Widok

Zniesienie fizjologiczne lordozy kręgosłupa szyjnego.. L4?

hej byłem na RTG opis.. zniesienie fizjologiczne lordozy kręgosłupa szyjnego.. ból.. niemiłosierny az ciemno przed oczami się robi.. mam naprawdę sporą tolerancje na ból.. i nie mam uczulenia na prace.. ale ide do lekarza niech mi da coś przeciwbólowego i zwolnienie chociaż na 2 dni.. bo ledwie żyje.. a ta mi ketanol i powiedziała ze nie widzi potrzeby zwolnienia.. a ja ledwie żyje.. kłócić sie o to zwolnienie czy faktycznie przesadzam.. i z z takim bólem mam chodzić do pracy.. zwłaszcza do fizycznej ciężkiej roboty
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Miałam identyczny opis po kolizji - ortopeda stwierdził, że do zdjęcia rtg człowiek się nienaturalnie prostuje, stąd taki zapis...
no dobra ale to nie jest chyba normalne zjawisko jak tak boli... i chociaż te 2 dni powinna kobita zwolnienia mi dać... nie mówię ze mi strasznie zależy na zwolnieniu ale średnio to widzę dźwigać elementy po 50kg z takim bólem..
Radziłabym zmienić lekarza lub pójść do specjalisty (ortopeda), tyle że na wizytę będziesz musiał jakiś czas poczekać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
mam kredyt i średnio mi sie chce po ortopedach biegać ale pracodawca raczej nie zrozumie ze mnie boli bo boli.. ale lekarz stwierdził inaczej... dlatego juz sam nie wim co robić..o 18 powinien być w pracy i nie wiem czy brać na żądanie ale to pozbawi mnie premii czy iść opierdzielić lekarkę
Pójdź drugi raz, powiedz, że mimo leków bardzo boli i chcesz zwolnienie, bo nie jesteś w stanie wykonywać wysiłku.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
to jest paranoja.. jedni symulują sr*... za przeproszeniem. i dostają 2 tyg... ja mam wyniki rtg ze do końca nie mam ok z kręgosłupem... ostatni raz na l4 byłem z 4 lata temu.. a muszę się płaszczyć .. jak bym chciał wyłudzić zwolnienie
To się nie płaszcz, tylko spokojnie uzasadnij. Ja bym zmieniła lekarza na innego.
Tak akurat się wyprostowałeś do zdjęcia. U mnie przy bólach odcinka lędźwiowego akurat też był podobny opis więc od tego wyprostowania tej lordozy Ciebie boli. Musisz iść do lekarza i może jakaś rehabilitacja?
Udaj się do dobrego fizjoterapeuty, kilka wizyt i szyja będzie jak nowa. Polecam P. Jakuba Skowron, kontaktu poszukaj w necie bo mi telefon się rozkraczył i straciłem kontakty.
Poza zniesieniem lordozy cos innego też było w opisie? Bo to jeszcze nic nie znaczy...

Inne tematy z forum Zdrowie

Czy ktos brał tabletki Perfect Bust (6 odpowiedzi)

Czy ktoś moze brał tabletki prefect bust na powiekszanie piersi?

prof. Sworczak - gdzie obecnie przyjmuje prywatnie? (12 odpowiedzi)

dzien dobry, pytanie jak w tytule. Bardzo pilnie potrzebuje konsultacji, prosze o pomoc osoby,...

onkologia na Zaspie?? (12 odpowiedzi)

jaka jest Wasza opinia na temat oddzialu onkologicznego na Zaspie. Pilnie potrzbuję informacji na...

do góry