Widok

Znak D-41

Drodzy kierowcy, jeżeli wyjeżdżacie ze strefy zamieszkania oznakowanej znakami to macie obowiązek ustąpięnia pierwszeństwa przejazdu wszystkim pojazdom....
Czyli w skrócie jedziecie ostatni... jak to was przerasta to idźcie na SKM...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

"Art. 17 ust. 2 Kierujący pojazdem, włączając się do ruchu, jest obowiązany zachować szczególną ostrożność oraz ustąpić pierwszeństwa innemu pojazdowi lub uczestnikowi ruchu."
Więc dla niego nie jest to skrzyżowanie równorzędne i musi ustąpić pierwszeństwa uczestnikom ruchu, ale wiadomo ktoś tego może nie wiedzieć jak ten fiatem i "jechać w zaparte"
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na każdym osiedlu jest z tym problem

Ludzie nie ogarniają czym jest ten znak, ani, że jest coś takiego jak droga z pierwszeństwem, ogólnie blacharnia lubi ten temat.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czasami ciężko się połapać.

Na wjeździe do Letnicy ( szafy na Starowiejskiej i Suchej) jest informacja, że wjeżdżamy do strefy skrzyżowań równorzędnych. Ok. Następnie jedna z ulic w głębi ma znak, że jest to strefa zamieszkania. Czy będąc w strefie skrzyżowań równorzędnych mam pierwszeństwo przed tym, który wyjeżdża z mojej prawej ze strefy mieszkańca w strefie skrzyżowań równorzędnych czy nie mam. Jeżdżę 25 lat i przyznam się, że nie wiem. Na wszelki wypadek ustępuję jadącym w tym miejscu z prawej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Malborka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Żeby w mieście były jeszcze większe korki. No pewnie, zablokujcie głupimi pomysłami od razu całe miasto, co wam szkodzi. Potem zdziwienie, że nie idzie przejechać. Jakby każdy miał takie podejście, to w ogóle najlepiej byłoby z domu nie wychodzić.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jest po prawej stronie Punto na słupie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

ale ze na innym skrzyzowaniu wyjezdza? =]
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie masz talentu

Do improwizacji...
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tylko na zdjęciu jest wjazd do strefy, nie z niej wyjazd. Może sie okazać, że wyjazd ze strefy jest 10 metrów przed skrzyżowaniem (niesymetryczne ułożenie znaków)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 41
do góry