Widok

Zawyżone ceny części

Skorzystałem z usług tego warsztatu po raz pierwszy, czytając wcześniej wiele pochlebnych opinii zamieszonych na tym portalu. Zakres usług jakie zostały wykonane to wymiana klocków oraz tarcz hamulcowych przedniej osi. Obsługa klienta dobra, czas wykonanej pracy, również bez zastrzeżeń. Problem zaczyna się przy kosztach wykonanej usługi, a dokładnie zawyżeniu cen części. Zdziwiła mnie wysoka cena części przy otrzymaniu rachunku. Przyjrzałem się tej sprawie bliżej sprawdzając ceny konkretnie tych samych części, które zostały zamontowane w moim samochodzie w dwóch dużych sklepach motoryzacyjnych na terenie Trójmiasta oraz popularnym serwisie aukcyjnym i w każdych z tych miejsc były tańsze o kilkadziesiąt złotych. Podsumowując warsztat ten zachował się nieuczciwie w stosunku do mnie, zawyżając ceny części, tak więc była to moja pierwsza i ostatnia naprawa auta w tym miejscu.
Moja ocena
obsługa: 5

asortyment: 5

jakość usług: 5

terminowość: 5

przystępność cen: 1

ocena ogólna: 3

4.0

* maksymalna ocena 6

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Odpowiedź obiektu

Nie jest prawdą, że zawyżamy ceny części. Nie jesteśmy w stanie i nie chcemy i nie będziemy konkurować z portalem aukcyjnym, ponieważ części na aukcjach są różne, czasami podrabiane , czasami przychodzi nie to co trzeba, problemy z reklamacjami jeśli takowe wynikną, opóźnienia w dostawach.Ceny części nie zostały zawyżone. Są to części z Trójmiejskiej hurtowni i zostały sprzedane klientowi w takiej samej cenie. Dla Nas zawsze najważniejsze jest zadowolenie klienta, najwyższa jakość oferowanych usług i optymalizacja kosztów. Pozdrawiam
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jeżeli ktoś chce, żeby naprawić auto za darmo, to niech robi to we własnym warsztacie, a nie u kogoś. Nikt nie pracuje charytatywnie, bo pracownikowi też trzeba płacić i sobie do "gara" też coś włożyć... Akurat znam właściciela tej firmy i wiem, że to uczciwy człowiek, a nie kombinator, jak wielu innych. Chcesz części z aukcji, to je kup i przywieź ze sobą i się nie wymądrzaj, skoro wiesz lepiej od fachowca.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Drogi Karolu!
Jest to bardzo krzywdzący i nieobiektywny komentarz.
Jestem wieloletnim stałym klientem LAMBERA i zarzucanie nieuczciwości Panu Adamowi jest naprawdę nie fair! Właśnie Pan Adam jest najbardziej uczciwym mechanikiem jakiego znam, nigdy nie naciąga na niepotrzebne naprawy lub jakiekolwiek niepotrzebne koszta.

Co do tańszych części, powiedział mi kiedyś, że zawsze można, ale on by polecał coś lepszego, co będzie służyć dłużej. Czyli to ty masz wybór: tańsze g... na krócej albo coś lepszego na dłużej.

A tak w ogóle warsztat to nie instytucja charytatywna, tu w LAMBERZE płacę za ciężką i uczciwą pracę. A części, drogi Karolu, zawsze możesz kupić sam, gdzie tylko chcesz. A dobry mechanik, który zna się na rzeczy i niczego Ci nie zepsuje, jest na wagę złota.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry