Widok
Żłobek... mamy z chełmu
Mamy mieszkające na Chełmie, do jakiego żłobka posłałyście swoje pociechy?
Pytanie dot. oczywiście mam, które poszły po macierzyńskim do pracy i oddają dzieci na czas pracy do żłobka :)
Mam wielki dylemat co zrobić z maluchem i może o jakimś żłobku nie słyszałam w pobliżu :) jeszcze rozpatruję temat niani, ale te co miałam z polecenia niestety się nie udało, a oddać dziecko w zupełnie obce ręcę na chwilę obecną nie jestem do tego przekonana (w żłobku też będą obce opiekunki, ale jakoś ogólnie dostępne, a nianię jednak ciężej zweryfikować jak traktuje dziecko podczas naszej nieobezności)
Bo tam gdzie pytałam (w żłobkach), to najlepiej żeby dziecko chodziło (a ja idę do pracy jak mały skończy 10 miesięcy i nie wiem czy będzie chodził), mleka nie rozrabiają - jest catering (a mały jest alergikiem).
Będę wdzięczna za podzielenie się Waszym doświadczeniem.
Pytanie dot. oczywiście mam, które poszły po macierzyńskim do pracy i oddają dzieci na czas pracy do żłobka :)
Mam wielki dylemat co zrobić z maluchem i może o jakimś żłobku nie słyszałam w pobliżu :) jeszcze rozpatruję temat niani, ale te co miałam z polecenia niestety się nie udało, a oddać dziecko w zupełnie obce ręcę na chwilę obecną nie jestem do tego przekonana (w żłobku też będą obce opiekunki, ale jakoś ogólnie dostępne, a nianię jednak ciężej zweryfikować jak traktuje dziecko podczas naszej nieobezności)
Bo tam gdzie pytałam (w żłobkach), to najlepiej żeby dziecko chodziło (a ja idę do pracy jak mały skończy 10 miesięcy i nie wiem czy będzie chodził), mleka nie rozrabiają - jest catering (a mały jest alergikiem).
Będę wdzięczna za podzielenie się Waszym doświadczeniem.
na Chełmie jest całkiem dobry złobek państwowy na Chałubińskiego obok przedszkola , mieli swoją kuchnię (może nadal tak jest ) zapisz się na listę moze co Ci szkodzi ..może akurat
przyjmują tam dzieci od 4-go m-ca , alergicy mają odpowiednie menu
Opinie o tym złobku były zawsze bardzo dobre - osobiście złej nie słyszałam.
przyjmują tam dzieci od 4-go m-ca , alergicy mają odpowiednie menu
Opinie o tym złobku były zawsze bardzo dobre - osobiście złej nie słyszałam.
Ja bym też polecała jakiś państwowy. To były do niedawna formalnie placówki służby zdrowia, więc nie ma tam problemu z żywieniem alergików czy innych dzieci na specjalnych dietach. Tylko faktycznie teraz to już musztarda po obiedzie, bo do państwowego to trzeba zapisywać dziecko najlepiej już w ciąży, albo krótko po urodzeniu.
faktycznie z tego co słyszałam to żłobek na Chałubińskiego godny polecenia, ale mojej córci nie wzięli, teraz myślę o posłaniu jej do tego przedszkola obok, przepraszam że trochę zeszłam z tematu, (ale jak się już pojawił ) mam pytanie, czy ktoś z Was był w tym przedszkolu tj chyba ,,Radosny Zakątek". Będę bardzo wdzięczna za opinie o tej placówce chodzi mi o: opiekę, jedzenie, czy organizują dodatkowe zajęcia i koszta tj czy oprócz czesnego pojawiają się inne opłaty, dziękuję za każdy post.
moje dziecko chodzi do żłobka na zaspie. tam panie karmią go tym co przygotuję i przywiozę. katering po prostu jest niesmaczny - dzieci nie chcą tego jeść (wiem co piszę bo zaliczyłam już 3 żłobki) tak więc taka forma mi najbardziej odpowiada. żłobek nazywa się klubwesolegosmyka.pl - niestety ciężko się tam dostać ale czasem jest jakies wolne miejsce.
Moja córka chodziła do żłobka na Chełmie w zeszłym roku. Naprawdę nie ma się do czego przyczepić, głodna nie chodziła, zawsze czysta, panie lubiła, trochę z adaptacją były problemy, ale jakie dziecko ich nie ma. Kuchnie mają własną i dobrze gotują. Na przyjęcie czekała 2 lata, została zapisana miesiąc po urodzeniu. Natomiast mój syn został zapisany jak tylko dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Pójdzie, daj bóg, w przyszłym roku. W tej chwili jest chyba 50 w kolejce.