Widok
Zasięg
Proszę mi powiedzieć, czemu na Karczemkach nie ma w mieszkaniach zasięgu. Kompletnie nie można się normalnie dogadać przez telefon. Obojętnie w jakiej sieci. Na balkonie juz tak. I widzę, że wszyscy tak się męczą na tych balkonach. Przecież to jest chore. Czy my w ścianach jakieś metale mamy, przez które nie przechodzą fale....
Po poście wnioskuję że zbyt długo paplesz przez ten telefon komórkowy. Obszar zredukował bym z dzielnicy do ulicy. To że nie możesz się dogadać to wina rozmówców. Może sąsiedzi wychodzą na balkon na przykład zapalić albo pooddychać świeżym powietrzem a rozmawiają przez telefon tylko przy okazji? W ścianie na pewno masz metal ale uzyskanie klatki faradaya nie jest takie proste choćby przez te drzwi balkonowe o ile szyby są standardowe.
Zmienił bym telefon a jeśli na dwóch aparatach jest identyczna sytuacja to sugeruję kontakt z operatorem a nawet ze wszystkimi operatorami. Parametry i jakość sieci są systematycznie zaniżane przez operatorów ze względu na cenę abonamentu więc tu rzeczywiście możesz mieć problem by się dogadać.
Zmienił bym telefon a jeśli na dwóch aparatach jest identyczna sytuacja to sugeruję kontakt z operatorem a nawet ze wszystkimi operatorami. Parametry i jakość sieci są systematycznie zaniżane przez operatorów ze względu na cenę abonamentu więc tu rzeczywiście możesz mieć problem by się dogadać.
No to ja już nie wiem...ale odpowiedzi są zaskakująco śmieszne. Sąsiedzi mają poczucie humoru. To sie chwali :-)Chciałam tylko zaznaczyć, iż każda osoba, która do mnie zawita, niezależnie od sieci, aparatu i wysokości abonamentu, ma wielki problem z zasięgiem. I pozostaje jedynie wychodzić na balkon. Moze to przy mnie fale wariują. ;-)A reszta sąsiadów nie tylko przy okazji zapalenia papieroska dzwonią....ale śledztwo w mojej sprawie możnaby przeprowadzić ;-) Pozdrawiam wszystkich tych, którzy mają zasięg i nie mają
Jeśli są jakieś problemy z zasięgiem, należy napisać pismo do operatora, w tym przypadku ORANGE, wtedy Panowie serwisanci montują na osiedlach urządzenia typu REPEATER GSM, który poprawia jakość sygnału GSM... w ich interesie jest, aby klienci byli zadowoleni i mogli w pełni korzystać z ich usług, a my jako klienci mamy do tego prawo, aby domagać się w pewnym obszarze poprawy jakości sygnału. (pracowałem kiedyś dla pewnej firmy GSM, która realizuje wieszanie anten dla operatorów w naszym kraju) Orange wysyła zlecenie do takiej firmy, Panowie przyjadą i mogą poprawić sygnał, ale zanim to zrobią wykonają testy, dlatego w piśmie trzeba szczegółowo napisać na czym polega problem. Z tego co wiem, w zeszłym roku były przeprowadzane prace konserwacyjne w okolicy Kokoszek kiedy to były przerwy w zasięgu m. in. ORANGE, ale niestety Karczemki są dosyć niekorzystnie położone w stosunku do najbliższego przekaźnika (chodzi tu o zabudowania)... Montowałem podobne urządzenia m.in. polepszające sygnał które opisałem powyżej, więc wiem, że taka poprawa jest możliwa :) pozdrawiam
Ale można też zrobić to na własny rachunek montując sobie w domu, lub na balkonie podobne urządzenie:
http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=wzmacniacz+gsm&bmatch=s0-ele-1-4-0907
:)
http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=wzmacniacz+gsm&bmatch=s0-ele-1-4-0907
:)