Widok

Znicze na grunwaldzkiej ?

Motoryzacja Temat dostępny też na forum:
Witam

Jadąc dziś do pracy Grunwaldzką ( w Gdańsku ) zauważyłem na wysokości Manhattanu znicze i to w sporej ilości, ktoś wie co się tam stało ?

Oraz co sądzicie o takich widokach na ulicach ?
Mnie osobiście to jakoś zniechęca do dalszej jazdy, a czasami denerwuje ( przypominają się różne akcje z " krzyżem " )
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Cóż znicze oznaczają ,że w tym miejscu ktoś zginął. Zazwyczaj w rocznicę
zgonu rodzina i przyjaciele zapalają świeczki.
Widok jest przygnębiający ,ale powoduje też refleksję kierujących pojazdami.
I bardzo dobrze.
Bardzo charakterystyczne są 2 miejsca na Kołobrzeskiej,
wiele takich miejsc jest na Trakcie św Wojciecha.
Pamiętam ,że jak na Rzeczypospolitej robili torowisko, robotnicy mieli powyrzucać wszystkie tabliczki i krzyże. na szczęscie nie doszlo do tego.
Ja uwazam ,że takie miejsca powinny istnieć jak najdłużej ,by pamiętać
że życie jest tak kruche i łatwo przez głupotę i brawurę je stracić
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Też uważam, że takie znicze/krzyże powinny stać w tych miejscach. Może co niektórych kierowców zmusi to do refleksji i zdjęcia nogi z gazu ;)

Ile razy jadę ul. Spacerową - tyle razy wspominam kolegę z dzieciństwa, który tam właśnie zginął :( Też miejsce jest oznaczone przez najbliższych.

Pamiętam jedną wycieczkę na Kaszuby - piękna prosta droga, raczej mało uczęszczana, a krzyże i znicze dosłownie co kilkaset metrów. Czegoś takiego nigdzie jeszcze nie widziałam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Miał miejsce tam wypadek w nocy z 30.09 na 1.10

info ze strony http://www.mmtrojmiasto.pl/427402/2012/10/1/tragiczny-wypadek-w-gdansku-wrzeszczu-zginal-latek-zdjecia?category=naSygnale
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dla ścisłości: z soboty na niedzielę, czyli z 29 na 30/09
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Wrzeszcz Górny

Facet klepie po tylku (31 odpowiedzi)

Chciałam ostrzec wszystkie dziewczyny przed facetem który klepie panie po tyłku.Podchodzi on do...

Villa Jaśkowa Dolina (21 odpowiedzi)

Inwestycja powstanie na styku dzielnic Wrzeszcz i Morena, przy pełnej zabytkowych willi Jaśkowej...

poszukuję rzetelnego i kompetentnego Zarządcy (70 odpowiedzi)

Nasza wspólnota chciałaby zmienić zarządcę, w tej chwili zarządza nami Euroformat ale jesteśmy...

do góry