Widok

Zielona Laguna

Zielona Laguna Dąbrowa Temat dostępny też na forum:
Zielona Laguna, zgodnie ze swoją nazwą, z dwóch stron graniczyć będzie z lasem i otoczona będzie naturalnymi, niezabudowanymi terenami. Łatwy dojazd do obwodnicy i dostępność komunikacji miejskiej (pętla trolejbusowa w pobliżu) pozwalają dotrzeć stąd do centrum i bezproblemowo poruszać się po Trójmieście.

Zielona Laguna zostanie ogrodzona, a wewnętrzna droga osiedlowa niedostępna będzie dla ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

jak tam dotrzec

byłam oglądać tę inwestycję -żeby tam zamieszkać trzeba poruszać się czołgiem lub kłądem ,od strony ul kielnienskiej dojazdu praktycznie nie ma.Owszem jest cisza i spokój ale jak wrócić zimą lub jesienią do domu????
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 36

tez byłem

wysiadłem przy zajezdni i w 5 minut byłem na miejscu,
podoba mi się, ale się jeszcze zastanawiam.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5

Czy znacie developera

Byłam,
Z pierwszą opinią nie mogę się zgodzić co do dojazdu, lecz pozostawia on wiele do życzenia. Dojazd jest od strony zajezdni, asfalt, płyty i kawałek droga z piasku.Podobno ma być dokończona droga do budynków.
Gdzie to można sprawdzić?
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 6

Mieszkam

Mieszkam w pobliżu i nie zamieniłbym tego miejsca,
Zimą nie mam problemów, a spokój po pracy .......
Od jakiegoś czasu obserwuje tą inwestycje
Inwestora nie mogę ocenić, ale lokalizacja trafiona w 10
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 6
e tam, quada nie trzeba, zwykłe auto wystarczy, trzeba tylko umieć po śniegu jeździć. A dojazd jest od zajezdni Kacze Buki.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 3

Co to

A co to jest kłąd?
Myślę, że kłądem zawsze wrócisz do domu
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zad*pie

Dojazd taki sobie: latem ok, zimą masakra. Położenie ma swoje plusy (zieleń, bliskość Trójmiejskiego Parku Krajobrazowego) i minusy (brak infrastruktury, kiepski dojazd zimą od pętli w Kaczych Bukach). Plusem niewątpliwie jest cena i opinie o solidności wykonania z poprzednich inwestycji. Jestem tam dość często (jeżdżę na rowerze) i wiem co tam się dzieje i jak wygląda postęp prac.
Oferta do rozważenia.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 11

Kacze Buki

witam
przyznaję, że kupiliśmy w sierpniu 2012 mieszkanie w Osowej, dzisiaj mogę powiedzieć, że bardzo żałujemy, że nie kupiliśmy w kaczych Bukach, obejrzeliśmy te mieszkania i standard daleko wyższy nisz naszego mieszkania, a cena 20% niższa.
Było trzeba poczekać rok, ale cóż stało się, jak nam się uda sprzedać kupimy na tym osiedlu. Dla nas lokalizacja wymarzona, polecam do obejrzenia.
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 6

drogowiec

droga już jest
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Kiepsko to wygląda

Dojazd jest tragiczny bynajmniej w okresie jesienno zimowym i wiosennym czyli przez 3/4 roku.Wykonanie niezaciekawe mieszkania zacieknięte ,widac że coś żle zaizolwane ponieważ ściany mają ślady tzw. Zacieki.Co do ceny nie jest to żadna rewelacja wystarczy wejść na hossę na chwarznie sobie porównać a tam to przynajmniej jeszcze porządne rabaty dają.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 34

niezła reklama hossy

Niezła reklama hossy, niestety nietrafna. Od kilku miesięcy szukaliśmy, widzieliśmy również hossy inwestycje. Nie będę pisać źle o hossie, ale kupiliśmy w Invest sarko.
Ponieważ nie znaliśmy się na budowlance, zatrudniliśmy profesjonalną osobę do odbioru - opinia nie nasza- jeszcze nie widział tak dobrze zrealizowanej inwestycji - jedna uwaga - regulacja jednego okna. Zacieków nie mamy;))).
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 5

Trzeba tu pomieszkać żeby narzekać na dojazd

Mieszkam w okolicy. Może obwodnica nie ma tu zjazdu ale drogi nawet zimą zawsze dobrze utrzymane. Świetna lokalizacja no i cena
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

zmiany

Kupiliśmy właśnie tam mieszkanie, bajecznie....
I dojechaliśmy ;))
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

standard daleko wyzszy??
sciany zewnetrzne z silki 18! to masakra jakas
okna dwuszbowe- teraz standard to trzyszybowe
blachodachowka na dachu- nawet dachowka cementowa jest lepsza od blachy... ale drozsza

co wy macie na tej osowie, karton?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3
kacze Buki.. to raczej Dąbrowa ;)
(kolo stajni Magra)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

jaki deweloper daje w standardzie trzyszybowe?

Dla przykładu Hossa - współczynnik Uw dla okien 1,5W/m2*K, dwie szyby, żadne tam profile wielokomorowe. Styropian 12 cm, ściany zewnętrzne z siliki drążonej 15 cm i zwykły tynk mineralny na elewacji. Żeby zobaczyć jak to wygląda po kilku latach, wystarczy z daleka rzucić okiem na starsze bloki na Sokółce. Rachunki za ogrzewanie na Chwarznie są słynne na całą Gdynie. Gorzej niż tam, raczej nie będzie...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Polecam zapoznać się z administracyjną mapą Gdyni. Administracyjnie osiedle należy do dzielnicy Wielki Kack. A jak sobie to będziemy nazywać zwyczajowo, to już tylko kwestia wyobraźni. Może być nawet po angielsku jak ktoś lubi - Ducks' Beeches.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Trasa Kaszubska

Słyszałem, że w pobliżu osiedla ma przebiegać Trasa Kaszubska. Zatem przed zakupem warto zapoznać się z planami zagospodarowania przestrzennego bo może się okazać, że zamiast ciszy i spokoju będzie tam smród i hałas.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1