Widok

Zielona kawa, czy faktycznie wspomaga?

Czy któraś z Was może stosuje taki suplement jak zielona kawa? Czytałam sporo na jej temat ostatnio, ponoć pobudza metabolizm i wspomaga odchudzanie? Próbowałam już wielu sposobów żeby schudnąć i było ciężko... tak sobie myślę, może ta zielona kawa?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
tak naprawdę najlepsza jest aktywność fizyczna + zdrowe odżywianie, czyli rezygnacja z białej mąki, cukrów i piwa:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
bez urazy, ale bullshit...

przy odchudzaniu najważniejsza faktycznie jest aktywność fizyczna, ale produkty jakie zjadasz mają znaczenie MARGINALNE... liczy się wyłącznie ich ilość...

musisz wiedzieć jakie masz dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, i taką właśnie dietę sobie ułożyć...

i nie słuchaj nikogo, kto mówi, żeby nie jeść cukrów bo to DURNOTA...
MUSISZ jeść węglowodany (czyli cukry) bo inaczej skoczy Ci w góre poziom (bodajże) leptyny, co oznacza tylko tyle, ze Twoj organizm będzie chciał się przygotować na 'czas głodu' - bo ma niedobór węgli... skończy się to odkładaniem tłuszczu...
przykład głupoty: wpieprzanie głównie sałaty/sałatek... :D powodzenia z taką dietą... 'na pewno' zrzucisz wagę...

proporcji Ci nie podam, bo to kwestia indywidualna i poilczyć musisz sobie sama... uwzględniając to czy i jak dużo ćwiczysz... i czy jest to trening aerobowy... raczej taki będzie...

a co do browarów, nie od dziś wiadomo, że 0.5l jasnego piwa ma tyle kalorii co schabowy... trzeba tylko pamiętać, ze 80% kalorii w piwie to tzw. puste kalorie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
to prawda, że bez diety i wysiłku fizycznego nie ma co liczyć na to, że schudniemy. Po prostu cuda się nie zdarzają :) Ale faktem jest też, że suplementy pomagają. Ja na przykład stosuję beslim zielona kawa. Mija właśnie 2 tydzień schudłam w tym czasie 2.5 kg, różnica jest taka, ze mam mniejsze łaknienie, nie mam przemożnej chęci, by ciągle podjadać między posiłkami, co jak wiecie, jest sabotowaniem diety :) generalnie polecam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
znajomej mama bardzo na tym schudła, no i zdrowotnie to jakoś pomaga, wyniki jej się poprawiły , a ma cukrzycę czy coś. Też się nad tym zastanawiałam, niby nie mam nadwagi ale przytyć też nie chcę, więc apetyt mógłby być mniejszy;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Niedawno kupiłam tabletki IQGREEN.I muszę powiedzieć że efekty po tych kilku tygodniach są na prawdę świetne.Chudnę mam więcej energii.Dużym plusem tabletek IQGREEN jest to że są w 100% naturalne.Duży wyciąg z zielonej brazylijskiej kawy daje gwarancję że odchudzanie jest w pełni bezpieczne ale skuteczne.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
-zadna dieta ,herbata,tabletka nie zastapi wysilku fizycznego ,nie zmniejszy zapotrzebowania na "paliwo " dla organizmu...
wniosek tak na chlopski rozum :
-mniej zrzec ,klodka na lodowke ,slodkie do kosza i spacer,potem szybki marsz ,a na koniec jak kondycja podola bieganie...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
pomaga się wypróżniać,, czyli jest się bardziej slim..:)
podobno tabletki z octem jabłkowym działają,, babka w sanatroium ciotce mówiła,, potem wszystkie jadly,, widać efekt..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Kobieta

Tabletki na odchudzanie? (190 odpowiedzi)

Cześć i czołem :) Zależy mi aby schudnąc 7 kilo by powrócić do moich starych ciuchów w które...

Dermatolog -trycholog (22 odpowiedzi)

Forumowiczki ratujcie...poszukuję lekarza dermatologa -trychologa. Przeczesałam forum ale jeśli...

czemu faceci zdradzaja? (138 odpowiedzi)

no własnie czemu?co wam jest brak w kobietach swoich partnerkach?jak mozna z taka premedytacja...

do góry