Widok

Zatrucie czarnym bzem w gimnazjum w Baninie

witam czy rodzice który dzieci pochorowały sie po lekcji biologii mają jakiś pomysł co zrobić z tą sytacją aby następnym razem pani znów nie kazała im czegoś próbować
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 20
Pani mówiła, że to jest jadalne. Nie kazała próbować
Jednak nie wszystkie dzieci się skusily
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
to dziwne bo czarny bez jest jadalny można go kupic w niektórych sklepach.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
czarny bez na surowo to trucizna. nauczyciel powinien trafić pod sąd.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 17
fakt surowy jest trujący ale n jako dżem czy sok to juz nie bo spreparowany. Oj Pani nauczycielka ryzykuje.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Akurat byłem przy tym i pani powiedział że można SPRÓBOWAĆ czyli 1-2sztuko a nie garściami jak to nie którzy pomyśleli. Czyli moim zdaniem to wina osób które tyle tego zjadły :v
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1
Pani mówiła o spróbowaniu a nie o opychaniu się na siłę. Nauczycielka jest super, z powołaniem.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 3
powinna przewidzieć, że zachęcone dzieciaki nie ograniczą się do spróbowania tylko do "opychania", na zasadzie zakazany owoc ... brak odpowiedzialności.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 16
Nie ma to jak zwalić winę na nauczyciela, coś rodzicu poszło nie tak z wychowaniem pociechy i teraz wszyscy są winni tylko nie ty. Takie rzeczy załatwia się ze szkołą (dyrekcja) a nie opisuje na forum.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 3
no bez jaj, w szkole dzieciak jest pod opieka nauczyciela i to nauczyciel powinien zwrocic uwage czy dzieci nie poplynely za bardzo z konsumpcja.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 14
Przede wszystkim nalezy się dowiedzieć czy to "zatruło" się 1 dziecko czy kilkoro. Jeżeli 1 to może zwykły zbieg okoliczności albo jest uczulone na czarny bez. Mam koleżankę , która uczulona jest na jabłka i po niewielkiej ilości ląduje na intensywnej terapii. Poza tym należy powiadomić wychowawcę lub dyrektorkę a nie roztrząsać sprawę na forum. Chyba ,że ktoś po prostu chce kręcić aferę.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 0
mozna zapytac zwyczajnie nauczycielke jak sprawy sie mialy, ale zdecydowanie dopilnowanie dzieciakow aby nie zrobily sobei zadnej krzywdy to niestety byl jej obowiazek i nie ma co zrzucac winy na rodzicow za zle wychowanie, kiedy dzieciaki usylszaly ze bez jadalny...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Spróbować to spróbować ...to nie były 2-latki .Znam ta Panią nauczyciel i jak chcecie pozbawić nasze dzieci pedagoga z powołaniem to jątrzcie ten temat dalej...dzieci jak to dzieci różne rzeczy robią i czasami boli od tego brzuch.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ten artykuł pokazuje jacy rodzice tych "zatrutych" dzieci są żałosni. "... następnym razem będą wilcze jagody ...". Jeśli dzieci tych rodziców są rzeczywiście takie głupie jak uważają ich rodzice To się nazywa selekcja naturalna
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4
Bardzo podoba mi się ta opinia. Jednak nie wszyscy rodzice są tacy.
Byłam świadkiem tego zdarzenia. Sama jadłam czarny bez. Nikomu nic sie złego nie stało. Prawda, był przypadek gdzie dziecko zwymiotowało, ale ono zjadło 5 kiści na czczo(nie zjadło śniadania). Było mi niedobrze, ale nic poza tym. Uwielbiamy Panią od biologii i nie widzimy w tej sprawie winy Pani. Pozwolila nam SPRÓBOWAĆ. Ten artykuł to baaardzo ubarwiona wersja wydarzeń.
Czarny Bez to taka sezonowa atrakcja. Kiedyś była Czarna Wołga.
Łańcuszek św. Antoniego i wiele innych sensacji. Nie pomijając Czeremchy.
Grzyby w lesie też pachną awanturą. Las to nie market. Nie wszystko
co ładnie wygląda nadaje się do jedzenia bezpośrednio z "półki".
Czy można winić rzeźnika , że sprzedaje surowe mięso.
Bez nie jest trucizną. Alkohol w nadmiarze też powoduje problemy.

Najlepiej to przykryć całe pokolenie gimnazjalistów szklanym
kloszem nadopiekuńczych i znerwicowanych rodziców.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Dziecko w szkole pozostaje pod opieka nauczyciela ....
Tez bym nie był szczęśliwy ,gdyby ktos ( autorytet poniekąd )
Nakarmił mi dzieciaka czymś takim.
Moim zdaniem to lekkomyślność nauczycielki :(
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5
Bez przesady z tą lekkomyślnością. Spróbować nie znaczy zjadać dużych ilości. Dla mnie bardziej nieodpowiedzialne jest puszczanie dziecka na czczo do szkoły. Oczywiście nauczycielka powinna dostać upomnienia za niedopilnowanie dziecka które zjadło dużo czarnego bzu i na tym koniec.
Przecież tyle razy mówimy dziecku ,że czegoś nie wolno a ono dalej to robi więc i pewnie nauczycielka powiedziała ,że mają spróbować, ale nie każdy potrafił się opanować.......
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
dlatego trzeba isc od razu do dziennika baltyckiego lub najlepiej do superekspresu :D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
niezle nuworyszostwo normalnie jak ksiadz charamsa :D ktos sie poczul wyrozniony przez dziennik baltycki :) sloma z butow, oby ciebie buraku za drobny blad do prasy ciagali
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Rodzice teraz robią aferę o wszystko, współczuję Pani dyrektor,że na co dzień musi to wszystko wysłuchiwać , bo grypa żołądkowa,bo głowa boli, bo zupa była za słona,bo pada deszcz, bo świeci słońce......itd......... Proponuję schować dzieci w domu pod szklanym kloszem i przestać reszcie zawracać d..ę tymi pierdołami.
Jak chodziłem do szkoły to za pyszczenie nauczycielowi można było dostać solidny opr a jak była uwaga to w domu jeszcze solidniejszy a teraz nauczyciel skarci dziecko to jeszcze lecą rodzice bronić g*wniaka bo on taki super. Do czego ten świat zmierza...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
Zmierza do tego, że np. wczoraj w naszej telewizji publicznej w programie 1 w tzw prime timie była rozmowa z niejaką Anną Dryjańską,feministką z zawodu, która przemówiła takimi oto słowami " Jeśli zarodek to człowiek, to trzeba by rozpaczać nad każdą podpaską". Mam nadzieję, że żadne z dzieciaków młodszych czy starszych nie widziało tego, co chcą im przekazać decydenci w naszej krajowej tv.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Moje dziecko chodzi do klasy przeciwnej-też byli w lesie na lekcji biologi.Moje nie zjadło. Pytałam czy była taka sytuacja to pani pokazywała bez i powiedziała owszem że mozna spróbować ale nie przesadnie.Spróbować to znaczy troszkę. A wiadomo jaka jest dzisiejsza młodzięż. Ty swoje a oni swoje,no cóż ale ktoś winien byc musi.Każdy ma swój rozum.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Banino

Banino Osiedle Rodzinne (4 odpowiedzi)

Czy ktoś wie co oznaczaja wysprejowane znaki pomarańczowej farba na ulicy ?

budujecie/kupujecie na kredyt? (263 odpowiedzi)

Wiem, że dziwne pytanie, ale wspomagacie się wszyscy kredytami? Jak oceniacie, ile trzeba mieć...

Rehabilitacja, gabinety lekarskie (22 odpowiedzi)

Cześć, zwracam się do was z zapytaniem, co myślicie na temat powstania prywatnej placówki...

do góry