Widok

Zakaz zakupu kryptowalut

Takiego to niusa dzisiaj przeczytałem:
http://businessinsider.com.pl/finanse/kryptowaluty/jp-morgan-bank-of-america-oraz-citi-zablokuja-kupno-bitcoina-karta/mejzrvd

W skrócie, kilka banków z USA zablokuje zakup bitcoina kartą kredytową bo:
"kupno kryptowalut wiąże się z większym ryzykiem niż inne transakcje."

Czy nie jest to fascynujący precedens?
Właściwie w trosce o mnie, bank nie pozwoli mi wydawać moich pieniędzy.
Jakbym poszedł do sklepu, chciał kupić butelkę wódki i usłyszał "pana bank nie pozwala na zakup alkoholu, bo on szkodzi zdrowiu" - i nic by nie dały tłumaczenia, że nie mam u nich kredytu na 25 lat:p
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

bekaa
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

>Szymon Starowolski

O przepraszam, Litewski;)

A co do tematu, dzisiaj dwucyfrowe wzrosty na krypto, a po kilku godzinach gazeta.pl ogłasza, że bańka pękła i są dwucyfrowe straty:) I kilka innych niusów, z innych mediów, w podobnym tonie.
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"

Szymon Starowolski 1650 rok----"....W porządnych Rzeczachpospolitych utracyuszom opiekunów z urzędu dawano...."

tak samo "k*tasie" czyli frędzlu---to tez jest staropolskie:)
ubodło ciebie,ze twoja nicosc twa prawdziwa wykazuje,mimo jakze powierzchownej ornamentami zdobionej szacie
zes

tutaj od laty" pies na baby"siedzacy przed internetem ,zgarbiony eunuch
i jak kazden z twego grona robisz za Bellona...przebogatej tresci pozoranta i
Utracyjusza
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Biznesem tak.
Kryptowaluty nie są biznesem, chyba, że posiadać taki kapitał, że możesz sterować rynkiem.
Lubię liczby, a krypto wywołują u mnie Przepływ.
Pączki tak na mnie nie działają, lubię je tylko w tłusty czwartek;)

Antyspołeczny
2018-02-06 18:44:06
Odpowiedziałem.

>co zakupiłes i gdzie?

Staram się przestrzegać regulaminu forum, a tu nie można reklamować:p
Zresztą jestem na tyle bystry, by wiedzieć, że od początku prowokujesz mnie bym wymienił nazwy, by powiedzieć, że w dobie spadków próbuje poprawić rentowność moich inwestycji:p Nie ze mną te numery:))

>faknie sie poleca komus cos,co okaze sie byc g...

Dlatego nie polecam:)
A czy nie lepszym biznesem byłoby pieczenie pączków. Ponoć jesteś w tym dobry

"Kto nie ryzykuje, ten nie pije szampana". Im większa szansa zysku, tym większa szansa straty.
Zaś bezpieczne inwestycje to nabijanie kasy obcym, bo nikły zysk zeżrą podatki i inflacja, zyskają na tym tylko ludzie, którzy w tym czasie będą obracać Twoim kapitałem. To strata czasu. I to dopiero przekręt!

Poza tym, temat rozwinął się nie w tym kierunku, w którym został zainicjowany;)

>utracjuszostwa

A cóż to za Żydowski żargon?:p
Mów po naszemu:)

Kupuje kryptowaluty przez giełdy kryptowalut. Dające możliwość obracania małymi sumami, handlujące mniej popularnymi kryptowalutami i bez konieczności potwierdzania tożsamości skanem dowodu.

Odpowiedziałem.

>co zakupiłes i gdzie?

Staram się przestrzegać regulaminu forum, a tu nie można reklamować:p
Zresztą jestem na tyle bystry, by wiedzieć, że od początku prowokujesz mnie bym wymienił nazwy, by powiedzieć, że w dobie spadków próbuje poprawić rentowność moich inwestycji:p Nie ze mną te numery:))

>faknie sie poleca komus cos,co okaze sie byc g...

Dlatego nie polecam:)

reasumujac------skoro to przekret--po kiego sie nad nim rozwodzic?
skupiac na nim energie i tracic czas?

nie lepiej podyskutowac o tym,gdzie warto,gdzie bezpiecznie?
----------
skad w tobie potrzeba dreszczyku emocji utracjuszostwa?
i skoro wiesz,ze jestes wodzony za nos----po co robisz to dalej?

to forma niewolnictwa
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Antyspołeczny
2018-02-05 17:20:29
Gram na giełdzie dla zabawy.
Obecnie jestem sporo na minusie przez ostatnie spadki.
Daje mi to więcej emocji niż puszczenie lotto i dużo większą szansę na "wygraną".
Włożone w to pieniądze traktuje jako stracone, więc na pewno nie powiedziałbym, że inwestuje:D
Tak jak pisałem wcześniej, uważam, że kryptowaluty nie mają żadnej wartości.
Co więcej, te mniej znane to szwindel na pierwszy rzut oka.

Mam na przykład walutę, której się nie kopie, ona jest po prostu stworzona z niczego przez właściciela.
Właściciel ten na jednej z giełd daje możliwość potraktowania jej jak lokaty z dzienną kapitalizacją odsetek na poziomie 10%.
Jestem na tyle inteligentny by się domyślić, że rzucił na rynek 20% waluty (w przedsprzedaży, czyli dał to za zainwestowanie w projekt powstania tej waluty), teraz daje 10% dziennie za nie sprzedawanie jej i chciwcy rzucą się na zakup, podbiją cenę, on rozda 30% posiadanej waluty, powoli wyprzeda swoje 50% na giełdzie i wyłączy opcję lokaty. Ludzie zaczną wyprzedawać i waluta będzie kosztować 0,00000001 doge a i tak nikt jej nie zechce:D Cała frajda w tym, by sprzedać ją przed innymi;)
Z drugiej strony mam waluty, które w ciągu tygodnia poszły w górę o 800%;) A w kolejny miesiąc spadły o 600%:d

Super zabawa!:)))

Dla mnie, bo słyszałem, że w USA ludzie zastawiają domy, by kupować bitcoiny. Chciwość jest sprzymierzeńcem kryptowalut i niesie porażkę inwestorom.
Ciekawe Anty na czym grasz? Czy ogólnie giełda ze spółkami kryptowalut czy wchodzisz w kontrakty terminowe? Jedno i drugie jest niebezpieczne jak wiesz o tym.

zachwycasz sie tym systemem i chwalisz jego nowoczesnosc
ALE na pytanie--czy inwestowałes i zarobiłes? nie odpowiedziałes!
co zakupiłes i gdzie?

faknie sie poleca komus cos,co okaze sie byc g...
ty za to nie bekniesz..przeciez
wtedy powiesz,ze ze co innego mowiłes

swiat idzie do przodu w technologii ...TOŻ SAMO W OSZUSTWIE

>a za chwiel bedzie moment
kiedy ci,co sie obładowali zwina manatki

Ogólnie masz słuszne założenie, ale nie do końca rozumiesz ludzką naturę. Ludzie są chciwi. Nigdy nie jest im dość. Oni się nie zwiną, co najwyżej wyprzedadzą z dużym zyskiem swoje udziały i poczekają aż ludzie biedni zaczną wyprzedawać, by odzyskać choć ułamek wkładu, wtedy oni odkupią i znów zaczną promować dany pomysł.

>nie ma pewniejszej inwestycji jak lokalowa.pewne przedsiebiorstwa,z ktorych co najwyzej wyciagniesz na utrzymanie
ale to zawsze cos i NIE MA STRATY

Przedsiębiorstwo może zbankrutować, to się dzieje codziennie.
Nie ma straty z inwestycji typu obligacje państwowe albo konta oszczędnościowe, ale nie znam nikogo, kto by się w ten sposób wzbogacił.

Właściwie by sprzedać gdy ludzie będą wołali "to bańka i pęknie lada chwila" potem poczekać, aż będą wołali "pękła, pękła, widzieliście, mówiłem, że pęknie" i kupić ponownie za połowę tego, co się zarobiło ostatnim razem. Przynajmniej moim zdaniem. Reszta to tylko zabawa w tchórza;)

A dlaczego robi się wokół tyle szumu? Bo starsze pokolenie nie rozumie prędkości zmieniającego się świata i dla nich zostanie milionerem w pół roku jest szokujące. Gdy zostaje nim 15 latek, to wręcz oburzające!:))
Dla mnie taka reakcja jest zdumiewająca. Nikogo nie dziwi, że w kilka miesięcy ludzie zyskali powszechny dostęp do maszyn latających mogących nagrywać filmy, i to w cenie tanich spodni. To dopiero coś! A dziwi ich, że młodzi ludzie chcą się szybko wzbogacić by nie harować przez 35 lat klepiąc biedę.

w momencie kiedy informacja dla ogółu jest dostepna
jest to moment ,kiedy juz tylko pakujesz INNYM W KIESZENIE
a za chwiel bedzie moment
kiedy ci,co sie obładowali zwina manatki

poczytajcie troche o tym
--------------
druga sprawa---jesli od łodzieja usłyszysz "nie rob tego"
to myslisz,ze akurat to wlasnie trzeba zrobic--bo on kłamie
jednak TERAZ to stwierdzenie moze oznaczac "zainteresuj sie tym"
----------------------
kto rzadzi przepływem pieniadza w obecnym swiecie/układach?--Kowalscy?!
chcecie tracic --to traccie
ajak wam ktos moiw z,e to przekret to dalej ciagniecie sprawe..marnujac czas
--------------
nie ma pewniejszej inwestycji jak lokalowa.pewne przedsiebiorstwa,z ktorych co najwyzej wyciagniesz na utrzymanie
ale to zawsze cos i NIE MA STRATY..poza kruszcami,dziełami sztuki itp

Krótko pisząc, cała sztuka polega na tym żeby podjąć ryzyko inwestując i w odpowiednim momencie się wycofać. Tylko po co robi się wokół wzrostu wartości tyle szumu, skoro na giełdzie to normalka, a to przyciąga biednych głodnych na sukces:)

Trochę dziwiląg, bo w innych kwestiach o tym nie decydują.

Gram na giełdzie dla zabawy.
Obecnie jestem sporo na minusie przez ostatnie spadki.
Daje mi to więcej emocji niż puszczenie lotto i dużo większą szansę na "wygraną".
Włożone w to pieniądze traktuje jako stracone, więc na pewno nie powiedziałbym, że inwestuje:D
Tak jak pisałem wcześniej, uważam, że kryptowaluty nie mają żadnej wartości.
Co więcej, te mniej znane to szwindel na pierwszy rzut oka.

Mam na przykład walutę, której się nie kopie, ona jest po prostu stworzona z niczego przez właściciela.
Właściciel ten na jednej z giełd daje możliwość potraktowania jej jak lokaty z dzienną kapitalizacją odsetek na poziomie 10%.
Jestem na tyle inteligentny by się domyślić, że rzucił na rynek 20% waluty (w przedsprzedaży, czyli dał to za zainwestowanie w projekt powstania tej waluty), teraz daje 10% dziennie za nie sprzedawanie jej i chciwcy rzucą się na zakup, podbiją cenę, on rozda 30% posiadanej waluty, powoli wyprzeda swoje 50% na giełdzie i wyłączy opcję lokaty. Ludzie zaczną wyprzedawać i waluta będzie kosztować 0,00000001 doge a i tak nikt jej nie zechce:D Cała frajda w tym, by sprzedać ją przed innymi;)
Z drugiej strony mam waluty, które w ciągu tygodnia poszły w górę o 800%;) A w kolejny miesiąc spadły o 600%:d

Super zabawa!:)))

Dla mnie, bo słyszałem, że w USA ludzie zastawiają domy, by kupować bitcoiny. Chciwość jest sprzymierzeńcem kryptowalut i niesie porażkę inwestorom.

Słyszałem, że we Wrzeszczu, w Manhattanie jest pierwsze w trójmieście bankomat bitcoinowy, a można też sobie wydrukować tzw papierowy portfel i tym samym mieć kryptowaluty w postaci papierowej, namacalnej, niczym pieniądze;)
Podejrzewam też, że jeśli inwestuje się w złoto na giełdzie to też nie ma się go fizycznie a jedynie obietnice. Są też różne formy inwestowania w których ma się mniej niż kryptowaluty, np kontrakty terminowe. Choć wielu specjalistów całą giełdę określa jako "handel powietrzem".

Ceny wirtualnej broni w CS mnie nie zaskakują, bo gdy byłem w podstawówce słyszałem, że w USA sprzedano wieże maga w Ultima Online za 20000$, a potem sam sprzedawałem konta w grach (głównie Ogame), Mój rekord to ponad 800zł;) Sam bym nie dał:d

Emituje może tak, ale gwarancje daje Bank Centralny USA. Na ile one są wiarygodne, to już inna sprawa:)
Kryptowaluty, w miarę nowy produkt, więc pozwolę sobie wkleić link.
https://www.knf.gov.pl/aktualnosci?articleId=60409&p_id=18
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

@Anty:

To nie do końca tak.
Banki zablokowały możliwość płacenia kartą KREDYTOWĄ.
Dopóki płacisz swoimi pieniędzmi, to oczywiście nie powinno nikogo obchodzić, co z nimi robisz.
W przypadku karty kredytowej płacisz pieniędzmi banku - zatem nie dziwoląg, że bank może (w trosce o swój własny interes) położyć na tym łapę.
Inna sprawa, że wizerunkowo nie wygląda to dla tych banków zbyt ciekawie.. ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Hydepark

muza na dziś (787 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

Młody alkoholik - Dramat, z którego pragnę wyjść, a nie umiem. (156 odpowiedzi)

Witam wszystkich którzy odwiedzili mój temat. Wiem, że tekst jest dość obszerny, ale chciałbym w...

Grajdołki (239 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry