Widok

Zielona Laguna

Zielona Laguna Dąbrowa Temat dostępny też na forum:
Zielona Laguna, zgodnie ze swoją nazwą, z dwóch stron graniczyć będzie z lasem i otoczona będzie naturalnymi, niezabudowanymi terenami. Łatwy dojazd do obwodnicy i dostępność komunikacji miejskiej (pętla trolejbusowa w pobliżu) pozwalają dotrzeć stąd do centrum i bezproblemowo poruszać się po Trójmieście.

Zielona Laguna zostanie ogrodzona, a wewnętrzna droga osiedlowa niedostępna będzie dla ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie wszystko musi być zapisane umową deweloperską. Jeśli strona umowy nie wywiązuje się ze zobowiązań, to należy się odszkodowanie zgodnie z ogólnymi zapisami prawa cywilnego.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Poważnie mając maszt DVBT i stację przekaźnikową GSM/LTE w promieniu kilkuset metrów plus kawałek dachu pod talerz TV-SAT Wy się jeszcze zastanawiacie się nad uwiązaniem do jakiegoś pośrednika? Chyba, że lubicie dożywotnio płacić abonamen RTV, to wtedy nie mam więcej pytań...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

z fermy co jakiś czas strasznie smierdzi,jezdze tam rowerem i ostrzegam smród nie do wytrzymania zalezy jak wiatr wieje ferma jest na ul starochwaszczynskiej moze przy tych blokach nie czuć? ...nie wiem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pachnie pięknie, czystym powietrzem bez spalin. Przechodząc tuż obok stajni czuć "stajenne aromaty" zwłaszcza latem. Ja tam lubię :) Jednak kilkanaście m od stajni już nic nie czuć.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak się mieszka? Na co zwracać uwagę ? Macie jakieś zastrzeżenia? Przymierzam się do kupna jednego z mieszkań jeszcze dostępnych . Ogólnie wszystko super, ale może ktoś z lokatorów się wypowie? I jak z tą drogą? Idzie dojechać czy odkładać na traktor?

Witam Lokalizacja super znajomy ma tam mieszkanie może nie do końca wymarzone ale za ta cenę nie narzeka choiaż opóźnienia straszne no i trzeba o wszystko walczyć, jeżeli masz cierpliwość i nie spieszy ci sie z odbiorem to polecam jezeli masz nóz na gardle stanowczo odradza pozdrawiam jak cos moge dać namiar na kolege ....

kontakt

Kupiłem mieszkanie, które teraz jest w budowie. Mam odebrać w tym roku jeszcze i niestety muszę stwierdzić, że o ile przed kupnem kontakt z deweloperem był poprawny to teraz wszystko się zmieniło, o cokolwiek proszę to słyszę tylko NIE. Co więcej, umówiliśmy się na pewną rzecz jeszcze przed podpisaniem aktu notarialnego i nie miło być z tym problemu, a po kupnie jakby kontakt się urwał i nie mogę wyegzekwować danego mi słowa. Dział techniczny nie odpowiada na mejle przez parę miesięcy!!, później okazuje się że w zasadzie Dział Techniczny nie istnieje, podobno zatrudniono nową panią która jest tylko 2 dni w tygodniu... doszło do tego, że jak już się dodzwonię to wszyscy mi mówią abym pisał na mejla ale na mejle nikt nie odpowiada  jak już rozmawiam z działem sprzedaży aby wyegzekwować dane mi słowo to sprzedawca mówi abym nie łapał go za słowa :) czy to tylko moje odczucia są? czy tak traktują każdego klienta? Jakie są Wasze doświadczenia? Bo u mnie chwilowo wygląda to naprawdę fatalnie… Z chęcią zasięgnę opinii kogoś kto tam już mieszka - jeżeli ktoś mógłby mi pomóc proszę o odpowiedź na niniejszego posta.

PR

Kupiłem mieszkanie, które teraz jest w budowie. Mam odebrać w tym roku jeszcze i niestety muszę stwierdzić, że o ile przed kupnem kontakt z deweloperem był poprawny to teraz wszystko się zmieniło, o cokolwiek proszę to słyszę tylko NIE. Co więcej, umówiliśmy się na pewną rzecz jeszcze przed podpisaniem aktu notarialnego i nie miło być z tym problemu, a po kupnie jakby kontakt się urwał i nie mogę wyegzekwować danego mi słowa. Dział techniczny nie odpowiada na mejle przez parę miesięcy!!, później okazuje się że w zasadzie Dział Techniczny nie istnieje, podobno zatrudniono nową panią która jest tylko 2 dni w tygodniu... doszło do tego, że jak już się dodzwonię to wszyscy mi mówią abym pisał na mejla ale na mejle nikt nie odpowiada  jak już rozmawiam z działem sprzedaży aby wyegzekwować dane mi słowo to sprzedawca mówi abym nie łapał go za słowa :) czy to tylko moje odczucia są? czy tak traktują każdego klienta? Jakie są Wasze doświadczenia? Bo u mnie chwilowo wygląda to naprawdę fatalnie… Z chęcią zasięgnę opinii kogoś kto tam już mieszka - jeżeli ktoś mógłby mi pomóc proszę o odpowiedź na niniejszego posta.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

niestety Twoje informacje potwierdzają się również u mnie, przez podpisaniem umowy kontakt poprawny ale jak już podpisaliśmy umowę nikt nas o niczym nie informuje... dział techniczny praktycznie nie istnieje :) na wszystko każą pisać mejle ale na te mejle nikt nie odpowiada... kierownik budowy umywa ręce :) traktowanie swoich klientów w ten sposób to dla mnie skandal... widzę, że jest to normalna praktyka Invest Sarko.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Walcz

Każdego tak traktują, jak już umowa podpisana. Deweloper jest strasznie nie lojalny, a obsługa Klienta pozostawia lata świetlne do życzenia.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

Mieszkaniec

Jak jest jeszcze w budowie, to rozumiem, że jeszcze nie kupiłeś. Możesz zawsze odstąpić od umowy deweloperskiej jak jesteś taki nieszczęśliwy. Mieszkam obok i mam zupełnie odwrotne doświadczenia, widocznie nie umiesz z Paniami rozmawiać.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 10

Ciekawski

A na co się umówiłeś? Rozważam kupno mieszkania na tym osiedlu i nie wiem czy wato rozmawiać z deweloperem.

Mam dokładnie takie same odczucia. Jak rozmawiałem z niektórymi mieszkańcami to mówili, że podobnie ich deweloper traktował. Sam czekam na odbiór mieszkania ale nie tracę czasu na rozmowy z biurem bo biuro ma mnie w nosie, a niekompetencja i arogancja pracowników biura to jakiś kosmos :) wymagałbym raczej znajomości przepisów i podstawowych dokumentów na bazie, których deweloper realizuje inwestycję. Pozdrawiam.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

piec gazowy w każdym budynku

VECTRA

Pytanko: nie liczę na cud ale może jednak - Czy Vectra na osiedlu ma pociągnięty światłowód?? :)

Vectra jest w bloku osiedla Zielona Laguna II. Natomiast w budynkach Zielona Laguna I Vectra dopiero ma być. Mieli zacząć w końcu maja 2018, ale nadal ich nie ma.

Potwierdzam, obsługa klienta to jakaś farsa... deweloper buduje jak chce nie informując klientów o zmianach w projekcie... a na wszystko każe pisać do działu technicznego, który jest jakimś żartem. Totalna zlewka klientów...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czyli w Zielonej Lagunie I (budynki czteromieszkaniowe) w zasadzie nie ma żadnego operatora? uzbroimy się w cierpliwość :) Pozdrawiam!

pytanie

Pytanie do mieszkańców osiedla Zielona Laguna I (budynki czteromieszkaniowe) Czy studnie szczelne (a tak naprawdę wykonane jako chłonne), zlokalizowane w ogródkach, które zbierają wodę z rynien sprawiają jakiś problem podczas ulewnych deszczów? Czy komuś przytrafiła się sytuacja, że musiał wołać służby aby wypompowały z nich wodę?