Widok

Zielona Laguna

Zielona Laguna Dąbrowa Temat dostępny też na forum:
Zielona Laguna, zgodnie ze swoją nazwą, z dwóch stron graniczyć będzie z lasem i otoczona będzie naturalnymi, niezabudowanymi terenami. Łatwy dojazd do obwodnicy i dostępność komunikacji miejskiej (pętla trolejbusowa w pobliżu) pozwalają dotrzeć stąd do centrum i bezproblemowo poruszać się po Trójmieście.

Zielona Laguna zostanie ogrodzona, a wewnętrzna droga osiedlowa niedostępna będzie dla ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

I kolejny hit z ostatniego tygodnia. Jak stwierdził kierownik budowy "ktoś z biura nie załatwił w czasie odpowiednich zezwoleń i odbiór techniczny budynku odbędzie się .... prawdopodobnie pod koniec marca! miał być styczeń 2017, a będzie marzec albo kwiecień. Umowa oczywiście tak skonstruowana, że za opóźnienie developer nie zapłaci ani grosza kary. Przestrzegam wszystkich przed współpracą zarówno z firmą Invest Sarko, jak i Semeko. Gdybyśmy wcześniej wiedzieli, że tak będziemy olewani, nie informowani o wszelkich opóźnieniach i przede wszystkim takich nie dopilnowaniach nie kupilibyśmy mieszkania od tego developera
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

Proponuje dokladnie sprawdzic piwnice. Pamietnej ulewy woda siegala Wam do parteru.

Ze stajni zapachow brak, norek tez nie widzielim. Za to sasiad kopci smieciami. Lada moment zjawi sie u niego straz miejska
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Także czekamy na odbiór pierwszego budynku z II etapu. Termin miał być do końca stycznia 2017, ale został przełożyli na luty (pierwsza połowa). Teraz najlepsze- absolutnie nikt z biura nie raczył nas powiadomić o tym. Dowiedzieliśmy się tego od kierownik budowy, jak zapytaliśmy go o coś przy okazji. Jesteśmy totalnie zniesmaczeni obsługą posprzedażową. Na drugi raz ominęlibyśmy szerokim łukiem firmę Invest sarko i Semeko. Jednak największym plusem jest lokalizacja osiedla- bajka :-)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

daleko

daleko. Bo trzeba tam pojechać i postać. Od razu wiesz że jest cicho i spokojnie, obwodnica niby blisko ale las tłumi, poza tym węzeł będzie w takiej samej odległości więc niema co się obawiać hałasu bo nie będzie docierał.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

farmazoniasz jeden

Widać że chłopie ciebie tam niebyło bo węzeł będzie daleko, gdzie masz zieloną lagune a gdzie węzeł. Trzeba było w szkole na geografii nie spać tylko uczyć się odczytać plan zagospodarowania.

opuźnienia

Znajomy ma odebrać mieszkanie, lecz po terminie wyznaczonym w umowie. Z tego co wiadomo to ponoć semeko nie chce zapłacić za opóźnienia. Firmy takie jak Hossa jak i Panorama Invest Komfort płacą za owe opóźnienia więc chyba potencjalny nabywca musi się zastanowić. W deweloperce rzadko się zdarza aby budowa była oddana w terminie ...
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czy może mi ktoś powiedzieć coś o zapachu ze stajni Magra, słyszałam również, że niedaleko jest jakaś ferma norek?
Ktoś z mieszkających tam osób fajnie gdyby się wypowiedział :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Myślę że węzeł niepowstanie przez najbliższe 10 lat, a więc spokojnie. Jednak bliski wyjazd na obwodnicę ma swoje plusy, ale przy opieszałości włodarzy miasta .. mnie to martwi

bardzo blisko

wg mnie w takiej samej odległości jak obwodnica,
można sprawdzić na :
http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Znowu-odwleka-sie-budowa-Trasy-Kaszubskiej-n106083.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

wtajemniczony

wezel bedzie bardzo blisko
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ta sama osoba siała ferment odnośnie osiedla łanowa....nie martwcie się :)
Ale czy będzie blisko Osiedla Zielona Laguna? Widziałam artykuły na ten temat ale z map ciężko mi odczytać odległość tej trasy?
Tak to prawda, duzy wezel do Chwaszczyna...ktory ma laczyc trase kaszubska z obwodnica metropolitalna :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Czy to prawda?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Trasa Kaszubska

Słyszałem, że w pobliżu osiedla ma przebiegać Trasa Kaszubska. Zatem przed zakupem warto zapoznać się z planami zagospodarowania przestrzennego bo może się okazać, że zamiast ciszy i spokoju będzie tam smród i hałas.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Polecam zapoznać się z administracyjną mapą Gdyni. Administracyjnie osiedle należy do dzielnicy Wielki Kack. A jak sobie to będziemy nazywać zwyczajowo, to już tylko kwestia wyobraźni. Może być nawet po angielsku jak ktoś lubi - Ducks' Beeches.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

jaki deweloper daje w standardzie trzyszybowe?

Dla przykładu Hossa - współczynnik Uw dla okien 1,5W/m2*K, dwie szyby, żadne tam profile wielokomorowe. Styropian 12 cm, ściany zewnętrzne z siliki drążonej 15 cm i zwykły tynk mineralny na elewacji. Żeby zobaczyć jak to wygląda po kilku latach, wystarczy z daleka rzucić okiem na starsze bloki na Sokółce. Rachunki za ogrzewanie na Chwarznie są słynne na całą Gdynie. Gorzej niż tam, raczej nie będzie...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
kacze Buki.. to raczej Dąbrowa ;)
(kolo stajni Magra)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

standard daleko wyzszy??
sciany zewnetrzne z silki 18! to masakra jakas
okna dwuszbowe- teraz standard to trzyszybowe
blachodachowka na dachu- nawet dachowka cementowa jest lepsza od blachy... ale drozsza

co wy macie na tej osowie, karton?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3