Widok

Zakątek Rybacki

Oksywie Temat dostępny też na forum:
Zakątek Rybacki powstaje w kameralnej części Gdyni. W okolicy istnieje pełna infrastruktura dzielnic Oksywie i Obłuże, która umożliwia komfortowe życie. Do centrum można sprawnie dojechać stąd Estakadą Kwiatkowskiego - zarówno samochodem, jak i komunikacją miejską.

Ogromnym atutem lokalizacji jest niewielka odległość od kameralnej plaży przy ulicy Osada Rybacka.

W ramach inwestycji ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja mam problem trochę z innej beczki - a mianowicie chodzi o płot między Państwa osiedlem, a osiedlem domków obok. Deweloper obiecał zrobić go w zeszłym roku. Wszyscy na to czekamy, bo tak naprawdę nie możemy przez to ruszyć z organizacją ogrodu...

Przy okazji nie wiem czy są tutaj osoby, które zakupiły lokal właśnie od strony działki z domkami Lotnika, ale z tego co wiem, Państwa deweloper nie zamierza robić tam, żadnego murku oporowego. Państwa osiedle jest dużo niżej od naszego, a proszę mi wierzyć, że po większych ulewach ziemia tam po prostu spływa. To też problem dla nas.
Dlatego zachęcam również pytać o to dewelopera, żeby nie mieć później przykrej niespodzianki - czyli zwałów ziemi pod drzwiami tarasowymi.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Obsuwę z terminem ma każdy, a jak skontaktować się z deweloperem? ...to też nie ma większego sensu, bo on też wymyśla i składa obietnice bez pokrycia ...tam przydałby się jakiś pozew zbiorowy

Jak można skontaktować się z tym Prezesem/deweloperem? Biuro sprzedaży nie ma za dużo informacji, a też mam obsuwe z terminem

Mam wrażenie, że tego nawet Nostradamus i Majowie nie są w stanie przewidzieć - a już na pewno nie ma sensu słuchać tego co ma do powiedzenia Pan Prezes/deweloper czy jak go tam nazwać. Jego obietnice dotyczące terminów już dawno minęły.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy coś w kwestii oddania pierwszego etapu się zmieniło? Ktoś zna realną datę?

Rok nie wyrok.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Hehehe. Napisałem do dewelopera info aby zmienił terminy na stronie bo znów jest opóźnienie. Tylko rok czekania ☺️
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

1 kwartał 2019 już minął ...

Kolejna ściema z terminem, I kwartał 2019 już za nami, odbiorow nie ma, informacji brak! Za to odłączony zostaje prąd budowlany! To budowa została zakończona? Czy jednak trwa? Co na to nadzór budowlany? Ciekawe czym znowu deweloper się będzie tłumaczył? Dokumenty do Nadzoru zostały złożone 13 marca...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Skąd masz takie informacje?
Deweloper prawdy Ci nie powie. Mam wrażenie ze większość osób związanych z realizacja inwestycji ciagle kłamie!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy wiadomo dlaczego. Problemy z dokumentami czy samym położeniem instalacji ?. Widziałem że ktoś już zaczął działać w środku. Na zewnątrz prace idą do przodu, zaczyna ciekawie wyglądać.

najnowsze informacje są takie że odbiór z miasta im odrzucili więc wszystkie terminy od nowa, I etap może oddadzą ludziom do końca maja.

hahaha

ot cała prawda

I etap nie został oddany. Brakuje prądu, gazu, odbioru z miasta, terenów zewnętrzych.
Nie ma szans, zeby drugi etap oddali w czerwcu. Im się już kasa skończyła, wiec jak sprzedadzą jakiś lokal wtedy pracują.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Podłączam się pod pytanie

Jak idą prace

Jak wygląda postęp prac, czy oddano już w pełni I etap. Termin oddania II etapu jest na koniec czerwca czy jest to możliwy termin zakończenia ? Czy ktoś z I etapu może się wypowiedzieć ? Pozdrawiam

Nie oddali, podobno maja oddać do końca kwietnia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Oddali już ten pierwszy etap? Czy lokatorzy już działają z wykończeniem wewnątrz?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

W pobliżu

Na chwile obecną w pobliżu jest chyba 2 deweloperów : Lotnik oraz TMdeweloper

Marcin, nie denerwuj się!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziękuje za zmiany terminów inwestycji.
Mały deweloper, a opóźnienia duże, a będą jeszcze większe.
Niestety, ale nikt z zainteresowanych nie panuje nad budowa, ani deweloper, ani kierownik budowy, ani ekipy podwykonawcze, a tym bardziej inwestor zastępczy.
Inwestorze główny, chyba czas zmienić ekipę zarządzająca bo z ta ekipa możesz zapomnieć o pomnażaniu swojego kapitału.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry