Widok

Zbieram na mieszkanie z TBSu-przyjmę każdą złotówkę

Zbieram na mieszkanie z TBSu-przyjmę każdą złotówkę
Witam Wszystkich:)
Jak w tytule zbieram na mieszkanie z TBSu, banki odmawiają mi kredytu mieszkaniowego ponieważ te mieszkania nie są na własność. Wszystkich dobrych ludzi prosze o przysłowiową złotówkę, może znajdzie się ktoś i mi pomoże. Mam jeszcze kilka miesięcy na zdobycie pieniędzy. Bardzo proszę o pomoc.
42 1090 1098 0000 0001 1304 5238

Zobacz ogłoszenie »
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

do pracy

i odkladaj,naiwnych szukasz czy glupich....niech rodzina ci pomoze...tylko nie pisz ze nie masz rodziny:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

pracuje i odkładam jezeli Cię to interesuje!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

no to super

to odkladaj...nikt nie bedzie wplacal piniedzy,bo ty chcesz mieszkanie..twoj problem,jak to rozwiarzesz..takich jak ty w trojmiescie sa tysiace...chcesz mieszkanie..radz sobie sama...no chyba ze podzielisz sie tym mieszkaniem z tymi ktorzy ci wplaca...hehehe
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Masakra jak.mozna cos takiego pisac I
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

:PPP

:P ty nie musisz mi pomagać!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

ślicznie dziękuję

dziękuję za wpłatę 50zł superrrr dzięki:))))
a jednak są dobrzy i wyrozumiali ludzie:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

ile dokładnie Pani brakuje?

ppp

jeszcze sporo...230 tys...wplacajcie,kochani nie zalujcie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

około 30 tyś
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

:)

dostałabym mieszkanie w listopadzie ubiegłego roku i w tamtym czasie trzeba było wpłacić 40,5tyś, ale ta stawka się zmienia co jakiś czas

niestety nie dostałam kredytu w banku. musiałam z żalem zrezygnować z mieszkania ale jestem nadal na liście oczekujących na mieszkanie przepisałam się na ten rok, może uda mi się w tym roku zdobyć pieniądze
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Oj Pani Elżbietko są ludzie w trudniejszej sytuacji niż Pani ja np.o mieszkaniu mogę tylko pomarzyć(dobrze że te marzenia nic nie kosztują)Jestem mamą samotnie wychowującą córeczkę mieszkam z rodzicami i jednym młodszym braciszkiem na 22 m.Brakuję nam wszystkiego również pracuję ale zarabiam bardzo nie wiele i nie starcza nam czasem nawet na najpotrzebniejsze rzeczy.A o mieszkaniu mogę zapomnieć :(Ja również byłabym chętna aby ktoś mi pomógł ale nie liczę na pieniążki tylko jakieś ciuszki czy jedzonko środki czystości.Bardzo bym byłą wdzięczna

do Mamitki

do Pani Mamitki, ja też wychowuje sama dziecko szkolne jestem zmuszona wynajmowac mieszkanie, bo na rodzinę liczyć nie moge, też liczę się z każdym groszem i rozumiem doskonale Panią, ale nie poddam się tylko dlatego że ludzie w komentarzach mnie obrażają itp. robie to dla siebie dla dziecka nikomu nie kradnę pieniędzy a jednocześnie może znajda się tacy ludzie którzy mi pomogą, o normalnym mieszkaniu mogę zapomnieć że kiedykolwiek zdobędę pieniądze (kredyt), byłam zapisać się na mieszkanie socjalne ale urzędnicy odrzucili mój wniosek

ciekawe ze odrzucili wniosek a na tbs nie odrzucili?za socjalne sie nie placi no ale pewnie pani nie odpowiada
Oj płaci się jakiś procent równowartości mieszkania nie jest to mieszkanie socjalne,wiem bo sama się kiedyś o to pytałam ale niestać mnie na to :(
Pracuję ale po opłąceniu moich rachunków zostaje nam nie wiele nawet czasem muszę dziecku odmówić czegoś słodkiego
Oj wiem jak to jest :)
Ja sama mogę zapomnieć o mieszkaniu i pewnie na dłuższy czas jestem zmuszona czekać na mieszkanie od urzędu miasta jestem na liście ale bardzo długiej.Miałam wywiad byli u moich rodziców i nic nie poradze na to na 22 m żyje 5 osób moja mała nawet nie ma własnego miejsca na zabaweczki potrzebujemy wszystkiego ale nie byłabym wstanie prosić o pieniązki mam tylko nadzieję że będzie lepiej

co tu za glupoty sa wypisane? nie moga odrzucic wniosku o socjal,bo takie mieszkanie dostaja nawet pijaki z renta 350zl !!! a na tbs wymagane sa niemale dochody i to jesli chodzi o kawalerke to trzeba miec dochod ok 2000/ms. wiec jesli jest pani sama z dzieckiem,to jest z czego odkladac. a wiem ze progi do spelnienia sa wysokie bo sama chcialam zapisac sie na tbs,ale nie mam tyle dochodu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! socjal nalezy sie kazdemu,ale czeka sie laaaaaaaaaaaaatami...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

BZDURA W KAŻDYM TBSIE SĄ INNE ZASADY, ONI WYLICZAJĄ CZY STAĆ NAS NA UTRZYMANIE MIESZKANIA TBS ALE NIE TRZEBA ZARABIAĆ 2000ZŁ/MIES A NA MIESZKANIE SOCJALNE NIE SPEŁNIAM KRYTERII, PROSZE NAJPIERW SPRAWDZIĆ W URZĘDZIE A POTEM WYPISYWAĆ BZDURY,

wyobraz sobie ze wiem jakie trzeba spelnic warunki i w Gdansku i w Pruszczu Gdanskim. dobra sciema-polowa sukcesu!
I co dostaniesz tbs i potem bedziesz prosic co miesiac o 800zl na sam czynsz? bo tyle teraz wychodzi!
nie stac cie na tbs skoro nie masz na kaucje. zajmujesz kolejke tym co maja na to kase!

To jest juz zenada.Raz taka kwota raz taka.nie marze o nowym mieszkaniu chociaz mieszkam w zawilgoconym,zagrzybialym z chora corka ktorej to wszystko szkodzi i nie marudze.Mam niepelnosprawne dziecko i trzeba sobie jakos radzic,mysle ze wystarczy rozgladac sie za jakimis fundacjami ktoremoga pomoc a nie prosic tutaj.ja nie mam np na kaszke inie pisze numer konta.jak pani udowodni ze idzie to na nowe mieszkanie?jestem w szoku,rozumiem ze ktos moze potrzebowac jedzonka,bo tez czasami pomagam,i czasami pomagaja mi rowniez ale zbierac na mieszkanie???ja bym wolala zeby ktos kupil mi kaszke dla dziecka a nie pieniadze.
Ja sama jestem w takiej sytuacji ale nigdy nie byłabym wstanie prosić o pieniądze wogóle jest mi cięzko o co kolwiek prosić ale jak uz by miał mi ktoś pomóć to na pewno prosiłabym tylko o jedzonko czy ubranka dla siebie i małej może czasem coś dla rodziców.Sama mieszkam z nimi w malutkiej kawalerce ale dajemy rady :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

musze wpłacić 40tyś nie 230 jak ktoś tam sobie dodał w komentarzu, część pieniędzy odłożyłam ale brakuje mi jeszcze, na jedzenie mi nie brakuje bo mam prace i zarobię na podstawowe wydatki, z darowanych pieniędzy przecież muszę rozliczyć się w urzędzie skarbowym!!!

wcale ze nie musisz!
kłamstwo
jak ktos ci da 100tys to moze i tak, ale z kwot typu 50-100 zl nie musisz!!!!!!!1

nie na socjal cięzko się zapisać a na tbs czekam już 3 lata, te mieszkania są dużo tańsze niż normalne ale nie będze własnoscią i różnią się od socjalnych!!! te mieszkania z TBSu dostaje się na innej zasadzie trzeba wpłacić partycypację jakiś procent wartości mieszkania!

a jak mi pani udowodni ze to na nowe mieszkanie?ja moge powiedziec ze zbieram na NOWE MEBLE a wyjade na wycieczke bo taki mam kaprys:D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

przed chwila pani napisala ze wniosek odrzucili a teraz ze ciezko sie zapisac?wystarczy zlozyc wniosek i czekac!Klamstwo z pani strony przekonuje mnie o tym ze nie chce pani tych pieniedzy a chce oszukac dobrych ludzi
oj coś w tym jest

Jestem zapisana na mieszkanie socjalne,wypelnienie trwalo 10 minut?i jestem samotna matka i nie odrzucilli mi wniosku chociaz nie pracuje.Urzad nie ma prawa odmowic.No chyba ze jest jakies nowe prawo:Dwszystkim oszustom zycze milego dnia!!

bardzo to jst przykre że w Polsce jest tak cięzko młodym ludziom zdobyć mieszkanie, a Pani współczuje bardzo ale musi pani Mamitko wierzyć że w końcu Pani zaświeci słoneczko i będzie Pani mogła pozwolić sobie na to by kupić dziecku co tylko zechce:) pozdrawiam Panią i prosze się nie poddawać i myśleć pozytywnie

szkoda mi ciebie kobieto.brak slow
dla mnie to troszkę dziwne bo w moim mieście nie trzeba czekac tyle lat na mieszkanie socjalne aby oddać wniosek :(

a ja przyjme jedzonko dla dziecka:)pozdrawiam

a w jakim mieście dostała Pani mieszkanie?

MI ODRZUCILI MUSIAŁABYM CONAJMNIEJ 6 LAT MIESZKAĆ W gDAŃSKU MIEĆ ZAMELDOWANIE NA POBYT STAŁY, A W pRUSZCZU gDAŃSKIM MUSZĘ MIESZKAĆ CONAJMNIEJ 10 LAT BYM MOGŁA UBIEGAC SIĘ O MIESZKANIE I NIE JESTEM ŻADNĄ OSZUSTKĄ!!!

to moze to sprawdzmy???gdzie dostala pani oferte mieszkania albo gdzie pani mieszka teraz

JA ODDAŁAM W gDAŃSKU I W PRUSZCZU GDAŃSKIM I W OBYDWU MIASTACH NAPISANO MI ODMOWNĄ DECYZJĘ NIE SPEŁNIAM KRYTERII

w nibylandii na ulicy tu i teraz

5LAT W gDAŃSKU A 4 W PRUSZCZU O JAKA OFERTĘ CHODZI, ZAPISANA JESTEM NA MIESZKANIE W pRUSZCZU gD

Czy to aby napewno legalne?

wydaje mi się, że wyłudzanie pieniędzy jest nielegalne, to to samo co żebractwo !

zgadzam sie z karoline:)a babka pewnie przeglada strone z kontem bankowym i zaciera rece:/

LEGALNE BYŁAM U PRAWNIKA PYTAŁAM MOGĘ ZBIERAĆ DAROWIZNY ALE MUSZE ROZLICZYĆ SIĘ Z TEGO W URZEDZIE I NIE MOGE WYBRAĆ PIENIĘDZY WCZEŚNIEJ NIŻ TERMIN WPŁATY DO TBSU
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

a ile wydalas na prawnika? moglas to odlozyc na tbs!!!

SĄ DARMOWE PORADY PRAWNE CHOĆBY NP W MOPSIE ! ALE NIE TYLKO

to chyba powinna pani miec osobne konto tzw subkonto bo z osobistego konta moze pani robic z pieniedzmi co pani sie podoba bez sciemy!!!

Rozlicz darowiznę
Takie same reguły obowiązują w przypadku darowizn. Generalna zasada jest taka, że z otrzymanych, w drodze darowizny od kogoś pieniędzy lub majątku w innej postaci (nieruchomości, dzieł sztuki) trzeba się rozliczyć z urzędem skarbowym i zapłacić. Jeśli tego nie zrobisz, a fiskus odkryje, że przyjąłeś darowiznę, naliczy ci 20 proc. podatku.
To, jakiej wysokości podatek będziesz musiał zapłacić, wyliczasz według tabeli. Podobnie jak w przypadku spadku, zależy od tego, jak bliską rodziną jesteś dla obdarowującego. Im dalsze pokrewieństwo, tym więcej zabierze państwo. Najwięcej zapłacimy, jeśli coś dostaliśmy od osoby obcej.
W tym przypadku szczęśliwcy, którzy nie muszą płacić nic, choćby dostali krocie (są to te same osoby, co wymienione wyżej jako zwolnione z płacenia podatku od przyjętego spadku) muszą jednak uważać na to, by prawa do niepłacenia nie stracić.
Nie musisz płacić podatku, jeśli złożysz w miesiąc od przyjęcia darowizny zgłoszenia SD-Z1 w urzędzie skarbowym, licząc od dnia wykonania umowy darowizny, czyli przeniesienia na ciebie własności rzeczy, z której masz się rozliczyć. Jeśli są to pieniądze, muszą zostać one przelane na twój rachunek bankowy. I musi być dowód, na którym widnieje, jaka kwota została na niego przelana. Takim potwierdzeniem jest np. przekaz pocztowy albo przelew bankowy.
WAŻNE!
Darowizna w gotówce nie jest zwolniona z podatku, bo fiskus lubi wiedzieć, ile dokładnie i od kogo dostaliśmy.

TO SAMO POWIEDZIAŁ MI PRAWNIK, A UKRYĆ NIE MOGĘ ILE KTOŚ WPŁACIŁ MI NA KONTO WSZYSTKO JEST DO SPRAWDZENIA!

smiechow warte

to jest paranoja co sie na tych stronach dzieje ,a P.Ela specjalnie dodala ze ktos jej wplacil doby youck ...Patolodżi normalnie

NIE JEST ŚMIECHU WARTE NIE UKRYJE TEGO ILE KTOŚ WPŁACIŁ NA KONTO WSZYSTKO MOŻNA UDOWODNIĆ, WIEC NIE WIEM DLACZEGO PAN CZYTELNIK W TEN SPOSÓB PISZE!

ALE LICZY SIĘ CAŁOŚC NIE STO CZY 200ZŁ NIE MOGE WYBRAC SOBIE 100ZŁ I PÓJŚĆ NP NA ZAKUPY, NIE MOGĘ WYBRAĆ PIENIĘDZY DO CZASU TERMINU WPŁATY DO TBSU, A KAŻDĄ GOTÓWKĘ KTÓRĄ OTRZYMAM W DAROWIŹNIE MUSZE ZGŁOSIĆ DO URZĘDU NIE MOGĘ TEGO UKRYĆ

WYPIER..L

SIĘ KUKURYDZĄ,ALBO CZYM KOLWIEK

ZAMIAST MÓZGU GŁOWĘ MASZ WYPEŁNIONA KUKURYDZĄ ALBO CZYM KOLWIEK GOŚCIU KUKURYDZIANY

daj juz na luz

kobieto..jestes smieszna i piszesz bzdety...mozesz normalnie wybrac z konta na co tylko chcesz..i przestan otumaniac ludzi...co na urlop w egipcie ci zabraklo,czy komornik zaczol scigac?..bay..naiwnych szukaj wsrod swojej rodziny i tam niech ci przelewaja piniazki.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

OCZYWIŚCIE ZE DAROWANE PIENIĄDZE MOŻNA PRZEZNACZYĆ NA CO SIE CHCE, ALE W MOIM PRZYPADKU JEST TO NA MIESZKANIE Z TBSU DLATEGO NIE MOGE WYBRAĆ GOTÓWKI NA CO TYLKO CHCĘ. POPROSTU POPROSIŁAM O POMOC W ZDOBYCIU PIENIĘDZY NIC WIĘCEJ NIKOMU NIC NIE UKRADŁAM I NIE ZAMIERZAM A JEŚLI TYLE W WAS ZAWIŚCI I PODŁOŚCI TO POPROSTU TEGO NIE CZYTAJCIE NIE MUSICIE MI POMAGAĆ JA NIKOGO DO NICZEGO NIE ZMUSZAM A Z DAROWANYCH PIENIĘDZY MUSZĘ SIĘ ROZLICZYĆ I NIE MA INNEJ OPCJI BO WPŁYWAJĄ PIENIĄDZE NA KONTO

Elzbieta

Tak wogóle to skąd pani jest??Mieszka Pani trochę tu trochę tamGdzie jeszcze złożyła pani wnioski o mieszkanie z tbs-u???Bajery-fiskus to,fiskus tamto!!!Niedobrze mi się robi jak czytam Pani żałosne bzdety o rozliczeniach!!!Ciągle to samo!A tak dokładnie to Pani teraz na ulicy mieszka czy co!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

pewnie w jakims przytulnym mieszkanku z tbs :) a teraz stara sie o drugie, moze trzecie? i wynajem hehe

SKĄD PANI POCHODZi?

Proszę napisać, skąd Pani pochodzi?
oj tak to jest

staram się o mieszkanie w Pruszczu Gd, więc jeśli uda mi się zdobyć pieniążki to będę z Pruszcza, a tak w ogóle to obecnie nie posiadam żadnego mieszkania, jak wiadomo o mieszkanie z TBS można się starać wówczas gdy nie ma się aktu własności na nieruchomość lub dokumentu najmu lokalu np. komunalnego itp, jeżeli ludzie wypisują takie bzdury że może o trzecie się staram tak o 10 napewno dostane może i 100 mieszkanie, niech najpierw sprawdzą dokładnie a potem piszą w komentarzach takie bzdety!

Czy Pani umie czytać ze zrozumieniem?? My się pytamy skąd Pani

pochodzi, czyli gdzie się Pani urodziła i mieszkała, a nie gdzie Pani teraz pomieszkuje, bo widać, że trochę tu, trochę tam. Nie jest Pani z Pruszcza i nie będzie Pani z Pruszcza jak to Pani uważa. Proszę nam wszystkim napisać, skąd Pani jest i w takim razie, gdzie Pani teraz mieszka, bo skoro ma Pani internet w różnych porach dnia to raczej nie pisze Pani z pracy, a posiada go w domu...

nie mam potrzeby ujawniać wszystkim na forum gdzie się urodziłam skąd pochodze, co to ma za znaczenie, jakby pani choć troche orientowała się to wiedziałaby pani że nie można ot tak sobie zapisac się w każdym mieście na TBS trzeba miec coś wspólnego z danym miastem czy miejscowością ...a z internetem droga Pani jest tak że technika poszła dawno do przodu i można mieć internet mobilny,...a i czy pani taka pewna jest że nie mam dostępu do inernetu w pracy?

internet

...albo choćby nawet w telefonie komórkowym

...

...a i dlaczego według pani nie bede z Pruszcza bo co bo pani tak mówi...ha śmieszne, a może za jakiś czas zmienią się przepisy i będzie łatwiejszy dostęp do kredytów mieszkaniowych i być może kupie sobie w przyszłości własnościowe mieszkanie, jest takie powiedzenie nigdy nie mów nigdy....

cd

pani nawet nie ma odwagi podac swojego imienia a mnie pani pyta gdzie się urodziłam

Czy Pani w ogóle czyta to, co się do Pani pisze??

Odnoszę wrażenie, że tak Pani wszystko chce obracać, żeby NIKT NICZYM się w stosunku do Pani nie interesował. Kto napisał, że nie ma Pani internetu w pracy?? Jedynie było napisane, że zdanie, które sugerowało, że musi Pani korzystać z internetu także poza pracą patrząc na godziny, w jakich wstawia Pani komentarze... Naprawdę ma Pani problem z czytaniem ze zrozumieniem... Poza tym skoro zaczyna Pani pisać nawet o internecie mobilnym to może ma Pani za dobrze!!! Nie chce Pani nic o sobie pisać, nie powie Pani, gdzie Pani teraz mieszka, skąd Pani jest, ale pieniądze od ludzi Pani chce??! To szczyt bezczelności. Poza tym nie rozumie Pani pojęcia pochodzenia. Mieszkam daleko od miejsca urodzenia, gdzie żyłam ileś lat, a gdy ktoś mnie pyta skąd pochodzę - nie podaję nazwy miasta, w którym obecnie mieszkam, a tego, w którym się urodziłam... Zatem słusznie twierdzę, że nie będzie Pani pochodziła z Pruszcza :) Proste.

Gdyby każdy wpłacał innym, bo zbierają na mieszkanie, na samochód, na pralkę...

itd. to po niedługim czasie znalazłaby się masa takich osób, które uznałyby, że nie będą już pracowały, bo wystarczy, że dadzą ogłoszenie a banda naiwniaków wpłacając swoje ciężko zarobione pieniądze zorganizuje Im życie! Rozumiem dać Komuś, Kto ma chore dziecko, czy chorą osobę w rodzinie, bądź sam jest chory, nie może pracować itp., ale dawać Komuś, żeby sobie kupił mieszkanie?? Uważam, że jak na coś Kogoś nie stać, to nie powinien tego kupować. Kupuj za swoje. Potem byś powiedziała - mam mieszkanie, ale nie mam na jego umeblowanie, dajcie mi, bo zbieram na sprzęt AGD i RTV i masę potrzebnych rzeczy.

... tak mam kupe forsy i dla zabawy pisze w internecie o pomoc...brak słów........to pani niech przeczyta dokładnie i ze zrozumieniem, łatwo wam obrażać, a i może mam podac jeszcze numer buta wszystkie wymiary wiek gdzie pracuje czym się zajmuje ile zarabiam itp bo proszę ludzi o pomoc w zdobyciu pieniedzy na mieszkanie....masakra

Pani jest doprawdy bezczelna!

Atakuje Pani innych cały czas, chce Pani ludziom przypisywać wypowiedzi, które nie padły, ma Pani wielkie pretensje, kiedy ktoś Pani własne słowa obróci przeciwko Pani (słusznie zresztą) i jeszcze twierdzi Pani, że "łatwo wam obrażać" - a gdzie tu obraza, gdzie?? Poza tym Inni potrafią zachować poziom "Pani, Wam" itp., a Pani zwraca się do ludzi na "Ty". Z jednej strony chce Pani od ludzi pomoc, a z drugiej to Pani innych obrzuca błotem!!!!!!
Pisze Pani " bank odmawia mi kredytu, bo to mieszkanie nie na własność". Przy wykupie partycypacji w TBS banki oferują kredyty lokatorskie . Mało Pani zorientowana .
tak ma pani rację i z tym muszę się z godzić

A co do Pani Eli to ludzie chcieli by wiedzieć komu pomagają a najlepiej aby nawet spotkać się z tą osobą :)

Ja sama jestem osobą która wychowuję sama dziecko i mieszkam z rodzicami pracuję ale nie zawsze starcza na wszystko .Nie którzy Pańswto również chcieli mi pomóc i ja żadnych ale nie miałam aby sie spotkać czy podać numer telefonu :)
Jeśli jest tak jak Pani mówi trzeba w jakiś sposób sie ujawnić aby inni wiedzieli żę Pani nie kłamie
Ja tez potrzebuje na wplate Tbs 40 tys zł podaje nr konta 72 1940 1076 6025 8706 0000 0000

Ja rowerze jestem w ciezkiej sytuacji finansowej, jestem samotna matka z malym dzieckiem... prosze o Jaka kolwiek pomoc, pozdrawiam dobrych ludz. 78 1940 1076 6060 2408 0000 0000
do góry