Widok
Zakrywac twarz welonem czy nie??
Wiem ze temat blachy dosyc, ale mam watpliwosci czy wejsc do kosciola z zakryta twarza pod 1-2 warstwami welonu czy z odkryta twarza.
Zakryta twarz tak bardziej ku tradycji chyba , a odkryta jest praktyczna bo goscie lepiej widza no i ja tez, wiec jak?
Pytanie do mezatek, jak u was bylo?
I w sumie jesli mam miec twarz zakryta welonem to Pan mlody MUSI CZEKAC NA MNIE POD OLTARZEM, bo inaczej kto mi odsloni twarz, chyba tak glupio isc z narzeczonym i potem on pod oltarzem mnie odslania jak sami do niego dochodzimy.
Zakryta twarz tak bardziej ku tradycji chyba , a odkryta jest praktyczna bo goscie lepiej widza no i ja tez, wiec jak?
Pytanie do mezatek, jak u was bylo?
I w sumie jesli mam miec twarz zakryta welonem to Pan mlody MUSI CZEKAC NA MNIE POD OLTARZEM, bo inaczej kto mi odsloni twarz, chyba tak glupio isc z narzeczonym i potem on pod oltarzem mnie odslania jak sami do niego dochodzimy.
Ja myślę że fajnie jest zakryć twarz welonem ale wtedy do ołtarza powinien poprowadzić cię tata. Uważam jednak że twarz przykryta welonem nie pasuje do każdego fasony sukni. Jeśli masz wąską suknię to ok ale jeśli jest to obszerna krynolina to boję się że z welonem na twarzy będziesz wyglądała jak wielki biały kokon :)
Oj az do przysiegi to nie wiem czy bym dala rade, no ale wlasnie tez fakt ze Pan mlody musialby mnie zobaczyc dopiero pod oltarzem, ale wowczas jak to jest z blogoslawienstwem, bo przeciez wtedy juz mnie widzi w sukni, miesza mi sie to cos nie cos.....
Suknia litera A, zeby ukryc biodra, aha no i jestem dosc przy kosci, to moze nawet bedzie zle wygladac jak sie jeszce welonem opatule????:DD
Suknia litera A, zeby ukryc biodra, aha no i jestem dosc przy kosci, to moze nawet bedzie zle wygladac jak sie jeszce welonem opatule????:DD
a ja sie spotkałam z tym, zresztą sama też tak miałam,że panna młoda szła z panem młodym zakryta, a przed ołtarzem on odkrywał twarz. To bardziej symboliczny gest, nie musi tata prowadzić, można zastosować dowolność.