Widok

Zapchany nos, zatoki?? 3 latek, co do inhalacji??

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witajcie.

Moja córka (3l) ma od tygodnia "zawalony" nos, może zatoki nie wiem.

Chcę "poruszyć" katar, żeby zaczął wyłazić:P bo jak dmucha nosek to mało jest.

Co mogę dodać do inhalacji? Narazie inhalujemy samą solą fizjologiczną...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5
Jak leczone dziecko miało zatoki?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polecam inhalatory iXellence od Genexo - świetna jakość w przystępnej cenie.

Zwykła sól fizjologiczna albo Nebudose świetnie sobie radzą z katarem u dzieci. Tylko dobry inhalator niezbędny - musowo cichy i bezprzewodowy żeby np. można było sobie jednocześnie oglądać bajki i inhalować.

Do inhalacji i na piżamkę Olejek tulsi madurai - szybko leczy nawet mocny stan zapalny i daje ulge przy bólu głowy i zatkanym nosie
Zapomniałaś że dzieci rodzą się z zatokami sitowe
Polecam zrobienie inhalacji z pary w łazience, czyli odkręcić na kilka minut gorąca wodę
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mój pediatra zazwyczaj poleca inhalacje z solą lub specjalnym lekiem, wszystko w zależności od kaszlu dziecka. Na katar lubię żel oxalin, ze względu na szybkie działanie. Jeśli zatrzymasz katar na czas, to unikniesz kasłania i zalegającej wydzieliny.
My pelavo zatoki nos uzywamy od tygodnia, Nosek daej zapchany
To pewnie alergia.Moje dziecko często miało katar i kaszel.lekarze przepisywali syropki,krople do nosa itp.Wkoncu poszliśmy do alergologa. Przepisał syrop na alergie i od czasu do czasu nasonex.Pomoglo.Czasami inhalujemy się ectodose,też pomaga.Prosze zbadać dziecko pod kątem alergii jeżeli często zapada na choroby dróg oddechowych bądź długo utrzymuje się taki objaw.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ada
2017-09-12 14:14:03
Mam porównanie po poprzednim inhalatorze i ten PRO co teraz używamy działa szybciej, nie czeka się długo na podanie pełnej porcji leku.
http://salmor.pl/143-naturalne-sole-zdrowotne

katarowa
2016-11-01 13:44:11
Podobno od fizjologicznej lepsza jest sól hipertoniczna.

KATAR i zapchany nos to nasza "ulubiona" choroba.

Jak nos jest zapchany to super sie sprawdza sinupret (sinulan itp.) który rozrzedza to, co zalega.

Jak już nos jest odetkany to katar wyganiamy płukaniem nosa (np.Fixsin), ale to od 4rż.
http://salmor.pl/143-naturalne-sole-zdrowotne

Wpisz sobie w Google: Super Duet Inhalator Baby i Rozgrzewający Jednorożec - super sprawa :)

Akcja Inhalacja zdecydowanie na plus, brakowało mi takiego kompendium wiedzy o aerozolach w necie.

Najskuteczniejsze leki do inhalacji są na receptę.Wiem, bo czasami z nich korzystamy i efekt jest szybki. Ewentualnie można kupić oxalin, który jest udrażnia nos i pomaga przy brzydkim katarze.
Podaje się, tylko że w mniejszych ilościach
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
witam a czy to pelavo mozna na noc stosowac

Używam Simple i mogę powiedziec że sprostał moim oczekiwaniom. Szukałam inhalatora prostego w podłączeniu ale jednocześnie dokładnego szybkiego i ten taki właśnie jest.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Proszę spróbować inhalacji Nebutac 6 (sól 6% bez recepty) 3 razy dziennie i podać Sinuprtet 25 kropli 3 razy dziennie przez 1-2 tyg. U moich dzieci zawsze w ten sposób rozdzedzam gęstą wydzielinę, która po 1 dniu sama wypływa z nosa. W ten sposób wyleczyłam u syna zapalenie zatok z 40 stopnią gorączką, i stosuję zawsze przy każdym gęstym katarze.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Mam porównanie po poprzednim inhalatorze i ten PRO co teraz używamy działa szybciej, nie czeka się długo na podanie pełnej porcji leku.
Witam a jakie badania pani robiła i wyszło ze to zatoki? Moja ma 4 lata i 9 MC katar
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry