Widok

Zimowa Impreza na Orientację (ZImnO) - luty 2007

Witam,
Zamiaruję, podobnie jak ubiegłej zimy, zorganizowanie zimowej imprezy na orientację. Formuła podobna jak w lutym 2006: etap narciarski (z opcją pieszą) i etap pieszy. Terenem zmagań bedą lasy trójmiejskie. Termin: wstępnie 17 lutego.
Zakładam, że charakter i klimat bedzie podobny jak rok temu:)
Już teraz serdecznie zapraszam.
Strona imprezy to http://aadampl.webpark.pl/ - na razie jednak są tam informacje tylko o poprzedniej edycji.

Adam Augustyniak
P.S. Gdyby ktoś nie miał zamiaru startować, a chciałby pomóc to również zapraszam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dobra nowina, taki mały prezencik pod choinkę ;)
Do zobaczenia zatem ;)

;)
Rzeczywiście bardzo dobra nowina na święta.
zeszłoroczną imprezę wspominam bardzo dobrze.
Jak tylko zdrowie pozwoli - będę.
Pozdrower
p.s. gdyby udało się zorganizować dodatkowo choćby małą pętelkę na rowerze to byłby już mały rajd przygodowy!
Ja też bardzo miło wspominam zeszłoroczną imprezkę i bardzo bym chciał się zjawić także w tym roku, o ile nowa sytuacja życiowa mi na to pozwoli (Jarek powinien mnie zrozumieć :)
Też chętnie wpadnę. Róbcie, brawo
Witam ponownie,
Chciałem tylko poinformować, że bardziej prawdopodobnym terminem imprezy jest 24 luty.
Obecnie pracuję nad bazą - miejscowka z roku ubiegłego fizycznie nie istnieje i tak sobie myślę, że zrobimy bazę z ogniskiem na ktorymś ze śródleśnych parkingów z wiatami.
Pozdrawiam
AA
Oby śnieg był :)
A w ten weekend już pierwsza impreza w narciarskim biegu na orientację...oj chyba się nie odbędzie :( Lipa z tym śniegiem w tym roku.
Czesc Adam

> Chciałem tylko poinformować, że bardziej prawdopodobnym
> terminem imprezy jest 24 luty.
> Obecnie pracuję nad bazą - miejscowka z roku ubiegłego
> fizycznie nie istnieje i tak sobie myślę, że zrobimy bazę z
> ogniskiem na ktorymś ze śródleśnych parkingów z wiatami.

a jakie przewidujesz trasy? Zakladajac oczywiscie, ze spadnie śnieg.
Hej,
Zakładam, że będzie podobnie jak rok temu - dwie pętelki, narty (z opcją pieszą) i pieszka. Jeżeli na bank nie będzie śniegu to być może będzie to rower + pieszka.
AA
Co do bazy ...
Jest ciekawe miejsce przy stawku w Sopocie w okolicach Opery Leśnej.
Knajpa ma laką "letnią" nieogrzewaną cześć gdzie jest duuuuży kominek.
W zeszłym roku była tam baza jakiegoś zimowego InO. Może zapytać właścicieli ...
Pozdr/Jankes

----
"Time is nature's way of keeping everything from happening at once"
{Woody Allen}
tylko żeby piwo było tanie :)
Rozważalem to miejsce, ale, co zresztą logiczne, właściciele chcą aby konsumpcję zamawiać u nich. Czyli odpada klimat piwka i kiełbaski na luzie w formule "low-budget", ktory jest moim zdaniem istotnym elementem imprezy.
W związku z powyższym zwycięża obecnie koncepcja bazy z ogniskiem na parkingu leśnym w okolicach leśniczówki Gołębiewo (odbija się w prawo od Spacerowej przed obwodnicą).

AA
aadam napisał(a):
> W związku z powyższym zwycięża obecnie koncepcja bazy z
> ogniskiem na parkingu leśnym w okolicach leśniczówki Gołębiewo
> (odbija się w prawo od Spacerowej przed obwodnicą).

a czy Borodziej w tym czasie jest już zajęty? bo jeżeli myslisz o lasach sopockich to się do tego nadaje najlepiej...
Z tego co się orientuję to na 24 lutego przewidziane jest rozegranie w Sopocie mistrzostw Polski w SKI-O. Wobec tego moim zdaniem konieczna jest zmiana terminu na inny. To będą jedyne zawody w SKI-O w okolicy w tym roku i do tego wysokiej rangi. Dlatego apeluję o to, żeby terminy tych imprez nie pokryły się!!! Skoro tak mało razy będzie szansa pościgać się na biegówkach na orientację, to nie zmniejszajmy tej szansy do jednego razu!!! Poza tym frekwencja obu imprez spadnie - pewnie się rozłoży na obie imprezy. Od razu dodam, że zawody w SKI-O są dwudniowe, także nie w ten weekend proszę!!! Może szybciej?? Pogoda się zrobiła narciarska wreszcie, to trzeba to wykorzystać, póki nie spłynie wszystko ;-).
Pozdrower
Witam,
No więc jesli chodzi o "moją" imprezę zimową to mam dwie wiadomości: dobrą i mniej dobrą.
Dobra wiadomość jest taka, że nie będzie ona kolidować z Otwartymi Mistrzostwami Polski w NBnO. Mniej dobra jest taka, że nie uda mi się w tym roku zorganizować tej imprezy (z różnych, jak to bywa, względów).
Przepraszam, ale tak to niestety bywa w tej "branży"

Pozdrawiam
AA
niedobrze, dobrze za chęci
:-(
aadam napisał(a):

> No więc jesli chodzi o "moją" imprezę zimową to mam dwie
> wiadomości: dobrą i mniej dobrą.
> Mniej dobra jest taka,
> że nie uda mi się w tym roku zorganizować tej imprezy (z
> różnych, jak to bywa, względów).
> Przepraszam, ale tak to niestety bywa w tej "branży"
>
> Pozdrawiam
> AA

No to jest wiadomość kompletnie do dupy.
Pozdrower
Witam
To ja żeby rozwiązać problem przekazuję informację iż na 99% Mistrzostwa Polski w NBnO które miały się odbyć 24-25 lutego zostaną przeniesione do Jakuszyc bo tam jest szansa na śnieg.
ja również się nie wyłamię z ogólnego nastroju i powiem ze to zła wiadomosc. Bo biegówki mnie nie interere. :(
No to zaje...ście nie będzie żadnej imprezy! :(
a kiedy będą dokładnie?
hej

jakby co w najbliższą sobotę są TZty we Wrzeszczu. Istnieje też mozliwosć startu na prostszej kategorii, chyba pełna mapa. Pzdr:)

----------------------------------------------------------------------
Klub InO Neptun Gdańsk - MnO, kajaki, góry, drezyny...
(www.neptun.gda.pl)

Inne tematy z forum Sport

tenis (3 odpowiedzi)

Rozumiem, że selekcja może rzeczywiście być kontynuowana, ponieważ indywidualny projekt wymaga...

Bieganie zimą (19 odpowiedzi)

Witam szukam chętnych na wspólne bieganie raczej amatorów :-). Najlepiej z okolic Nałkowskiej,...

Jak przygotować swoje buty do biegania zimą ?. (3 odpowiedzi)

Jak przygotować swoje buty do biegania zimą ?. Ja stosuję " oddychające " powłoki hydrofobowe...

do góry