Widok
ja wasnie tez zapraszam do kosciola osoby ktorych nie bedzie na weselu i chcialabym im do zawiadomienia dolozyc karteczke z tekstem zaproszenia na poprawiny, podobna karteczke zamieszcze w zaproszeniach dla gosci weselnych bo mimo ze ustnie sie przekaze informacje to nie chche sytuacji ze komus nie powiedzielismy, ominelismy. tak kady dostanie info my bedziemy spokojni...
i wlasnie takiego "tekstu" poszukuje :D
i wlasnie takiego "tekstu" poszukuje :D
sądzę, że chodzi o coś zupełnie innego.
Mamy sporą grupę znajomych, których niestety nie możemy zaprosić na wesele, dlatego chcemy ich ugościć następnego dnia na poprawinach. Damy im zaproszenia na ślub z informacją, ze dnia następnego odbędą sie poprawiny.
Na właściwych zaproszeniach, czyli tych typowo weselnych nie będzie informacji o poprawinach, tylko ustnie (podczas pożegnania) poinformuje sie wszystkich.
Mamy sporą grupę znajomych, których niestety nie możemy zaprosić na wesele, dlatego chcemy ich ugościć następnego dnia na poprawinach. Damy im zaproszenia na ślub z informacją, ze dnia następnego odbędą sie poprawiny.
Na właściwych zaproszeniach, czyli tych typowo weselnych nie będzie informacji o poprawinach, tylko ustnie (podczas pożegnania) poinformuje sie wszystkich.
Ja pisałam tak:
Tekst zawiadomienia czyli "z radością oznamiamy że dnia takiego i takiego o takiej i takiej godzinie w takim i w takim miejscu odbędzie się uroczystość naszych Zaślubin..."
a niżej (mamy zawiadomienia i zaproszenia składane na trzy) tekst zaproszenia na poprawiny czyli
"Mamy również przyjemność zaprosić Sz.P. ......... na poprawiny które odbędą się tu i tu o tej i o tej"...
Nic szczególnego ale myslę że ładnie wyszło.
Jak chcesz mogę wysłać Ci na maila rozkład stony i zdjęcie zaproszenia.
pozdrawiam
Tekst zawiadomienia czyli "z radością oznamiamy że dnia takiego i takiego o takiej i takiej godzinie w takim i w takim miejscu odbędzie się uroczystość naszych Zaślubin..."
a niżej (mamy zawiadomienia i zaproszenia składane na trzy) tekst zaproszenia na poprawiny czyli
"Mamy również przyjemność zaprosić Sz.P. ......... na poprawiny które odbędą się tu i tu o tej i o tej"...
Nic szczególnego ale myslę że ładnie wyszło.
Jak chcesz mogę wysłać Ci na maila rozkład stony i zdjęcie zaproszenia.
pozdrawiam