Widok
Tesco to dosyć poważna firma zatem powinna raczej swoich klientów traktować tak samo :)
Zakupy są pewnie (akurat tam nie robiłem zakupów, lecz gdzieś indziej) podobne jak wszędzie, oczywiście online, jednak postaraj się sprawdzić, czy wszystkie towary są takie jak zamówiłaś.
Zdarzyć się może, że ktoś zamiast koncentratu pomidorowego da Ci musztardę (w podobnej cenie). Dlatego warto sprawdzać listę zakupów z tym co faktycznie masz w pudłach.
Poza tym - to działa, ludzie korzystają z tego - więc, czemu nie? :)
Pozdrawiam.
Zakupy są pewnie (akurat tam nie robiłem zakupów, lecz gdzieś indziej) podobne jak wszędzie, oczywiście online, jednak postaraj się sprawdzić, czy wszystkie towary są takie jak zamówiłaś.
Zdarzyć się może, że ktoś zamiast koncentratu pomidorowego da Ci musztardę (w podobnej cenie). Dlatego warto sprawdzać listę zakupów z tym co faktycznie masz w pudłach.
Poza tym - to działa, ludzie korzystają z tego - więc, czemu nie? :)
Pozdrawiam.
kiedyś czytałam poniższy artykuł o e-tesco i ciekawa jestem czy serwis działa już tak jak powinien...
http://www.portalspozywczy.pl/handel/wiadomosci/sklep-internetowy-tesco-psuje-opinie-o-e-handlu,70349.html
chętnie poczytam opinie osób, które niedawno robiły tam zakupy :)
http://www.portalspozywczy.pl/handel/wiadomosci/sklep-internetowy-tesco-psuje-opinie-o-e-handlu,70349.html
chętnie poczytam opinie osób, które niedawno robiły tam zakupy :)
Fajne jest to,że wszystko wnoszą ;)
Na stronce tesco można sprawdzić gdzie dostarczają wpisując kod pocztowy.
http://www.tesco.pl/ezakupy/powiadom-mnie-o-dostepnosci-uslugi.php
Na stronce tesco można sprawdzić gdzie dostarczają wpisując kod pocztowy.
http://www.tesco.pl/ezakupy/powiadom-mnie-o-dostepnosci-uslugi.php
tak jak napisali w artykule no to mojej ul np nie ma na liscie :) i musialam zrezygnowac z zakupow a mialam wtedy chore dziecko w domu wiec nie bylo mowy o wyjsciu na zakupy, zadzwonilam na BOK i sie dowiedzialam ze nie wiadomo kiedy bedzie moja ulica dodana no bo oni to do informatykow podaja i wtedy wpisuja do systemu. Pomijam juz fakt ze blok w ktorym mieszkam jest juz 10 lat a nie ma w ich serwisie calej mojej ulicy ktora byla tu od poczatku, wszystkie dookola sa tylko nie moja :)
no i koszt dostawy to juz nie jest 99gr a wiecej
no i koszt dostawy to juz nie jest 99gr a wiecej
Ja zamawialam juz kilka razy i jestem zadowolona.
Zamienniki sa w siatkach w innym kolorze, nie da sie przegapic, poza tym sa wydrukowane na osobnej kartce, nie takie przekrety jakie robili w Almie.
Ani razu nie dostalam nic czego nie zamawialam, a czego nie bylo w zamiennikach, nie dostalam zepsutych owocow, ani produktow z data waznosci 1-5 dni (w Almie to tradycja...), daty czasem bardzo dlugie, czasem 10 dni. Na pewno zdarzy sie zjesc.
Mieszkam w centrum Gdyni i nie ma problemu z dostawa.
Zamienniki sa w siatkach w innym kolorze, nie da sie przegapic, poza tym sa wydrukowane na osobnej kartce, nie takie przekrety jakie robili w Almie.
Ani razu nie dostalam nic czego nie zamawialam, a czego nie bylo w zamiennikach, nie dostalam zepsutych owocow, ani produktow z data waznosci 1-5 dni (w Almie to tradycja...), daty czasem bardzo dlugie, czasem 10 dni. Na pewno zdarzy sie zjesc.
Mieszkam w centrum Gdyni i nie ma problemu z dostawa.
My jak nie możemy wyjść z domu to zamawiamy z
http://dodomku.pl/ i zawsze byłam zadowolona.
http://dodomku.pl/ i zawsze byłam zadowolona.
a ja porównałam ceny w almie i w tesco i co ciekawe za tę samą listę zakupów w tesco zapłaciłabym o 15 zł więcej niż w almie, dodając do tego jeszcze koszt dostawy, to różnica jest spora (przy zamówieniu za 120 zł). Możliwe, że akurat trafiłam na takie produkty, porównam to jeszcze przy kolejnych zakupach.
A ja tam wolę Almę24.
Mają niższe ceny niż Tesco, nigdy nie dostałam czegoś czego nie zamówiłam, a jeśli nie mają jakiegoś produktu, to zawsze telefonicznie ustalają, czy rezygnuję z konkretnej rzeczy, czy ją zamieniamy. Raz nawet zamawiałam świeże mięso i było super, nawet ładny kawałek mi wybrali. Tylko jabłka dostałam słabo dojrzałe...
Mają niższe ceny niż Tesco, nigdy nie dostałam czegoś czego nie zamówiłam, a jeśli nie mają jakiegoś produktu, to zawsze telefonicznie ustalają, czy rezygnuję z konkretnej rzeczy, czy ją zamieniamy. Raz nawet zamawiałam świeże mięso i było super, nawet ładny kawałek mi wybrali. Tylko jabłka dostałam słabo dojrzałe...
Kiedys zrobilam zakupy przez piotra i pawla. Takie powiedzmy na 2 tyg. Po kilka rzeczy jednego rodzaju. I sporo rzeczy miala termin przydatnosci ok 3 dni do przodu, podczas gdy normalnie powinny miec od 2 tyg do kilku mcy.
Wiem ze w sklepie maja najczesciej swieze, ale przez internet chyba pozbywaja sie tych z krotkim terminem. Nie wiem jak inne sklepy, ale dobrze zastrzec ze chce sie swieze.
Na szczescie oddalam te rzeczy i zwrocili kase, ale musialam dzwonic i tlumaczyc ze nie mam 4 osobowej rodziny :]
Niesmak pozostal i zakupow nie powtorzylam.
Wiem ze w sklepie maja najczesciej swieze, ale przez internet chyba pozbywaja sie tych z krotkim terminem. Nie wiem jak inne sklepy, ale dobrze zastrzec ze chce sie swieze.
Na szczescie oddalam te rzeczy i zwrocili kase, ale musialam dzwonic i tlumaczyc ze nie mam 4 osobowej rodziny :]
Niesmak pozostal i zakupow nie powtorzylam.
Robiłam kilka razy (więcej niż 5) i jestem bardzo zadowolona. Wprzód rezerwuję dostawę na piątek - od czwartku są gazetki więc zamawiając na czwartek nie wiesz czy kasować będą przed 8 gdy obowiązuje jeszcze stara gazetka czy po 8 gdy już jest nowa - i głownie na tym polegają rozbieżności w cenach. Ogólna cena na rachunku praktycznie bez większych wahań - moje zamówienia to od 100 do 500 zł więc nie dałoby się przeoczyć. Terminy przydatności długie - tylko serki wiejskie dostałam 4 dni ważne ale dało się to przeżyć :) Bardzo wygodna opcja - nie muszę robić listy tylko od razu w komputerze wyszukuję produkt którego potrzebuję. Zdarza się że czegoś on-line w ogóle nie dostaniesz (nie ma np. żadnego alkoholu nawet niskoprocentowego a szkoda) lub jakiś producent nie jest wprowadzony do obrotu przez e-sklep ale wówczas można znaleźć coś innego zastępczego. I jeszcze jeden plus - mąż idąc na zakupy często nie kupił czegoś bo nie mógł znaleźć - tu nie ma tego problemu :)
czy zamawiając przez internet ceny produktów są takie, jak w aktualnej gazetce? gazetka obowiązuje też w zakupach on-line?
Sprzedam śliczną suknię ślubną!
http://forum.trojmiasto.pl/Celebrity-One-model-Cannes-z-bolerkiem-welon-butki-dodatki-t265488,1,171.html
http://forum.trojmiasto.pl/Celebrity-One-model-Cannes-z-bolerkiem-welon-butki-dodatki-t265488,1,171.html
tak ceny są takie same jak w gazetce, tylko musisz uważać do kiedy dana promocja obowiązuje, ponieważ ceny liczone są w dniu pakowania. Jeżeli składasz zamówienie w czwartek na weekend a od piątku obowiązuje nowa gazetka to będziesz miała policzone po cenach z nowej gazetki a nie z tej która obowiązywała w czwartek
hej..
Niejednokrotnie zamawiam zakupy przez e-tesco. Jestem w 100 % zadowolona. Ceny identyczne jak w markecie, jakoś i świeżość produktów bez zastrzeżeń. Zamawiam zazwyczaj poza zwykłą spożywką również mięso, wędliny, warzywa. Wolę poświecić 40 min i zrobić zakupy internetowo, niż tracić część dnia w supermarkecie :)
Wcześniej robiłam zakupy przez almę ( również z dowozem ) 2 razy składałam reklamację na przywiezione produkty.
Niejednokrotnie zamawiam zakupy przez e-tesco. Jestem w 100 % zadowolona. Ceny identyczne jak w markecie, jakoś i świeżość produktów bez zastrzeżeń. Zamawiam zazwyczaj poza zwykłą spożywką również mięso, wędliny, warzywa. Wolę poświecić 40 min i zrobić zakupy internetowo, niż tracić część dnia w supermarkecie :)
Wcześniej robiłam zakupy przez almę ( również z dowozem ) 2 razy składałam reklamację na przywiezione produkty.
dzięki! :D
Sprzedam śliczną suknię ślubną!
Gdzieś tam kiedyś czytałam na ich stronie(albo w mailu jak w Gdańsku ruszyły e-zakupy), że koszt dostawy zależny od daty dostawy.
"Koszt dostawy wynosi od 1,48 zł do 10,98 zł i zależy od terminu i miasta dostawy. "
Pewnie jak chcesz szybko i "na święta" to płacisz więcej niż byś złożyła zamówienie z większym wyprzedzeniem albo na zwykły(nie przedświąteczny) dzień?
"Koszt dostawy wynosi od 1,48 zł do 10,98 zł i zależy od terminu i miasta dostawy. "
Pewnie jak chcesz szybko i "na święta" to płacisz więcej niż byś złożyła zamówienie z większym wyprzedzeniem albo na zwykły(nie przedświąteczny) dzień?
wcześniej pisałam z telefonu - teraz z kompa więc łatwiej mi było sprawdzić ;)
na stronie http://www.tesco.pl/ezakupy/pomoc/pomoc-zamawianie-dostawy.php?rel=help#6a masz info
"Jaki jest koszt dostawy?
Koszt dostawy wynosi od 1,48 zł do 10,98 zł i zależy od terminu i miasta dostawy. W chwili obecnej odbiór osobisty jest bezpłatny. Koszty dostawy dla danego miasta i poszczególnych terminów pokazane są w sekcji Zarezerwuj termin dostawy. Możesz je sprawdzić po zarejestrowaniu, klikając przycisk Zarezerwuj termin dostawy."
na stronie http://www.tesco.pl/ezakupy/pomoc/pomoc-zamawianie-dostawy.php?rel=help#6a masz info
"Jaki jest koszt dostawy?
Koszt dostawy wynosi od 1,48 zł do 10,98 zł i zależy od terminu i miasta dostawy. W chwili obecnej odbiór osobisty jest bezpłatny. Koszty dostawy dla danego miasta i poszczególnych terminów pokazane są w sekcji Zarezerwuj termin dostawy. Możesz je sprawdzić po zarejestrowaniu, klikając przycisk Zarezerwuj termin dostawy."
Nigdy więcej wczoraj około 20 dostarczono moje zamówienie, którego nie mogłem odebrać osobiście. Odniosłem wrażenie, że po wymianie brakujących produktów na inne niektóre wybierają tak, aby koszt całego zamówienia oscylował w granicach tego złożonego przez internet( u mnie różnica 1 zł) zamiast tesco grill karczek marynowany porto 550g- karkówka WIEPRZOWA w cenie 9.69 zł dostarczono mi tesco kark wołowy bez kości który ważył 868g karkówka WOŁOWA w cenie 24.40 zł. Również ciekawym zamiennikiem na tesco salatka z pikantnym kurczakiem grzankami i ostrym sosem 250g okazała się tesco finest salatka paryska 200g kilka rodzajów sałaty i jakies rodzynki(żurawina). Ostatnim przypadkiem jest tesco grill kiełbasa grillowa z serem zamiast której dostałem tesco grill kielbasa meksykanska surowa 400g z datą ważności do dzisiaj. To był mój drugi zakup online z sieci hipermarketów, pierwszego dokonałem w almie, gdzie pani do mnie zadzwoniła w sprawie brakującego sosu i podała listę propozycji na zastępstwo. Jeżeli nie macie czasu na sprawdzanie dat ważności produktów lub nie jesteście w stanie odebrać ich osobiście odradzam ezakupy tesco.
Wystarczy do nich zadzwonic i reklamować.
Latem kupiłam kilka sztuk produktu spożywczego(w założeniu data miała być dłuższa), przywieźli wszystko zdatą tygodniową - nie było opcji zjedzenia wszystkiego w tym czasie. Zauważyłam to po odjeździe dostawcy. Zadzwoniłam na info, przeprosili, wieczorem podjechał dostawca z produktami z dłuższą datą(2-3m-ce) ;)
Chociaż przed Wigilią mnie zrobili na cacy... Miałam duże zamówienie na święta. Dużo ciężkich produktów, bo Mąż w pracy, a ja szanuję swój kręgosłup... Zamówienie złożyłam z wyprzedzeniem chyba 3-4 dniowym. Po czym w dniu dostawy, 3 godziny przed przyjazdem otrzymałam telefon, że zamówienie nie zostanie zrealizowane z powodu jakiegoś błędu w systemie...
Chyba nie muszę pisać jaka była awantura?
Później dostałam w ramach przeprosin bon na 50zł.
Latem kupiłam kilka sztuk produktu spożywczego(w założeniu data miała być dłuższa), przywieźli wszystko zdatą tygodniową - nie było opcji zjedzenia wszystkiego w tym czasie. Zauważyłam to po odjeździe dostawcy. Zadzwoniłam na info, przeprosili, wieczorem podjechał dostawca z produktami z dłuższą datą(2-3m-ce) ;)
Chociaż przed Wigilią mnie zrobili na cacy... Miałam duże zamówienie na święta. Dużo ciężkich produktów, bo Mąż w pracy, a ja szanuję swój kręgosłup... Zamówienie złożyłam z wyprzedzeniem chyba 3-4 dniowym. Po czym w dniu dostawy, 3 godziny przed przyjazdem otrzymałam telefon, że zamówienie nie zostanie zrealizowane z powodu jakiegoś błędu w systemie...
Chyba nie muszę pisać jaka była awantura?
Później dostałam w ramach przeprosin bon na 50zł.
Za co miałam dać napiwek jeśli wcale nie zrealizowano zamówienia???
To są młodzi, silni faceci. Zawsze proponuję coś do picia ;) jeśli już się pojawią z moimi zakupami... Obojętnie czy na 4p czy w terenie...
I to całkiem normalne żeby kobieta sama dźwigała zgrzewki wody, napoje, mleka, warzywa, owoce itd.
Nie 1 butelkę i 1 kg jabłek... Powiedzmy, że zakupy do 7-10 kg sama wnoszę na 4p. Więcej nie.
To są młodzi, silni faceci. Zawsze proponuję coś do picia ;) jeśli już się pojawią z moimi zakupami... Obojętnie czy na 4p czy w terenie...
I to całkiem normalne żeby kobieta sama dźwigała zgrzewki wody, napoje, mleka, warzywa, owoce itd.
Nie 1 butelkę i 1 kg jabłek... Powiedzmy, że zakupy do 7-10 kg sama wnoszę na 4p. Więcej nie.
ja wole normalnie zakupy tradycyjnie ) W rożnych sklepach robię zakupy , Ale najbardziej lubie robić w w biedronce zakupy ;) jedna z moich ulubionych rzeczy są ciastka paryskie ( biedronkowe delicje ) Tylko nie wiem czy zauważyliście ale w Gdańsku , niedaleko parku w Jelitkowe , cos sie popsuły. Są za słodkie i mają chemiczny posmak , ktos tez ma takie odczucia ?
Ostatnio niestety (a zamawiam od kilku lat) notlrycznie zdazaja mi sie produkty skasowane na paragonie a nie dostarczone i kwoty nie sa male bo tak po 10-20 zeta niemal za kazdym razem. Wiec sprawdzac koniecznie bo to juz niemal norma. Tak jak mialam pelne zaufanie do dostawy tak teraz nie mam zadnego. I niestety kasowanie zamowien w okresach typu swieta etc. Pare razy juz mialam taka sytuacje. Chyba za duzo ich przyjmuja a potem nie ogarniaja bo rax pan dostawca uprzedzil mnie sam, ze beda kasowac bo duzo. I kasowali.
A ja złego słowa nie powiem. Zawsze wszystko świeże, ładnie zapakowane, owoce i warzywa takie, że sama bym lepiej nie wybrała. Zdarzają się zamienniki, ale jak mi kiedyś nie podpasywał, to zrezygnowałam. Panowie mili, zawsze wszystko wnoszą. Jak się jeden z drugim spóźnił to odjęli koszt dostawy.
Ja polecam.
Ja polecam.
Może zależy od miejsca skąd dostawą bo ja też nie mogę narzekać. Zdarzyło im się dwa razy spóźnić za każdym razem dzwonili w tej sprawie. Warzywa i owoce myślę że lepsze niż kiedykolwiek w sklepie widziałam. Zamawiam conajmniej raz w miesiącu od 3 lat i nigdy nie zdarzyły mi się rozbieżności między towarem a paragonem. Dotego dostawcy sympatyczni pomimo dźwigania za każdym razem conajmniej dwóch zgrzewek wody na 3 piętro.
Robicie zakupy spożywcze przez internet? Na stronie dosiaty możecie zamówić praktycznie wszystko - ja przynajmiej nie znalazłem żadnych braków w asortymencie. Działają na śląsku np. w zabrzu - oferta do sprawdzenia tutaj https://dosiaty.pl/1/zakupy-online-zabrze
Jak często robicie zakupy i czy macie swoje ulubione sklepy? Osobiście chciałbym Wam polecić największe na podkarpaciu centrum handlowo-kulturalne - galeria Rzeszów , gdzie znajdziecie wiele różnych, popularnych sklepów. Wszelkie informacje o galerii, sklepach oraz wydarzeniach znajdziecie na stronie.