Widok

Źródło chamstwa

Otóż chciałbym dziś popolemizować z opinią wyrażoną wczoraj na portalu trójmiasto.pl przez pasażera pociągu jadącego do Gdyni wraz z kibicami Ruchu. Oczywiście nie mam zamiaru kwestionować faktów, natomiast moja interpretacja jest odmienna.Tekst sugeruje oczywiście związek między zachowaniami kibiców w pociągu a zajściami na plaży.

Ten związek jest jednak pozorny a prawdziwy związek tkwi gdzie indziej, co postaram się wykazać.

Jeżdżę regularnie w okresie okołoświątecznym pociągiem do Łodzi i z powrotem, jedzie też wtedy sporo ludzi młodych, których zachowanie nie mieści się w żadnych standardach - pijaństwo, wulgarność i bełkot są na porządku dziennym i nie ma to nic wspólnego z kibicami.

Przyczyny tego stanu rzeczy tkwią w systemie edukacji i wychowania. A kto odpowiada za edukację ? Patrzmy więc na wydarzenia realnie, a nie przez pryzmat swoistych uprzedzeń.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
Przykro mi, ale ludzką rzeczą jest popełniać błędy. Don't worry, be happy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
"Stwierdzenie,że źródłem chamstwa jest zacietrzewienie jednostki jest tak oczywiste i przez oczywistość banalne,że lepiej z niego zrezygnować, bo w końcu to tylko żywe jednostki cechy takie wykazują. Jest to błąd indywidualizmu."
:)))) No to mi chłopaku 'dowaliłeś' ;)))))) Wyszło na forum, że jestem BANALNA i popełniam BŁĄD będąc takową :))) A niech tam.... :))))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
chodzi o sprawę z tatarem

http://www.youtube.com/watch?v=IccHUmxOvuw
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Stwierdzenie,że źródłem chamstwa jest zacietrzewienie jednostki jest tak oczywiste i przez oczywistość banalne,że lepiej z niego zrezygnować, bo w końcu to tylko żywe jednostki cechy takie wykazują. Jest to błąd indywidualizmu.
Gorsze są czynniki ponadindywidualne, spoleczne, promowane w ramach inżynierii spolecznej, wykorzystujące chamstwo
(patrz Palikot) do walki "poltycznej".i
"Jakaś masakra z tym "tatarzynem"."
Bo za łeb trzyma ? ;)))))))))))
A źródłem chamstwa jest zacietrzewienie ludzkie i niezłomne przekonanie o własnej nieomylności, 'przecudowności' i jedynym możliwym oraz słusznym światopoglądzie :))))
Cóż..."siłom i godnościom osobistom.." :))))))
@Alatonina - hej hej hej ******! Omijajcie blogi vlogi doły?
:))
Jakaś masakra z tym "tatarzynem".
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
'Ciekawość mnie zżera'
:)) Jak miło Zet, że Ty jednak 'czegoś' nie wiesz ;))))))
Żeby zakończyć tę dyskusję, powiem, że zarodniki chamstwa rozsiewa się rozmyślnie w ramach kampanii politycznej wykorzystując starą lecz sprawdzoną i skuteczną metodę "dziel i rządź". Jedynym antidotum na tę zarazę jest przypomnieć sobie to, co stało się w Sierpniu r.1980 - solidarność.
źródło chamstwa to zrobić kiepski towar i pozwać do sądu za obrazę marki kogoś kto publicznie wyraził niepochlebną opinię na temat tego produktu

(wiecie o jakiej firmie mowa rymuje się z "sądołów")
Ciekawość mnie zżera, kto to jest ów tajemniczy pan, co to "grill uczynił". Brzmi to co najmniej jak "i stała się światłość" i zapachniało karkówką.
Na ognisku Jolu było jakieś....dziesiąt osób :) zawsze możesz znaleźć inny 'kątek' :)))))))))
A ja wierzę, że Zet kiedyś pokarze, że nie jest taki jak ten : "pewien inny pan ,który grilla uczynił i już na tym forum się nie wypowiada." :))))))))
Ja myślę ,że aż tak strasznie z zetjotem na ognisku by nie było.
Może by to odniosło skutek jak z pewnym innym panem ,który
grilla uczynił i już na tym forum się nie wypowiada.

Szczerze pisząc ,to ja tego pana bardziej lubiłam z dwóch powodów.

Rozumiałam co chce powiedzieć i nie rozmawiał sam z sobą.
BAJKOWO ,przebrania, zabawa i rozrywka dla dzieci i dorosłych.
Pilotów 3 ,Gdańsk-Zaspa , www.jolka-fasolka.pl
"Front Antymiągwiący."

Ładnie ujęte. :)
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
Front Antymiągwiący.
Wszak oto odczuwam poniekąd obawę,
Że zaraz zwariuję albo też niebawem.
Pisałem za bardzo "za siebie" :p
Pani rzuci na ladę z pół kilo tego schabiku :)
@ Stvoriczko & Cross

Widzę wspólny front się tworzy - ostatnio modne są w mainstreamie fronty - stworzono Front Puszczalskich, a Państwo jaki sformują ?
Crossowi doradzam - zamiast operacji towarzyskich, operacje informacyjno-intelektualne.

Poza tym mniej o zetjocie poproszę, więcej o temacie, wyjdzie Państwu na intelektualne zdrowie, redukując emocje.
OK, może go powstrzymacie przed polityką.
Mahne szansE, jak mawiają Francuzi. Ale może.
Ale nie powstrzymacie go przed tym, żeby nie narzekał. On po to żyje.
Wszak oto odczuwam poniekąd obawę,
Że zaraz zwariuję albo też niebawem.
@Kovalu :)))) jak nie rzucamy mięsem? Jak nie jesteśmy agresywni? ;))))) Proszę tu 'defetyzmu' nie siać ;)))))
'Wrodzona złosliwość, która w naszych warunkach znajduje doskonałe warunki do...' :)))
Powtórzenie ZET ;)))
A teraz zupełnie serio :) I proszę docenić, że w moim wykonaniu to rzadkość ;))) Miło Cię było Zet czytać w wersji light :)

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (112 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

muza na dziś (784 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

do góry