Widok

Źródło chamstwa

Otóż chciałbym dziś popolemizować z opinią wyrażoną wczoraj na portalu trójmiasto.pl przez pasażera pociągu jadącego do Gdyni wraz z kibicami Ruchu. Oczywiście nie mam zamiaru kwestionować faktów, natomiast moja interpretacja jest odmienna.Tekst sugeruje oczywiście związek między zachowaniami kibiców w pociągu a zajściami na plaży.

Ten związek jest jednak pozorny a prawdziwy związek tkwi gdzie indziej, co postaram się wykazać.

Jeżdżę regularnie w okresie okołoświątecznym pociągiem do Łodzi i z powrotem, jedzie też wtedy sporo ludzi młodych, których zachowanie nie mieści się w żadnych standardach - pijaństwo, wulgarność i bełkot są na porządku dziennym i nie ma to nic wspólnego z kibicami.

Przyczyny tego stanu rzeczy tkwią w systemie edukacji i wychowania. A kto odpowiada za edukację ? Patrzmy więc na wydarzenia realnie, a nie przez pryzmat swoistych uprzedzeń.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
"A jak jest ? Zet :)))"

Na pewno monotematyczny. :)

Stvoriczko Z tą podpałką to niezły pomysł. ;)))
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ano widzisz, ta złośliwość...
Tak, jestem złośliwy jak muszę jak mało kto. Tak samo złośliwi są forumowicze...oj nie ładnie :>

Jednak nikt z nas nie rzuca mięsem, nie ma agresywnych zachowań, nikt nikomu nie grozi. W życiu jesteśmy (pisze akurat za siebię ale wierzę, że tak jest i z innymi) ludźmi spokojnymi, mającymi rodziny, przyjaciół itp. Nie w głowie nam zadymy...no właśnie..
Skoro my często swoją złośliwość uwidoczniamy w sieci tylko i to jednak w umiarkowany sposób, to jakie przypuszczenia możemy mieć względem ludzi, dla których agresja to chleb powszedni? ...że o zwykłym zbydlęceniu już nie wspomnę.
Jak ktoś pyta to odpowiadam. Wrodzona złosliwość, która w naszych warunkach znajduje doskonałe warunki do rozkwitu, dzięki naszym niezastąpionym rodakom oczywiście.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Kaju wiem :)) ale czytało się wyjątkowo przyjemnie. Jak nigdy. Pokuszę się nawet o stwierdzenie, że trysnął poczuciem humoru :D
Zaraz dostaniemy reprymendę za zaśmiecanie wątku:)))
@Letnia :)..Hm..cóż mam Ci powiedzieć... :) To był sarkazm ze strony Zeta ....:) Tak mniemam :))))
A jak jest ? Zet :))) Odpowiesz? :)))
No wiem ale on nie wie i raczej nie sądzę by umiał się dostosować do tej reguły. Aczkolwiek powalił mnie tekstem w "Przepraszam, że żyję", przyznam.
I właśnie o to chodzi ;))))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Stworku :D
Aż się uśmiałam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kaju, Zet nie spełnia warunków. Na ognisku nie porusza się tematów związanych z polityką.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
"TEN ON" jest mądrzejszy niż się Nam wydaje ;)
On nie jest AŻ TAK głupi, nie będzie pchał się na podpałkę ;)
Wszak oto odczuwam poniekąd obawę,
Że zaraz zwariuję albo też niebawem.
Palikota to nie wiem, ale Latający Potwór Sphagetti jest bardzo inspirujący.
Wszak oto odczuwam poniekąd obawę,
Że zaraz zwariuję albo też niebawem.
@Zet :) Mam propozycję ;) Zacznij uczestniczyć w forumowych ogniskach :)))) Wygadasz się do bólu i pozytywne myślenie powróci :) Zapraszamy :)
no nie kibole to prawi i sprawiedliwi obywatele. Przepraszam, że ośmieliłem się dodać swoje pięć groszy. Panie zatjot proszę pisać poręczenie za tego biednego zatrzymanego rycerza.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
A zastanowił sę Pan, skąd Pan wie o tych "agresywnych kibolach atakujących meksykańskich marynarzy" ? Jakie to wysoce wiarygodne źródło dostarczyło Panu tej niezwykle wiarygodnej informacji, bo chyba nie był Pan na miejscu ? Filmik Pan obejrzał i co na nim widać ?

Nie daj sobie robić wody z mózgu, człowieku.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ci agresywni kibole atakujący meksykańskich marynarzy mieli pecha, że nie ma wyborów. Jest taka partia, która wspiera i poręcza za kiboli
@ Stvoiczko

Po co sięgać tak daleko, to pokazjue brak Pani rozeznania w loklanych kwestiach ?

Więc odwróćmy sytuację i popatrzmy na "kulturotwórczą rolę antyreligijności w wydaniu r******Palikota". Co Pani powie na taką perspektywę analizy ?
Zabrakło argumentów, wyszedl boor.
Żegnam ozięble; z burakami mi nie po drodze.
Kolejny z Pana postkolonialny facet ? Skąd ta wiara, że w Turcji będzie lepiej ? Może lepiej do Hurgady, więcej adrenaliny na pewno oferuje.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
@ funky

Ma być krótko ?
Komunizm ukształtował mnie do walki z nim, a następnie do walki z postkomunizmem "III RP".
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Hydepark

Vibracje (35 odpowiedzi)

Au revoir, Alain Delon... http://www.youtube.com/watch?v=_ifJapuqYiU

Hotel w Raciborzu (3 odpowiedzi)

Cześć wszystkim, zwracam się do Was z prośbą o pomoc i doświadczenia, bo planuję krótki wyjazd...

gdzie warto studiowac (3 odpowiedzi)

Osoby szukające uczelni z przyjaznym podejściem powinny zainteresować się Uczelnią...

do góry