Widok

Zakątek Rybacki

Zakątek Rybacki Oksywie Temat dostępny też na forum:
Zakątek Rybacki powstaje w kameralnej części Gdyni. W okolicy istnieje pełna infrastruktura dzielnic Oksywie i Obłuże, która umożliwia komfortowe życie. Do centrum można sprawnie dojechać stąd Estakadą Kwiatkowskiego - zarówno samochodem, jak i komunikacją miejską.

Ogromnym atutem lokalizacji jest niewielka odległość od kameralnej plaży przy ulicy Osada Rybacka.

W ramach inwestycji ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam,
możecie powiedzieć czy mieszkacie w tych domach ? deweloper zaczął nową inwestycje w Łomiankach pod Warszawą, miałam zamiar kupić ale patrząc na opinie zaczęłam się mocno zastanawiać. Faktycznie domy są fatalnie zbudowane? Jest tyle do poprawienia, z tego co widzę mają już opóźnienie 2 miesiące z realizacją.

Witam,
możecie powiedzieć czy mieszkacie w tych domach ? deweloper zaczął nową inwestycje w Łomiankach pod Warszawą, miałam zamiar kupić ale patrząc na opinie zaczęłam się mocno zastanawiać. Faktycznie domy są fatalnie zbudowane?

Wbrew pozorom jest naprawdę fajnie. Mieszkam od roku i nie miałem najmniejszych problemów z domem zero wilgoci itp. Wiadomo jak każdy inny deweloper trochę w ch. przycieli ale bez tragedii. Karę umowną za opóźnienie zapłacili. A jeżeli chodzi o opłaty i że niby zero izolacji termicznej to ktoś tu bzdury gada nie mówiąc o tym że budynki są z porothermu a nie gazobetonu. Ja jestem zadowolony z lokalu za taką cene w granicach Gdyni a nawet w jej okolicach nic lepszego się nie da kupić.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

I po co ten hejt?Osiedle stoi,prawie wszystkie lokale sprzedane,cena chyba najniższa za metr w Gdyni.Nie jest to Nowe Orłowo ale deweloper wywiązał się z zadania..
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

wyżucona kasa na szmelc

Byłem, oglądałem. Jeżeli ktoś całe życie marzył o domu bez ogródka piwnicy, zabudowań gospodarczych, czy nawet miejsca na ich postawienie, jak też na miejsca na samochód na własnej działce (auta stoją na ulicy) o ścianach z białego gazobetonu, o niedostatecznej izolacji termicznej albo całkowitemu jej braku itd. trzeba upaść na głowę lub nie mieć komletnie pojęcia o podstawowych zasadach budownictwa by płacić za coś co przypomina baraki.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 15

wyżucona kasa na szmelc

Byłem, oglądałem. Jeżeli ktoś całe życie marzył o domu bez ogródka piwnicy, zabudowań gospodarczych, czy nawet miejsca na ich postawienie, jak też na miejsca na samochód na własnej działce (auta stoją na ulicy) o ścianach z białego gazobetonu, o niedostatecznej izolacji termicznej albo całkowitemu jej braku itd. trzeba upaść na głowę lub nie mieć komletnie pojęcia o podstawowych zasadach budownictwa by płacić za coś co przypomina baraki.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 15

Rozważałam ta inwestycję przez pewien czas ale ostatecznie zdecydowałam się na te nowe apartamenty od Lubicz Apartamenty w Rowach. Przede wszystkim dlatego, że są w dobrej lokalizacji, są śliczne, jest dużo zieleni, jest monitoring i wiele innych udogodnień. Myślę, że to była dobra decyzja bo obłożenie mam full, ciągle ktoś decyduje się na wynajem, mam nadzieje że jak najdłużej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8

Inna wizualizacja, a inne wykonanie

Na wizualizacjach wygląda super, w rzeczywistość nie jest już taka fajna.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

100% racji. Dewelopera reprezentuje dwóch Panów - ojciec i syn. Maja zadatki do otrzymania tytułu nieuczciwego dewelopera, niech dowodem będzie ponad 18 miesięczne opóźnienie w budowie 4 budynków czyli 16 lokali.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oddany

I etap jest juz oddany, część mieszkańców już sie wprowadzila. II Etap złożony do urzędu. A jesli chodzi o wykonczenie 2 etapu, to wyglada niezle. Rzeczoznawca mial kosmetyczne uwagi, a wszystko zostalo poprawione. Troche nie rozumiem tego jadu ma forum, bo w drugim etapie wszystko idzie zgodnie z planem (umowmy sie, ze miesiac opoznienia u dewelopera to i tak poniżej normy).
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jest ok

I etap oddany 2 miesiące temu, ludzie juz mieszkają. II etap wlasnie zlozony do urzedu miasta, wiec wszystko idzie zgodnie z planem.

Lokator

W pełni popieram. Nie polecam zakupu Zakątka Rybackiego. Najzwyczajniej w świecie deweloper nie ma pieniędzy na wykonczenie osiedla wg wizualizacji i oszczędza na czym się da. Dodatkowo uwagi z protokołu do tej pory nie zostały usunięte. Latarnie nie świecą - w nocy nie ma możliwości poruszania się po osiedlu. Poza tym na drugim etapie praktycznie nic się nie dzieje, jedna wielka prowizorka. Już nawet jedyna kompetentna osoba na budowie najprawdopodobniej zrezygnowała - nie ma co się dziwić współpraca z Panem prezesem i jego tata musi być nielada wyzwaniem. Odradzam.

Deweloper pomimo ponad rocznego opóźnienia nie poczuwa się do wypłaty kary umownej zgodnej z umowa deweloperską.
Oszczędza na wszystkim na czym się tylko da.
Jeżeli zastanawiacie się nad zakupem, to nie polecam, bo zamiast cieszyć się wymarzonym domem przeżyjesz gehennę.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zadowolony?

Kolego chyba ktoś Ci zapłacił za te opinie. Być może się mylę? Wykończył Ci wnętrze? Zrobił ogródek? Żeby nie wyladowac w sądzie? Mieszkańcy powinni przygotowac proces zbiorowy, zreszta pewne jest to ze i tak z niejednymi deweloper wyląduje w sądzie i z kretesem przegra sprawe. To co tu się dzieje to kpina, jedna wielka farsa i oszczędność.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Opinia

Nie odda kasy! Będzie chciał się sądzić, ciekawe jak zareaguje na pozew zbiorowy?
Nie dosyć, że cham i gbur to jeszcze kombinator.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nieudana propaganda!
Kto się stara? Jakie nowe osoby? Cała budowa, to zaprzeczenie działań deweloperskich
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

haha

dobre sobie w co Ty wierzysz - w Bajki Prezesa

to, że

ludzie robią remonty nie znaczy, że etap została oddany a jedynie to, że ludzie nie chcą już czekać więc podpisali częściowy lub całkowity odbiór lokalu co nie oznacza, że etap jest zakończony. Prawnie zakończeniem 1 etapu będzie dostarczenie wszystkich niezbędnych dokumentów do notariusza w celu podpisania aktu notarialnego celem przeniesienia własności, ale póki co brakuje odpowiedniej dokumentacji .... od cała prawda.

1 etap oddany

ludzie już robią remonty, niektórzy już mieszkają
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

oddanie 2 etapu

W tym tygodniu składają dokumenty do miasta. Miasto na odbiór ma 3 tygodnie. Jeśli wszystko pójdzie dobrze -> odbiór miejski + prąd i gaz to z końcem sierpnia powinna być możliwość wprowadzenia się.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3