Widok

Zaproszenie na poprawiny

Wesele Temat dostępny też na forum:
tak przeszukuje internet i przeszukuje i wlasciewie nic konkretnego nie znalazlam, a chodzi mi o tekst zaproszenia na poprawiny.
Macie moze jakies pomysly?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mam prośbę. Moja siostra ślubuje za miesiąc i poprosiła mnie o załatwienie zaproszeń na poprawiny do kilku znajomych, a ja jestem w kropce. Sama nie wiem jakie one mają być, dlatego też proszę jeśli jest możliwość o przesłanie mi maila z informacją o której koleżanka pisała. Dzieki
spokojnie :) na pewno nie.... dziekuje
ja wasnie tez zapraszam do kosciola osoby ktorych nie bedzie na weselu i chcialabym im do zawiadomienia dolozyc karteczke z tekstem zaproszenia na poprawiny, podobna karteczke zamieszcze w zaproszeniach dla gosci weselnych bo mimo ze ustnie sie przekaze informacje to nie chche sytuacji ze komus nie powiedzielismy, ominelismy. tak kady dostanie info my bedziemy spokojni...
i wlasnie takiego "tekstu" poszukuje :D
popszło na maila, tylko nie wymazałam telefonów ale ufam że nie wykorzystasz ;)
pozdrawiam

No to właśnie ja tak mam :) na własąciwych zaproszeniach jest tekst o weselu a na tych drugich tekst o poprawinach :)
a ludzie mi się okreslają z wesela czy zostaną na poprawinach.

sądzę, że chodzi o coś zupełnie innego.
Mamy sporą grupę znajomych, których niestety nie możemy zaprosić na wesele, dlatego chcemy ich ugościć następnego dnia na poprawinach. Damy im zaproszenia na ślub z informacją, ze dnia następnego odbędą sie poprawiny.
Na właściwych zaproszeniach, czyli tych typowo weselnych nie będzie informacji o poprawinach, tylko ustnie (podczas pożegnania) poinformuje sie wszystkich.

A u nas jest taka tradycja że na po weselu kiedy zegna sie gosci zaprasza sie kazdego z osobna na poprawiny. Zaproszenie jest zbyt małe żeby pomiescic wszystkie te informacje.

bede wdzieczna, z gory dziekuje :D
Ja pisałam tak:
Tekst zawiadomienia czyli "z radością oznamiamy że dnia takiego i takiego o takiej i takiej godzinie w takim i w takim miejscu odbędzie się uroczystość naszych Zaślubin..."
a niżej (mamy zawiadomienia i zaproszenia składane na trzy) tekst zaproszenia na poprawiny czyli
"Mamy również przyjemność zaprosić Sz.P. ......... na poprawiny które odbędą się tu i tu o tej i o tej"...

Nic szczególnego ale myslę że ładnie wyszło.
Jak chcesz mogę wysłać Ci na maila rozkład stony i zdjęcie zaproszenia.
pozdrawiam

do góry