Widok
Zasięg i prędkość internet LTE różnych operatorów
Witam
Czy internet LTE działa w Baninie? Chodzi mi o prędkości i pingi osiągane przez komputery, w zależności od operatorów.
I bardzo ważna dla mnie informacja czy internet jest z modem który stoi w domu, czy np internet domowy z sieci PLUS z zewnętrzną anteną.
Czy internet LTE działa w Baninie? Chodzi mi o prędkości i pingi osiągane przez komputery, w zależności od operatorów.
I bardzo ważna dla mnie informacja czy internet jest z modem który stoi w domu, czy np internet domowy z sieci PLUS z zewnętrzną anteną.
Z moich obserwacji, okolice dwie, kościół i księżycowa okolice placu zabaw i pubu.
Kościół słabo wszyscy operatorzy.
Księżycowa najlepiej tmobile reszta lipa.
Nie łącz routera z zewnętrzną antena z operatorem. Każda karta wsadzona w router działa. Kup router na własność i wsadz operatora z najlepszym zasiegiem
Oczywiście router z zewnętrznymi antenami np huawei. A później do niego porządny router do WiFi z silnymi antenami najlepiej WiFi ac z możliwością tworzenia 2 sieci WiFi 2,4 i 5ghz oraz beamformingUporzadkujesz czyli kształtowanie wiązki kierunkowe a nie dookulne. Uporzadkujesz sieci i urządzenia i zwiększysz zasięg.
Kościół słabo wszyscy operatorzy.
Księżycowa najlepiej tmobile reszta lipa.
Nie łącz routera z zewnętrzną antena z operatorem. Każda karta wsadzona w router działa. Kup router na własność i wsadz operatora z najlepszym zasiegiem
Oczywiście router z zewnętrznymi antenami np huawei. A później do niego porządny router do WiFi z silnymi antenami najlepiej WiFi ac z możliwością tworzenia 2 sieci WiFi 2,4 i 5ghz oraz beamformingUporzadkujesz czyli kształtowanie wiązki kierunkowe a nie dookulne. Uporzadkujesz sieci i urządzenia i zwiększysz zasięg.
Mam internet w Play, domowy router jak i bezpośrednio z telefonu. Wyniki straszne, że aż żal prezentować. Cały zeszły rok walczyłem z działem technicznym Play, skutek - sześciokrotna obniżka abonamentu o 30zł. Mieszkam w okolicy ul. Polnej, w domu od strony południowej można porozmawiać, ale od północnej zasięg spada do zera. Jeżeli komuś wydaje się, że Play ma nadajnik na nowej szkole, to informuję, że zgodnie z informacją z działu technicznego operatora, nadajniki w rejonie są dwa: Chwaszczyno i Rębiechowo. Tak na poprawę humoru - dzwoniąc n-ty raz do działu technicznego słyszę pytanie: "a jaki adres?", podałem adres i słyszę: "a to Pan nie powinien mieć internetu" :))))