Widok

Zakupy w e-tesco?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Czy któraś z Was robiła? Jakie macie doświadczenie?
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak często robicie zakupy i czy macie swoje ulubione sklepy? Osobiście chciałbym Wam polecić największe na podkarpaciu centrum handlowo-kulturalne - galeria Rzeszów , gdzie znajdziecie wiele różnych, popularnych sklepów. Wszelkie informacje o galerii, sklepach oraz wydarzeniach znajdziecie na stronie.

Robicie zakupy spożywcze przez internet? Na stronie dosiaty możecie zamówić praktycznie wszystko - ja przynajmiej nie znalazłem żadnych braków w asortymencie. Działają na śląsku np. w zabrzu - oferta do sprawdzenia tutaj https://dosiaty.pl/1/zakupy-online-zabrze

Zakupy online spożywcze są ok.

Może zależy od miejsca skąd dostawą bo ja też nie mogę narzekać. Zdarzyło im się dwa razy spóźnić za każdym razem dzwonili w tej sprawie. Warzywa i owoce myślę że lepsze niż kiedykolwiek w sklepie widziałam. Zamawiam conajmniej raz w miesiącu od 3 lat i nigdy nie zdarzyły mi się rozbieżności między towarem a paragonem. Dotego dostawcy sympatyczni pomimo dźwigania za każdym razem conajmniej dwóch zgrzewek wody na 3 piętro.

A ja złego słowa nie powiem. Zawsze wszystko świeże, ładnie zapakowane, owoce i warzywa takie, że sama bym lepiej nie wybrała. Zdarzają się zamienniki, ale jak mi kiedyś nie podpasywał, to zrezygnowałam. Panowie mili, zawsze wszystko wnoszą. Jak się jeden z drugim spóźnił to odjęli koszt dostawy.

Ja polecam.
Od 5 lat robię zakupy przez e-Tesco i przyznaję, że w ostatnim czasie jakość produktów dostarczanych strasznie się pogorszyła, w ostatnim miesiącu 2 razy skandalem reklamacje bo przywieźli śmierdzące mięso, wędliny paczkowane, serki itp mają bardzo krótką datę ważności do spożycia .
Ostatnio niestety (a zamawiam od kilku lat) notlrycznie zdazaja mi sie produkty skasowane na paragonie a nie dostarczone i kwoty nie sa male bo tak po 10-20 zeta niemal za kazdym razem. Wiec sprawdzac koniecznie bo to juz niemal norma. Tak jak mialam pelne zaufanie do dostawy tak teraz nie mam zadnego. I niestety kasowanie zamowien w okresach typu swieta etc. Pare razy juz mialam taka sytuacje. Chyba za duzo ich przyjmuja a potem nie ogarniaja bo rax pan dostawca uprzedzil mnie sam, ze beda kasowac bo duzo. I kasowali.

ja wole normalnie zakupy tradycyjnie ) W rożnych sklepach robię zakupy , Ale najbardziej lubie robić w w biedronce zakupy ;) jedna z moich ulubionych rzeczy są ciastka paryskie ( biedronkowe delicje ) Tylko nie wiem czy zauważyliście ale w Gdańsku , niedaleko parku w Jelitkowe , cos sie popsuły. Są za słodkie i mają chemiczny posmak , ktos tez ma takie odczucia ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja zamawiam z alma24.pl od około 3 lat (raz w tygodniu) i też wszystko w porządku. Wbrew pozorom nie wychodzi drożej niż w innych sklepach, a czasem nawet są fajne promocje. Nie ma także kosztów dowozu jeżeli zamawiasz powyżej danej kwoty - zależy od dnia tygodnia i godziny dostawy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Za co miałam dać napiwek jeśli wcale nie zrealizowano zamówienia???

To są młodzi, silni faceci. Zawsze proponuję coś do picia ;) jeśli już się pojawią z moimi zakupami... Obojętnie czy na 4p czy w terenie...

I to całkiem normalne żeby kobieta sama dźwigała zgrzewki wody, napoje, mleka, warzywa, owoce itd.
Nie 1 butelkę i 1 kg jabłek... Powiedzmy, że zakupy do 7-10 kg sama wnoszę na 4p. Więcej nie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6
No tak- ty szanujesz swój kręgosłup, a dostawca nie ma kręgosłupa??? To jest jego praca, rozumiem- a czy miałaś ludzki odruch i dałaś mu napiwek np na wodę? Pewnie nie, bo po co...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5
Ja robię zakupy w e-tesco praktycznie co tydzień. Jestem bardzo zadowolona :)

Jeśli chodzi o zamienniki, to nie ma przymusu do ich zakupu. Raz zdarzyło mi się, że kupiona jarzynka była bardzo nieświeża. Napisałam maila z reklamacją i na następny dzień przyjechał kierowca i wymienił na inną.
Wystarczy do nich zadzwonic i reklamować.

Latem kupiłam kilka sztuk produktu spożywczego(w założeniu data miała być dłuższa), przywieźli wszystko zdatą tygodniową - nie było opcji zjedzenia wszystkiego w tym czasie. Zauważyłam to po odjeździe dostawcy. Zadzwoniłam na info, przeprosili, wieczorem podjechał dostawca z produktami z dłuższą datą(2-3m-ce) ;)

Chociaż przed Wigilią mnie zrobili na cacy... Miałam duże zamówienie na święta. Dużo ciężkich produktów, bo Mąż w pracy, a ja szanuję swój kręgosłup... Zamówienie złożyłam z wyprzedzeniem chyba 3-4 dniowym. Po czym w dniu dostawy, 3 godziny przed przyjazdem otrzymałam telefon, że zamówienie nie zostanie zrealizowane z powodu jakiegoś błędu w systemie...
Chyba nie muszę pisać jaka była awantura?
Później dostałam w ramach przeprosin bon na 50zł.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nigdy więcej wczoraj około 20 dostarczono moje zamówienie, którego nie mogłem odebrać osobiście. Odniosłem wrażenie, że po wymianie brakujących produktów na inne niektóre wybierają tak, aby koszt całego zamówienia oscylował w granicach tego złożonego przez internet( u mnie różnica 1 zł) zamiast tesco grill karczek marynowany porto 550g- karkówka WIEPRZOWA w cenie 9.69 zł dostarczono mi tesco kark wołowy bez kości który ważył 868g karkówka WOŁOWA w cenie 24.40 zł. Również ciekawym zamiennikiem na tesco salatka z pikantnym kurczakiem grzankami i ostrym sosem 250g okazała się tesco finest salatka paryska 200g kilka rodzajów sałaty i jakies rodzynki(żurawina). Ostatnim przypadkiem jest tesco grill kiełbasa grillowa z serem zamiast której dostałem tesco grill kielbasa meksykanska surowa 400g z datą ważności do dzisiaj. To był mój drugi zakup online z sieci hipermarketów, pierwszego dokonałem w almie, gdzie pani do mnie zadzwoniła w sprawie brakującego sosu i podała listę propozycji na zastępstwo. Jeżeli nie macie czasu na sprawdzanie dat ważności produktów lub nie jesteście w stanie odebrać ich osobiście odradzam ezakupy tesco.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
"Zadzwoń do nas: 800 377 677 lub wyślij
zapytanie na e-mail: Ezakupy@tesco.pl"
wklepałam swój kod i niby pokazał mi się komunikat,że w moje okolice dowożą. Ale czy konkretnie do mnie to gdzie to sprawdzić, tzn ulicę? Chodzi mi o Banino.
wcześniej pisałam z telefonu - teraz z kompa więc łatwiej mi było sprawdzić ;)

na stronie http://www.tesco.pl/ezakupy/pomoc/pomoc-zamawianie-dostawy.php?rel=help#6a masz info

"Jaki jest koszt dostawy?
Koszt dostawy wynosi od 1,48 zł do 10,98 zł i zależy od terminu i miasta dostawy. W chwili obecnej odbiór osobisty jest bezpłatny. Koszty dostawy dla danego miasta i poszczególnych terminów pokazane są w sekcji Zarezerwuj termin dostawy. Możesz je sprawdzić po zarejestrowaniu, klikając przycisk Zarezerwuj termin dostawy."
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Gdzieś tam kiedyś czytałam na ich stronie(albo w mailu jak w Gdańsku ruszyły e-zakupy), że koszt dostawy zależny od daty dostawy.
"Koszt dostawy wynosi od 1,48 zł do 10,98 zł i zależy od terminu i miasta dostawy. "

Pewnie jak chcesz szybko i "na święta" to płacisz więcej niż byś złożyła zamówienie z większym wyprzedzeniem albo na zwykły(nie przedświąteczny) dzień?
Podbijam chciałam zrobić zakupy w e Tesco zdostawą do gdańska, pisze dostawa 0,98 zł ale jak chce rezerwowa a termin dostawy to transport jest droższy , jak to jest?
dzięki! :D

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Szkola podstawowa nr 60 i nr 77 (3 odpowiedzi)

Prosze o opinie rodzicow, ktorych dzieci chodza do tych szkol. Co Wam sie podoba, co nie, jakie...

wycieczki objazdowe (26 odpowiedzi)

Szukam informacji o wycieczkach objazdowych w Europie. Chodzi nam o zwiedzanie np. autokarem...

do góry