Widok

Zakątek Rybacki

Oksywie Temat dostępny też na forum:
Zakątek Rybacki powstaje w kameralnej części Gdyni. W okolicy istnieje pełna infrastruktura dzielnic Oksywie i Obłuże, która umożliwia komfortowe życie. Do centrum można sprawnie dojechać stąd Estakadą Kwiatkowskiego - zarówno samochodem, jak i komunikacją miejską.

Ogromnym atutem lokalizacji jest niewielka odległość od kameralnej plaży przy ulicy Osada Rybacka.

W ramach inwestycji ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tam nikt nie jest specjalista
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Obecnie jest kładziony dach (te szare płyty, które go pokrywają) w jednym z budynków i uwaga - chłopaki kładą go na zalegający śnieg. Nie jestem specjalistą, ale nie wyobrażam sobie, jak można nawet nie odśnieżyć przed położeniem dachu, przecież to wszystko zacznie się topić, zaciekać, będzie wilgoć i wszystko przegnije.
Osiedle jest w tej chwili przedzielone na pół - teren budowy został prowizorycznie odgrodzony od I etapu.

Normalnie, z gazowym piecykiem i prądem na 1 fazie, ale tylko pod warunkiem, ze sąsiad nie ogrzewa grzejnikiem na prąd
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

hmm

mieszka niby jak ? skoro nie ma nadal przyłączy gazu i prądu ...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Z tego co wiem , dopiero zaczęły sie wykonczenia przez jednego lub kilku mieszkańców, cos sie dzieje w środku.

czy już ktoś mieszka?

Czy już ktoś mieszka w zakątku? Jeśli nie to od kiedy będzie to możliwe?
Jaki deweloper jest w pobliżu ? Tez chce kupić w zakątku mieszkanie . Proszę o informacje na maila biech1233@gmail.com . Z góry dziękuje

Nie rozumiem

po co komentujesz coś czego nie kupiłaś ? kto normalny ma czas zaglądać na opinie o jakiejś inwestycji o tym co się dzieje za płotem. Wnioskuję, że Twoje życie jest nudne skoro już któryś raz z kolei wystawiasz ten sam komentarz, żal mi Ciebie lepiej zajmij się swoim życiem a nie problemami ludzi którzy to kupili.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Taras

Jak ręce opadają zawsze można się .... pomodlić!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

Kargul i Pawlak

"mieszkam za płotem...." Dziwię się wypowiedzią łudzi zza płotu.....i współczuję mieć takich sąsiadów....Dobrze że kupiłem z I etapu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Popieram. Będzie pięknie, mimo obecnych trudności . Jest też możliwość rezygnacji z zakupu, deweloper nie robi kłopotów. I może chyba faktycznie lepiej zrezygnować i cieszyć się innym lokum. Jest tyle inwestycji, że jest w czym wybierać... I pewnie wybudowane idealnie.....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Odpowiedz;

Jak nie polecasz to mam skromną nadzieję że się nie wprowadzisz. Bo patrzeć codziennie na kogoś niezadowolonego z życia mi raczej średnio się uśmiecha
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
Dzień dobry nie pisz że "prawie wszyscy" , bo Ci prawie Wszyscy wiedzą kto nakręca pozostałych. Nie lepiej skupić się na własnym lokalu a nie komuś zaglądać do mieszkań.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 12

na ziemi to raczej taras ...

haha chyba błoto i teren budowy a nie żaden taras - chyba w twoich snach ... Jak sobie zrobisz to będziesz miał taras
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

brak prądu i gazu

Prąd i gaz nie są podłączone!
Pomimo zapewnień dewelopera, nie udało się podłączyć prądu w terminie. W dalszym ciągu należy się spodziewać utrudnień przy dogrzewaniu lokali.
Okazuję się, że to żadna nowość i większość zapewnień pana prezesa można wyrzucić do śmieci. Sprawa prądu ciągnie się od września. Już wszyscy byli winni: wojsko, Energa, miasto. Szkoda że deweloper nie ma sobie nic do zarzucenia.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ukrywanie ceny jest praktykowane na rynku, a zainteresowani mogą ją przecież poznać. Można też ją porównać z ceną II etapu - ta jest ogólnodostępna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Balkon jest na piętrze, na ziemi to raczej taras.....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dotyczy budowy

W dalszym ciągu brak podłączonego prądu i gazu. Inwestycja, która miała się zakończyć do 30 czerwca 2018 roku jest jeszcze mocno w powijakach!
Drogi deweloperze, zmień proszę na swoich stronach planowane daty zakończenia inwestycji, gdyż 3 i 4 kwartał 2018 roku jakiś czas temu już minął. ;-)
Nie polecam zakupu tej inwestycji.
Inne odcienie farby na elewacjach budynku, brak w projekcie skarpy i muru oporowego i inne.

popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

2 osoby?

Co Ty piszesz jakie 2 osoby? Prawie wszyscy lokatorzy mają problemy z ów inwestycja, kontaktem z deweloperem czy też kierownikiem budowy.
Prąd miał już być, niestety w dalszym ciągu go nie ma. Gaz? Sprawa ciągnie się od listopada. Okna - w dalszym ciągu brak opinii producenta. Wymieniać można bardzo długo. O zapisach o rezygnacji z wypłaty odsetek nie wspomnę.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

"nie polecam"

A ja polecam mimo pewnych trudności będzie pięknie.... Moi znajomi kupili w Alco....i tam dopiero mieli "jazdę" pełno kierowników, a żaden za nic nie chce wziąć odpowiedzialności..... W pewnym momencie też chciałam zrezygnować z Zakątka, jakoś nie było problemów żeby odebrać wpłacone pieniądze.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
do góry