Widok

Zarobki w żłobkach i przedszkolach

Jakich zarobków można spodziewać się w żłobku prywatnym?

W ostatnim czasie byłam na dwóch rozmowach kwalifikacyjnych w Gdyni i zapytana o spodziewane wynagrodzenie:

1. w pierwszym przypadku podałam sumę 1700 zł netto, przy założeniu, że praca byłaby na pełny etat, umowa o pracę, 8 godzin dziennie,5 razy w tygodniu, przedszkole na wysokim poziomie,na opiekunkę przypada pięcioro dzieci, a kwota miesięczna jaką płacą rodzice za opiekę to 900 zł; podana suma jest możliwa do uzyskania, ale w odległej przyszłości,na początek należało się spodziewać znacznie mniej, a dwa pierwsze tygodnie pracy na zasadzie wolontariatu
2. w drugim żłobku obowiązuje stawka godzinowa, umowa zlecenie, minimum 100 godzin do wyrobienia w miesiącu na pełnym etacie, kwota jaką podałam to 8 lub 9 zł za godzinę, standard niższy niż w pierwszym przypadku, liczba dzieci przypadających na opiekunkę zmienia się w zależności od pory dnia, ale nigdy nie przekracza pięcioro na osobę. Podana przeze mnie suma okazała się za wysoka i rozmowa szła w kierunku kwot 5, góra 6 zł za godzinę. Rodzice płacą za opiekę 700 zł w przypadku 10 godzin, choć częściej wybierają opcję na 5-6 godzin dziennie za mniejszą cenę.

Żłobek żłobkowi nierówny, ale żeby w prywatnej placówce były takie płace?Tym bardziej, że oba miejsca powstały w prywatnych domach właścicieli, na dole żłobek, na górze mieszkanie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Lol. 6-7 zł na godzinę dostaniesz od prywatnej osoby, zwłaszcza jeżeli masz jakieś doświadczenie i dyplom. Często pojawiają się ogłoszenia, jedynym obowiązkiem jest opieka nad maluchem, żadnego prania, gotowania itp. Mniejsza odpowiedzialność, mniej obowiązków, lżejsza praca.
Lepiej zostań prywatną opiekunką.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ponawiam pytanie,
Obecnie jestem na urlopie macierzyńskim i za jakiś czas planuję wrócić do pracy. Jakie są obecnie stawki w żłobkach prywatnych? Z tego co widziałam w pojawiających się ogłoszeniach, niektóre przedszkola oferują 2200-2400 zł, czy tak jest rzeczywiście? Dotychczas pracowałam na umowę zlecenie za 10 zł netto na godzinę, z możliwością 12 zł w późniejszym okresie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Praca

Terma Sp. z o.o. (8 odpowiedzi)

Witam :) Przyjmę każdą opinię na temat pracy w Terma Sp. z o.o. (producent m.in grzejników) na...

Agencja pracy ? warto ? OPINIE (16 odpowiedzi)

Warto korzystac czy lipa ? zbior cv i tyle ? jakie dosw. ?

Ile zajelo Wam znalezienie pracy albo ile juz szukacie:P (60 odpowiedzi)

szukam pracy juz przeszlo miesiac i tak sie zastanawiam, czy ze mnie jest jakas wyjatkowa noga,...

do góry