Widok

Zatoczka

Chyba zacznę robić zdjęcia tym autom którym ciężko podjechać na parking przy szkole, codziennie widze te same mamuśki na zatoczce przy szkole ,zacznę wstawiać na forum , chociaż dalej wątpię ze to coś pomoże ,ludzie są beznadziejnie leniwi .....
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 6
A może by tak zamiast parkingu z tyłu szkoły zrobić przystanek autobusowy i używać wejścia do szkoły od strony parkingu.....to chyba by była najbezpieczniejsza opcja dla naszych pociech z dala od ruchliwej drogi, no i może Tuchomska by się tak nie korkowała bo rodzice tam by mogli wysadzać dzieci.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3
Na piechote i po temacie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dlaczego obrażać ludzi najłatwiej to na piechote dzieciaki odprowadzac i no problem z jakąś zatoczka troche ruchu nie zaszkodzi
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
@ Baśka
W informacji do pracodawców tych osób się podpiszę a na forum oczywiście nie. To byłoby nieodpowiedzialne z mojej strony. Też mam dzieci w tej szkole i prawie każdego ranka je podwożę. Mimo, iż nikogo nie obrażam to spodziewałbym się szalonych ataków osobistych a w apelowaniu o respektowanie zasad nie ma nic osobistego więc dlaczego miałbym sie narażać.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 4
ta skoda zawsze tam stawia, po południu tez
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
A możesz podpisać się swoim imieniem i nazwiskiem na tym forum, jak już chcesz tak walczyć??
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 16
jak najbardziej popieram i zycze powodzenia.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 4
od dzisiaj rozpocząłem moją prywatną 'walkę' z tymi ludźmi. Na początek skupię się na samochoddach służbowych.
Większość firm prowadzi dla swoich pracowników programy, które mają na celu poprawę kultury i bezpieczeństwa prowadzenia pojazdów służbowych i chętnie przyjmują sygnały o pracownikach niewłaściwie zachowujących się na drodze.

Chyba nie ma nic złego w tym, że zrobię zdjęcie oznakowanego samochodu służbowego na wprost baneru w zatoczce autobusowej i prześlę do pracodawcy.
Dzisiaj np. Skoda oznakowana Berendsen stała na wprost baneru o 7.54 (ale bywają też inne oznakowane auta).
Na początek chociaż tyle ... zawsze to jakiś postęp.
Liczę oczywiście na odpowiedzialność firmy.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 5
@PK Nie relatywizuje tego problemu.Zgadzam się z Twoim pomysłem.Są zebrania z rodzicami,napisać petycje o monitoring zatoczki,wszyscy rodzice powinni się podpisać i do dyrekcji szkoły.Powinno poskutkować.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
a w zatoczce pod szkola codziennie te samoe samochody...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
@AS
relatywizowanie prowadzi w niebezpieczną stronę ... :-(
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ciekawe ilu z was praworządnych nigdy nie zatrzymało się w jakiejkolwiek zatoczce? Czy na pewno jesteście tacy przestrzegający przepisy ruchu drogowego?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 13
Konfidentka
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 12
mylisz sie bardzo, NIE MOŻNA stać na ulicy jeśli utrudna się ruch i ogranicza widoczność na to są odpowiednie paragrafy i odpowiednią kasę za to się płaci, w zatoczce ograniczacie widoczność i stwarzacie zagrożenie dla dzieci wychodzących ze szkoły, po drugiej stronie ulicy zajmujecie pas ruchu i utrudniacie ruch, ale do przygłupa dopiero mandat trafi można pisać ile wlezie, może dyrekcja powinna niepełnosprawnym umysłowo z zatoczki zrobić pogadankę obowiązkowa z policją co wolno a czego nie.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5
A zdrowy rozsądek ? wydawało by sie że dorosli ludzie powinni go miec zwłaszcza ze dotyczy bezpieczeństwa dzieci.....
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
tam nie ma zakazu!!! można tam stać policja nic nie może zrobić. można stać na ulicy skoro nie ma zakazu. nie ma też strefy ruchu wiec policja nic nie zrobi.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8
na allegro ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
może dałoby się postawić tam "zakaz zatrzymywania" + monitoring i bezwzględne karanie mandatami.
Niestety budowanie świadomości należy wspierać systemem sankcji i nagród. W tym przypadku z nagrodami byłoby ciężko więc zostaje edukacja poparta karami.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 4
Na to czy coś się może wydarzyć oczywiscie mamy wpływ. Jeślibyśmy założyli, że na bezpieczeństwo nie mamy wpływu to może nie warto robić czegokolwiek w tym zakresie.

Wiadomo, że losowe wypadki się przytrafiają ale nie można tak podchodzić. Trzeba zapobiegać.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
a czy szkoła zapewnia bezpieczne przejście z parkingu do szkoły? Nieodśnieżona droga i potworny lód, moje dzieci wylądowały na pupie. Jak widać zawsze i wszędzie może się coś złego wydarzyć. Nie mamy na to wpływu.
Niech szkoła też zorganizuje tak czas, aby na godz. 8 nie było tyle samochodów - dlaczego wszystkie dzieci nie mogą korzystać z autobusu szkolnego? i sprawa by się rozwiązała.
Wywiadówki też są na tą samą godzinę i w tym samym dniu dla wszystkich i co z autami? Czy parking jest przygotowany na taką ilość aut?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5

Inne tematy z forum Banino

Ozonowanie domu (15 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...

do góry