Widok

Zielona Laguna

Zielona Laguna Dąbrowa Temat dostępny też na forum:
Zielona Laguna, zgodnie ze swoją nazwą, z dwóch stron graniczyć będzie z lasem i otoczona będzie naturalnymi, niezabudowanymi terenami. Łatwy dojazd do obwodnicy i dostępność komunikacji miejskiej (pętla trolejbusowa w pobliżu) pozwalają dotrzeć stąd do centrum i bezproblemowo poruszać się po Trójmieście.

Zielona Laguna zostanie ogrodzona, a wewnętrzna droga osiedlowa niedostępna będzie dla ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Hossa czy Bessa ?

Hossa ?? Buhahaha - była może kiedyś na giełdzie ale teraz to już jest raczej Bessa - lokalizacja tzw. Gdyni Zachód to totalna porażka - mogli od razu w innym mieście budować a nie udawać że coś w Gdyni inwestują.. Dalej centrum już chyba nie można mieszkać. Nie polecam. Nabity w butelkę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chyba żyjemy w równoległej rzeczywistości. Wszystkiego trzeba pilnować. Jak vectra montowała swoje sieci w mieszkaniu to nic nie działało prawidłowo - wymenili mi wszystkie złączki i pół skrzynki. Jak brygada stawiała ścianki działowe pod nasze wytyczne to dostała z Działu Technicznego złe rysunki - na każdym kroku było coś nie tak. Co dwa dni jeździłem na budowę pilnować aby było tak jak się umawialiśmy. Dział techniczny tworzyła studentka bodajże 2 roku architektury, która tak przygotowała rysunki do odbioru, że wszystko trzeba było przerysowywać proszę nie zakłamywać rzeczywistości - sposób w jaki ten deweloper traktuje swoich klientów to jakiś skandal.

Po odbiorze mieszkania mieliśmy się spotkać u dewelopera w celu założenia małej wspólnoty i ustalenia dalszych czynności aby gładko przejąć obowiązki zarządcy budynku - ale deweloper w związku z licznymi problemami i naszymi oczywistymi pretensjami przysłał jedynie lakoniczną informację co mamy zrobić i olał nas całkowicie. Do dzisiaj nie poprawili zgłaszanych usterek i błędnie niezgodnie z przepisami wykonanych np miejsc postojowych. Do dzisiaj nikt nie potrafi nam wytłumaczyć dlaczego nie ma placu zabaw tylko wybudowano siłownie zewnętrzną i to jeszcze zamknęli ją na klucz i w zasadzie nie wiadomo co z nią dalej. A jak kupowaliśmy mieszkanie Pani zachwalała, że będzie super plac zabaw dla dzieci... Mieszkanie oddali nam z 8 miesięcznym opóźnieniem bo zapomnieli, że PEWIK nie ma obowiązku ustawowego wybudować kanalizacji sanitarnej na życzenie dewelopera - a jak się do pewiku zgłosili na miesiąc (!!) przed planowanym oddaniem naszych mieszkań to zrobili wielkie oczy. Można by wymieniać dużo dużo więcej ale szkoda czasu. Ale fajnie, że Pan jest zadowolony pozazdrościć. :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja natomiast nie zgadzam się z opinią. Jestem bardzo zadowolony z mieszkania. Wykonane w bardzo dobrym standardzie. Natomiast rozmowa z działem sprzedaży zawsze przebiegała w miły sposób. Dział techniczny odpowiadał na wszystkie maile i doradzał w sprawie aranżacji. Polecam wszystkim mieszkania od Invest Sarko.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Pewnie czeka na nowy plan aby zwiększyć wysokość budynków, zrobić 2 piętra więcej i wcisnąć następnych 50-100 mieszkańców.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

dobre :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jak święta w nowych mieszkaniach?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

z przerażeniem czytam te opinie, bo na moje mieszkanie w kolejnym etapie osiedla wzgórze już mają opóźnienie z uzyskanie pozwolenia i nikt nie wie dlaczego to opóźnienie wystąpiło, a deweloper nie potrafi tego wyjaśnić tylko mówi, że są pewne problemy.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

hahaha brawo deweloper :) prawie jak w filmie :) współczuję!!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hahaha dobrze wiedzieć bo byłem negocjować kupno mieszkania i mało profesjonalnie mnie przyjęto, na odległość czuć skok na kasę i oszczędność na budowie, wybieram mieszkanie u innego dewelopera. Powodzena.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

zapomnieli przypilnować budowy sanitarki

Proszę sobie darować tego dewelopera. Hitem ostatnich miesięcy jest fakt, że nie podłączyli swoich budynków do kanalizacji sanitarnej bo byli na tyle nieprofesjonalni, że nie potrafili tego przypilnować. Skandal i wszechobecna arogancja, a zamiast przeprosić i stanąć na głowie aby sprawę załatwić zrzucają winę na innych - totalna zlewka klientów. Nie wiem kto odpowiada za przygotowanie tej inwestycji ale z tego co pisze i mówi IS wynika, że PEWIK :) Proszę sobie wyobrazić jak w dzisiejszych czasach chcący liczyć się na rynku deweloper może zrzucać winę za opóźnienia w odbiorze budynków na inną spółkę, tym bardziej, że pozwolenie na budowę posiada od... 2012 roku :) a najlepsze jest to, że ani PEWIK ani IS nie wiedzą kiedy wybudują kanalizację daaa bum tssss! :) taki oto los klientów tego dewelopera.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Co masz na myśli, że umowa tak skonstruowana, że deweloper nie zapłaci ani grosza?? My mieliśmy odebrać mieszkanie 31.08 ale dostaliśmy pismo, że mimo zachowania harmonogramu (?!) PEWIK nie wybudował kanalizacji i nie wiadomo kiedy to zrobi więc odbioru nie ma i póki co nie będzie... :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Proszę wpisać hasło;

Zielona Laguna Gdynia

nie ma...

na facebooku powstała grupa Zielona Laguna Gdynia, można się dodawać, ułatwi to kontakt i dyskusje :)

pytanie

Pytanie do mieszkańców osiedla Zielona Laguna I (budynki czteromieszkaniowe) Czy studnie szczelne (a tak naprawdę wykonane jako chłonne), zlokalizowane w ogródkach, które zbierają wodę z rynien sprawiają jakiś problem podczas ulewnych deszczów? Czy komuś przytrafiła się sytuacja, że musiał wołać służby aby wypompowały z nich wodę?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czyli w Zielonej Lagunie I (budynki czteromieszkaniowe) w zasadzie nie ma żadnego operatora? uzbroimy się w cierpliwość :) Pozdrawiam!

Potwierdzam, obsługa klienta to jakaś farsa... deweloper buduje jak chce nie informując klientów o zmianach w projekcie... a na wszystko każe pisać do działu technicznego, który jest jakimś żartem. Totalna zlewka klientów...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Vectra jest w bloku osiedla Zielona Laguna II. Natomiast w budynkach Zielona Laguna I Vectra dopiero ma być. Mieli zacząć w końcu maja 2018, ale nadal ich nie ma.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

VECTRA

Pytanko: nie liczę na cud ale może jednak - Czy Vectra na osiedlu ma pociągnięty światłowód?? :)

piec gazowy w każdym budynku