Widok

Zebranie wiejskie

Chciałam poinformować wszystkich tu udzielających się mieszkańców Bojana, że 18 marca 2014 odbędzie się zebranie wiejskie w Szkole o godz.18
Ciekawe kto odważy się wprost powiedzieć, o poniższych sprawach których tu pisze ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zadam pytanie e-mailem,
1. Jaki udział w przychodach z podatków gminy Szemud ma Bojano, w jakiej proporcji dochody przeznaczane są na inwestycje w naszej wsi?
2) Ile wynoszą zaległości podatkowe mieszkańców Bojana, jaka to proporcja do pozostałych długów?.
3) Czy przewidziany jest fundusz obywatelski dla mieszkańców- na co chcieliby wydać część pieniędzy.
Myślę, że pytania powinniśmy zadawać przed zebraniem -18.03, aby przedstawiciele gminy, radni nie byli zaskakiwani i mogli udzielić rzeczowej odpowiedzi.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
odp. 3) Przecież jest fundusz sołecki? Nie chodzisz na zebrania?

O resztę pytaj w gminie. Muszą Ci udostępnic info w związku z prawem obywatela do informacji publicznej, które wynika z art. 61 Konstytucji RP oraz Ustawy z dnia 6 września 2001 r.o dostępie do informacji publicznej.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
za zaleglosci podatkowe odpowiada US i to sciga dluznikow - a robi to bardzo skutecznie.... o reszte pytaj w gminie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
dlaczego nikt nie informowal ozebraniu wiejskim soltysowi powinno zalezec na opini mieszkancow czy to tylko dla wybanczow zadnych plakatow powiadomien nie kazdy ma internet
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Polecam Lesok. Tam są zawsze umieszczane informacje o zebraniach wiejskich.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Warto będzie poruszyć też temat zwiększenia liczby autobusów - przez 10 lat mieszkańców przybyło o 50%, a rozkład ciągle ten sam.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Bojano

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (722 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...

Przyłączenie Bojana do Gdyni (160 odpowiedzi)

Patrząc na obecny kształt gminy, przynależność Bojana do gminy Szemud wydaje mi się przestarzała....

Do licznych włascicieli psów (29 odpowiedzi)

Wiem, że zapewne mój post odbije się pustym echem, ale uważam, że przelała się już czara goryczy...

do góry