Widok

Zaskarżenie opinii OZSS

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Od opinii można się odowłać do organu nadzoru, tj. do Ministerstwa Sprawiedliwości. Jednak jest to nieleowe, bowiem organ nadzoru odnosi się jedynie do zachowania przez specjalistów z OZSS standardów metodologii opiniowania (art. 4 ustawy o OZSS). Nie odnosi się do zapisów merytorycznych w opinii. Bezsensowne odwołanie się od opinii jest również z tego powodu, że Ministerstwo Sprawiedliwości akceptuje wszystkie wydane przez OZSS opinie, nawet zawierajace kłamstwa. Doświadczyłem tego kilkaktotnie. Jeżeli chcecie pogorszyć swoją sytuację, to wystarczy odwołać się od opinii OZSS do Ministerstwa Sprawiedliwości. Od bezprawia OZSS praktycznie nie ma możliwości obrony.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

nic nie zrobisz. ja akurat otrzymałem bdb opinię, od razu Panie rozpracowały kłamstwa mojej eksżony
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Poszukiwany fizjoterapeuta uroginekologiczny (20 odpowiedzi)

Jak w temacie, szukam dobrego fizjoterapeuty uroginekologicznego, zajmującego się m.in...

Gdzie ubieracie swoje dzieci (36 odpowiedzi)

Witam, zastanawiam sie gdzie mogłabym nakupowac swojej córce troche rzeczy, chodzę szukam i...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (107 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

do góry