Widok

Zamiast kwiatów od gości ślubnych...

Wesele Chełm Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witajcie,
ponad pół roku temu wyszłam za mąż. Nie miałam żadnych wątpliwości- mój mąż również, że zamiast kwiatów od ślubnych gości wolałabym dostać coś innego. Od 4 lat jestem związana ze świetlicą dla dzieci, od niedawna tam pracuje. W zaproszeniach poprosiliśmy, aby nasi goście przynieśli nam artykuły szkolne dla moich dzieciacków. Nie wiem czy podobał im się ten pomysł, czy nie (musieli w końcu zrobić coś więcej niż pójść do kwiaciarni;)) faktem jednak jest, że napełniliśmy tymi przyboami 4 kosze i kila toreb.

Nie jestem obiektywna, ale uważam , że to wspaniała inicjatywa:)

Piszę, żeby zachęcić wszystkich do takich akcji. Również do obdarowania dzieci z mojej świetlicy, zwł. że ponownie nie zamierzam wychodzić za mąż, a niedługo znowu nowy rok szkolny... Jeśli któraś z Was (któryś) zechciałby coś takiego poczynić bardzo bardzo proszę o kontakt
marysia-reliszko@wp.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja też w swoich zaproszeniach mam prośbę o przybory szkolne dla dzieci z domu dziecka:)
Mój mail to: rozmaryn.ka@interia.pl
super pomysł coś morzna zrobić dla dzieciaczków
rozmarynka bardzo chętnie, podaj meila:)
Jeśli będziesz miała ochotę to odezwij się do mnie. Mam stały kontakt z dwoma domami dziecka z Gdańska :)
my do zaproszeń dołączyliśmy wkładki w których napisaliśmy że zamiast kwiatów chcemy artykuły szkolne i większość gości była zachwycona:) teraz szukamy Domu Dziecka któremu przekażemy te rzeczy:)
my zbieramy karme dla zwierzat, a oprocz tego wsrod znajomych promuje zbiorke pieniazkow na serduszka dla Mariuszka. oto link:
http://siepomaga.pl/r/kati
Bardzo fajny pomysł
Dziewczyny (i chłopaki), to naprawdę super pomysł.
Myśmy zrobili jeszcze inaczej. Dom dziecka, z którym jesteśmy związani ma wiele różnych potrzeb dlatego najbardziej potrzebne były pieniądze. W związku z tym zamiast kwiatów poprosiliśmy o drobną sumkę na dzieciaki. Goście wrzucali kasę do puszki (by nie czuli się inwigilowani). Większość gości bardzo popierała ten pomysł, choć co prawda z różnych powodów. Jedni przy okazji załatwiali swoją potrzebę dobroczynności, inni stwierdzali, że super bo to mniejszy kłopot dla nich, a była i taka ciotka, która stwierdziła, że "będzie taniej" :)

Tak czy inaczej polecam - kwiatów i tak trochę dostaliśmy, od osób, które przyszły na sam ślub. Nie było okazji się nimi nacieszyć, a potem szybko zaczęły gnić i stanowić problem.