waży (już bez koca) 27 kg. Elektryczny koc znajdował się w klatce, żeby Houdiniemu nie było zimno. Wąż zjadł go, "przegryzając" królikiem, którego dostał na obiad.

Dwaj miejscowi weterynarze operowali pytona przez dwie godziny, zasięgnąwszy przedtem opinii u specjalistów z wyższych uczelni. Koc udało się wydobyć po dokonaniu 46-centymetrowego nacięcia. Bez interwencji chirurgicznej Houdini nie miałby szans na przeżycie."
(z wp.pl)

Wow, a to jest nawet lepsze od pytona

"Posłowie PiS będą modlili się o deszcz
PAP 22:00

Przed rozpoczęciem najbliższych obrad Sejmu, w sejmowej kaplicy zostanie odprawiona msza święta w intencji deszczu, zamówiona przez klub parlamentarny PiS.

Komunikat odczytał sekretarz obrad. Sala zareagowała gromkim śmiechem. Marszałek Sejmu Marek Jurek podkreślił, że "kpina z liturgii razi bardzo wielu posłów na tej sali". Zaapelował o "odrobinę kultury".

elo

zapraszam na stronkę http://kawka.go.pl lub http://kawunia.pl

zapraszamy do społecznej lustracji premiera

Kaczynskiego

Internetowy serwis pracy

Internetowy serwis pracy, praca, oferty pracy, zlecenia, baza CV, artykuly, porady, jak pisac CV, jak znalezc prace. Posrednictwo pracy.

fajna strona

http://kawunia.pl

super gra online:)

polecam gorąco:)
http://world2.monstersgame.pl/?ac=vid&vid=35020129

super gra online:)

http://world2.monstersgame.pl/?ac=vid&vid=35020129

.

Repertuar kina

Cinema City Krewetka
80-851 Gdańsk, Karmelicka 1
tel.: 769-30-00 fax: 769-30-00
e-mail: cckrewetka@cinema-city.pl
http://www.cinema-city.pl

• Auta godz. 11.45, 14.15, 16.45 21 Lipca - 27 Lipca
• Dublerzy godz. 10.45, 13.30, 16.00, 18.30, 21.00 21 Lipca - 27 Lipca
• Dżungla godz. 11.15 21 Lipca - 27 Lipca
• Kod da Vinci godz. 21.30 21 Lipca - 27 Lipca
• Komedia romantyczna godz. 15.30, 17.15, 19.15, 21.15 21 Lipca - 27 Lipca
• Miłość na zamówienie godz. 19.30 21 Lipca - 27 Lipca
• Omen godz. 17.45 21 Lipca - 27 Lipca
• Ona to on godz. 13.00 21 Lipca - 27 Lipca
• Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka godz. 10.00, 11.30, 13.00, 14.30, 16.00, 17.30, 19.00, 20.30, 22.00 21 Lipca - 27 Lipca
• Posejdon godz. 13.15, 20.30, 22.30 21 Lipca - 27 Lipca
• Przysięga godz. 15.15, 21.45 21 Lipca - 27 Lipca
• Skok przez płot godz. 10.15, 11.00, 12.00, 12.45, 14.00, 15.00, 16.15, 18.15, 20.00 21 Lipca - 27 Lipca
• Wzgórza mają oczy godz. 10.30, 17.30, 19.45, 22.00 21 Lipca - 27 Lipca

Kino posiada 8 komfortowych sal kinowych. Największa ma 454 miejsca, najmniejsza 123, całe kino może przyjąć 1871 widzów.

Bilety:

normalne
- pn. - czw. - 15 złotych
- pt. do godz 17.00 - 15 złotych
- pt. po godz 17.00 - 18 złotych
- sob. - niedz. - 18 złotych

ulgowe
- dzieci do lat 12 - 13 złotych
- seniorzy powyżej 60 lat i osoby niepełnosprawne cały tydzień - 13 złotych
- uczniowie - pon.-czw. i piątek do godz. 17.00 - 13 złotych, piątek od godz. 17.00 oraz sob.-niedz. 15 złotych
- bilety grupowe (powyżej 15 osób) pn.-czw. oraz pt. do godz. 17.00 - 11 złotych (na filmy Warner Bros., Forum Film i UIP inne ceny)

Od poniedziałku do piątku na specjalne życzenie grup zorganizowanych gramy seanse w godzinach porannych

drukuj

.

Świecili telefonami podczas operacji

W szpitalu zabrakło prądu. Bronisław Zub z Piławy Górnej umarł na stole operacyjnym. – Zespół operacyjny świecił telefonem komórkowym, żeby coś zobaczyć. Reanimowali go. Robili, co w ich mocy. Nie mam do nich pretensji, że im się nie udało – płacze Maria Zub, żona zmarłego.

Rodzina ma za to pretensje do lekarzy z wałbrzyskiego szpitala. – Że nie zajęli się mężem, tylko w krytycznym stanie odesłali go z powrotem do Dzierżoniowa – opowiada pani Maria.

REKLAMA Czytaj dalej

Przyszedł do domu zakrwawiony Dokładnie nie wiadomo, co stało się panu Bronisławowi feralnego dnia. – Przyszedł do domu z zakrwawioną głową. Mówił, że ktoś go pobił. Wtedy upadł i stracił przytomność – wspomina żona. – W domu czuł się bardzo źle. Wezwaliśmy karetkę pogotowia. Ambulans zawiózł go do szpitala w Dzierżoniowie. – Miał bardzo poważne obrażenia głowy. Wysłaliśmy chorego, pod opieką neurologa, na tomograf i konsultację neurochirurgiczną do szpitala w Wałbrzychu – opowiada Zbigniew Grubka, dyrektor dzierżoniowskiego szpitala. – Tomograf wykazał, że ma popękaną czaszkę, wgniecione kości. Powinien zostać na oddziale neurochirurgicznym w Wałbrzychu. Przecież to oddział specjalistyczny! Tymczasem chorego odesłano z powrotem do nas, z zaleceniem „leczenia zachowawczego”. To jakiś horror! Jego stan tak się pogarszał, że jeden z moich lekarzy zdecydował się na operację – opowiada.

Była godz. 22.36, operacja trwała od godziny, gdy nagle w całym szpitalu zrobiło się ciemno. Nie działały też telefony. – Szpital ma zasilanie z dwóch transformatorów. Mamy podpisaną umowę z zakładem energetycznym, że w razie awarii prądu włącza się drugi transformator i daje energię. Co miesiąc płacę za to 700 zł. Tymczasem transformator się nie włączył – mówi dyrektor Grubka. – Mamy jeszcze ręczny agregat, wezwaliśmy elektryka, ale zanim przyszedł, w szpitalu znów był prąd. Poprosiłem zakład energetyczny o wyjaśnienie i czekam na odpowiedź. Zasilania nie było dokładnie przez 18 minut. W tym czasie zespół operacyjny reanimował chorego. Niestety, bez skutku. Sprawę bada prokuratura w Dzierżoniowie. Roman Szełemej, dyrektor szpitala im. Sokołowskiego w Wałbrzychu, tłumaczy, że chorego badał lekarz z drugim stopniem specjalizacji. Ze wstępnych ustaleń przeprowadzonych w Wałbrzychu wynika, że stan pacjenta po urazie był tak ciężki, że od początku rokował niekorzystnie. Niezależnie od tego, czy byłby operowany, czy nie.

Rodzina jest w szoku Jacek Mołczan, zastępca dyrektora do spraw technicznych wałbrzyskiego oddziału EnergiaPro: – Powołaliśmy zespół, który ma ustalić, co było powodem wyłączenia prądu – zapowiedział. Rodzina pana Bronisława jest w szoku. – Mieliśmy ojca, a mamy pogrzeb – płaczą Jerzy i Anna, dzieci zmarłego.

Edyta Golisz, Agnieszka Bielawska-Pękala

Wzory pism pracownika kierowane do pracodawcy

25 przydatnych wzorów z zakresu: urlopów, czasu pracy, wynagrodzenia, uprawnień związanych z rodzicielstwem, odejścia z pracy, powstrzymania się od pracy www.wzorypism.gourl.org

Czas pracy w przykładach

Jak należy ustalać czas pracy (wymiar i rozkład) pracowników zatrudnionych w różnych systemach czasu pracy?

super okazja!!!

http://s13.bitefight.pl/bite/uebersicht.php

telefon motorola v3 za jedyne 699zł!!!

Kaczory uratowaly oligarchie

KACZORY URATOWALY OLIGARCHIE!
PZPR serdecznie dziekuje premierowi Kaczynskiemu za to, ze przed kilku laty poparl wejscie Polski do UE i uratowal przed rozliczeniami nasza ukochana oligarchie z naszym najukochanszym towarzyszem Ryszardem Krunze na czele. (Jednoczesnie upominamy premiera, aby na przyszlosc trzymal jezyk za zebami i naszych tajemnic nie ujawnial publicznie). Dla podkreslenia kontynuacji przodujacej roli naszej oligarchii w procesie transformacji, wnosimy tez o zmiane nazwy miasta Sopot na KRUNZE.

Politbiuro PZPR

pomyliłem linka

motorolka i kontakt jest tutaj

http://s13.bitefight.pl/c.php?uid=17122

pomyliłem linka

motorolka v3: http://s13.bitefight.pl/c.php?uid=17122

i jak?

ciekawa jestem, czy modlili się o ten deszcze, czy też nie?
to może pomodlą się dla mnie o dobrą pogodę na następny weekend jadę nad jezioro sobie...

C -18/88 !!!

-wsztstko juz bylo, wszystko zawodlo moze trzeba wprowadzic w zycie cos nowego... combat 18 pozdrawiam 88!!!

wejdź i kliknij plizzz

http://s13.bitefight.pl/c.php?uid=17122 , http://world2.monstersgame.pl/?ac=vid&vid=35020129

Sięgając Innego

Sprint - nie pogoń
Tępo, które pomaga nam poczuć życia
Smak, nie tylko w nowych posiłkach
Ale w odmiennych kulturach rozpoznać
Siebie – przecież możemy

Kontakt nie koniecznie zawsze musi być pod napięciem
Świat nie koniecznie ograniczyć się musi
Do tych kciuków- USA – Rosja

Przecież smak, nie koniecznie musi być
Gorzki, jak kolejny, news ze świata
Przecież może smakować jak zakazany owoc

Po który sięgnąwszy
Świat zmieniamy a tak naprawdę
To przecież my się nie znamy
A ten sam płomień w sercu przez media
Nieszczęśliwie jest zdmuchiwany

Na szczęście - dłoń w dłoni
Konflikt kończy
I tak też w przyszłości
Media dłoń podadzą odbiorcy

Inne tematy z forum Hydepark

Ankieta do pracy dyplomowej (4 odpowiedzi)

Dzień dobry, prowadzę badania na temat zagrożenia przestępczością kradzieży i kradzieży z...

Biżuteria jako prezent? (40 odpowiedzi)

Hej, szukam prezentu dla koleżanki i widziałam ostatnio w sieci firmę, która robi dość unikatową...

Muza musi grać. (2398 odpowiedzi)

:) Dobrze jest jak gra, (co by nie zabrzmiał tytuł wątku zbyt autorytatywnie)....

do góry