Widok
Ja nie miałbym nic przeciwko jakby te domy stawiali na zasadzie jeden bliźniak na chociażby działce minimum 1500m kw. To by jakoś ładu nie zaburzało. Teraz jak się człowiek przyjrzy to czasami jest tak, że na 1000 mkw stoi bliźniak i połówka drugiego bliźniaka. Co de facto daje 2 budynki na 1000m kw. Szkoda, że władzom gminy jest nie po drodze wyprostowanie przepisów.
Deweloperzy przytoczą Ci kodeks hamurabiego byle w jakiś sposób wybielić swoje super inwestycje. Cała polska się z tego śmieje, te szeregi czy mini domyjednorodzinne dwulokalowe to jest śmiech na sali. Im się nawet nie chce płacić za projekt aby to nie było kopiuj wklej tylko jadą po najniższej lini oporu. Ja się zastanawiam jak ludzie łykają te bujdy jakie oni im wciskają.
O Bojanie. Lokalni przeszli na jasną stronę życia. W sklepie ekspedientki biorą " Wyborczą" do ręki bez obrzydzenia. Mniej dzielą nas na swoich i obcych. Bojano jest jednym z piękniejszych miejsc w okolicy. Mamy żuawie, sarny, bociany i wiewiórki, jeszcze rude, czyste powietrze. . Wieś położona blisko miasta. Niestety ,skazani jesteśmy na jazdę samochodem, wszędzie daleko i bez komunikacji. Młodym - uczniom i studentom nie jest łatwo. 2 samochody!
Niech się tu sprowadzają młodzi i wprowadzą nowy , cywilizowany świat, z uśmiechem i życzliwością. Zobaczymy, co wymyśli dla Bojana nowy wójt.
Niech się tu sprowadzają młodzi i wprowadzą nowy , cywilizowany świat, z uśmiechem i życzliwością. Zobaczymy, co wymyśli dla Bojana nowy wójt.
Ale kocopoły pleciesz. Pytanie było o przedmiot wniosków a nie o decyzje środowiskowe, które są jego częścią. Wiem, że chciałeś się pochwalić ułamkiem znajomości procedur jednak tematem jest powód wydawania WZ pod zabudowę wielolokalową. Jak się uprze UG to i na centrum handlowe otrzyma decuzje srodowiskowa
Decyzja środowiskowa wymagana jest dla przedsięwzięć ujętych w rozporządzeniu Rady Ministrów z dnia 9 listopada 2010 r. w sprawie przedsięwzięć mogących znacząco oddziaływać na środowisko. Czyli dla przedsięwzięć mogących zawsze znacząco oddziaływać na środowisko (obligatoryjny raport o oddziaływaniu na środowisko) nie ma wpływu ? Ma i to duzy
Oczywiście, popieram w 100%. Sam często kontestuję rozbudowę Bojana o kolejne osiedla szergowców czy bliźniaków.
Jednak chcę zaznaczyć. W mojej wypowiedzi nie atakuje mieszkańców tych osiedli, broń boże. Tylko jakiś troll chyba takie rzeczy wypisuje.
Mi zależy na tym aby rozbudowa Bojana miała przemyślany, kontrolowany przebieg, który nie jest pod wpływem różnych grup przedsiębiorców, którzy czerpią materialne korzyści, kosztem niematerialnych strat mieszkańców Bojana - na myśli mam drenowanie infrastruktury, nadmierne obciążenie hałasem z dużych inwestycji oraz ogólnie pojętym obciążeniem psychicznym związanym z nadmierną zmianą otoczenia.
Obok strat niematerialnych trzeba miec na uwadze, że ceny nieruchomości powoli zaczną spadać (lub ich wzrost będzie mniejszy) ponieważ takie nagromadzenie osiedli bliźniaków raczej nie powoduje wzrostu atrakcyjności terenu.
Z taką polityką gminy sie nie zgadzam i uważam, że Wójt przy pomocy rady gminy bardzo dużo zrobli aby doprowadzić do takiego stanu rzeczy.
Jednak chcę zaznaczyć. W mojej wypowiedzi nie atakuje mieszkańców tych osiedli, broń boże. Tylko jakiś troll chyba takie rzeczy wypisuje.
Mi zależy na tym aby rozbudowa Bojana miała przemyślany, kontrolowany przebieg, który nie jest pod wpływem różnych grup przedsiębiorców, którzy czerpią materialne korzyści, kosztem niematerialnych strat mieszkańców Bojana - na myśli mam drenowanie infrastruktury, nadmierne obciążenie hałasem z dużych inwestycji oraz ogólnie pojętym obciążeniem psychicznym związanym z nadmierną zmianą otoczenia.
Obok strat niematerialnych trzeba miec na uwadze, że ceny nieruchomości powoli zaczną spadać (lub ich wzrost będzie mniejszy) ponieważ takie nagromadzenie osiedli bliźniaków raczej nie powoduje wzrostu atrakcyjności terenu.
Z taką polityką gminy sie nie zgadzam i uważam, że Wójt przy pomocy rady gminy bardzo dużo zrobli aby doprowadzić do takiego stanu rzeczy.