Widok

Zmywarka - pomóżcie

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Powiedzcie mi która zmywarka jest lepsza? Którą wybrać?

http://www.mediamarkt.pl/zmywarka-electrolux-esl-4500-ro,id-841829

http://www.mediamarkt.pl/zmywarka-beko-dis-5831,id-124095

Dzięki za pomoc :)
Moje córcie Patrycja, Paulina (2000) Kinga (2010)
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Elektrolux zdecxydowanie lepsza marka od Beko .
Elektrolux to szwedzka marka i ma b.dobrą opinię ,Beko robią Turcy.
Szczerze nie kupiłabym zadnej,a zwłaszcza beko.
Ja ostatnio studiowałam zmywarki i zastanawiałam sie nad trzema:
-bosch
-siemens
-Hotpoint-Ariston
Wybrałam pierwsza.Według mnie te 3 marki sa najlepsze ale kazdy ma swoje zdanie.
Ja kupowalam 60,zrezygnowałam z szafki i nie załuje.Jesli masz miejsce to przemysl szerokosc.Ja na poczatku tez myslalam o 45cm i wtedy bardzo zastanawialam sie nad Aristonie.
Jesli juz mialabym wybierac to chyba electroluxa.
hej ja tez miałam taki dylemat,po kilku wyprawach do sklepu doradzono nam albo bosh albo Siemens,wszystko tez zależy od kasy ile chcesz na to przeznaczyć,my kupiliśmy bosh bo była tańsza i spełnaiała nasze wymagania,wskażnik soli,nabłyszczacza,blokada przed dziećmi ,klasa energetyczna i łądnie się prezentuje,jest pojemna ,mamy 60,szczerze polecam
Od ponad 5 lat mam bosh i szczerze polecam. 60, nad 45 w ogóle się nie zastanawiałam nawet. W rodzinie też tylko bosh i póki co nikt nie narzeka na awaryjność także polecam.
Od 4 lat mam electroluxa i jestem zadowolona,mam 45.
mój mechanik złota rączka powiedział, że absolutnie nie kupować aristona :) mam pralkę i właśnie po 5 latach pójdzie na śmietnik, bo części nie da się wymienić :/ powiedział, że albo miele (na to mnie nie stać) albo bosch
nie ma szans aby 60 nam weszła, musi byc 45
Moje córcie Patrycja, Paulina (2000) Kinga (2010)
image
Elextrolux ma najgorszy serwis na świecie ;(
osobiście mam bosha i nie narzekam. też 45,bo 60 po prostu nie wejdzie. przed zakupem polecam sprawdzić czy wybrana zmywarka ma 3 śmigła - ponoć wtedy lepiej myje niż te, które mają tylko 2.
Tak,nie wiedziałam.U mnie do lodówki zjawili się w przeciągu 48 h, na szczęście nic się z nią złego nie działo także nie zdążyłam sprawdzić umiejętności p.serwisanta.W domu mam cały sprzęt AGD Boscha tylko lodówka i suszarka to Elektrolux i jestem zadowolona.
może jeszcze ktoś się wypowie :)
mam beko i polecam :) ten kosz na sztućce to super sprawa, fajnie myje i jak na razie się nie spuje
ja tez mam od mca BEKO ta z twojego linka tylko 60 szeroka
zalety jest cicha, ma bardzo dobra klasę energetyczna, mozna wlozyć polowe wkladu, fajna funkcja jest zuzycie soli dostosowane do twardosci wody :)
a i ma fajna polke do mycia drobnych rzeczy, i wiele ruchomych przegrodek
kupilismy w momencie gdy mozna bylo skorzystać za darmo z przedłużenia gwaracnji do 5 lat
Ja mam już drugą Boscha i jak najbardziej polecam. Pierwsza cały czas działa od 7 lat i nic złego się z nią nie działo.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Co kupić - wyposażenie

gdzie kupić rolety (84 odpowiedzi)

Witam, chcę kupić rolety na okna, takie gotowe bo są sporo tańsze niż robione na zamówienie,...

Gdzie kupić tanio żaluzje, plisy, rolety, firany, zasłony ? (82 odpowiedzi)

Z usług jakiej firmy warto korzystać w Trójmieście ? Chodzi mi o zakup rolet, żaluzji, firanek...

drzwi (31 odpowiedzi)

dobre drzwi zewnetrzne gdzie moznakupic

do góry