Widok

Źródło chamstwa

Otóż chciałbym dziś popolemizować z opinią wyrażoną wczoraj na portalu trójmiasto.pl przez pasażera pociągu jadącego do Gdyni wraz z kibicami Ruchu. Oczywiście nie mam zamiaru kwestionować faktów, natomiast moja interpretacja jest odmienna.Tekst sugeruje oczywiście związek między zachowaniami kibiców w pociągu a zajściami na plaży.

Ten związek jest jednak pozorny a prawdziwy związek tkwi gdzie indziej, co postaram się wykazać.

Jeżdżę regularnie w okresie okołoświątecznym pociągiem do Łodzi i z powrotem, jedzie też wtedy sporo ludzi młodych, których zachowanie nie mieści się w żadnych standardach - pijaństwo, wulgarność i bełkot są na porządku dziennym i nie ma to nic wspólnego z kibicami.

Przyczyny tego stanu rzeczy tkwią w systemie edukacji i wychowania. A kto odpowiada za edukację ? Patrzmy więc na wydarzenia realnie, a nie przez pryzmat swoistych uprzedzeń.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
Pisałem za bardzo "za siebie" :p
Pani rzuci na ladę z pół kilo tego schabiku :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Front Antymiągwiący.
Wszak oto odczuwam poniekąd obawę,
Że zaraz zwariuję albo też niebawem.
"Front Antymiągwiący."

Ładnie ujęte. :)
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
Ja myślę ,że aż tak strasznie z zetjotem na ognisku by nie było.
Może by to odniosło skutek jak z pewnym innym panem ,który
grilla uczynił i już na tym forum się nie wypowiada.

Szczerze pisząc ,to ja tego pana bardziej lubiłam z dwóch powodów.

Rozumiałam co chce powiedzieć i nie rozmawiał sam z sobą.
BAJKOWO ,przebrania, zabawa i rozrywka dla dzieci i dorosłych.
Pilotów 3 ,Gdańsk-Zaspa , www.jolka-fasolka.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na ognisku Jolu było jakieś....dziesiąt osób :) zawsze możesz znaleźć inny 'kątek' :)))))))))
A ja wierzę, że Zet kiedyś pokarze, że nie jest taki jak ten : "pewien inny pan ,który grilla uczynił i już na tym forum się nie wypowiada." :))))))))
Ciekawość mnie zżera, kto to jest ów tajemniczy pan, co to "grill uczynił". Brzmi to co najmniej jak "i stała się światłość" i zapachniało karkówką.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
źródło chamstwa to zrobić kiepski towar i pozwać do sądu za obrazę marki kogoś kto publicznie wyraził niepochlebną opinię na temat tego produktu

(wiecie o jakiej firmie mowa rymuje się z "sądołów")
Żeby zakończyć tę dyskusję, powiem, że zarodniki chamstwa rozsiewa się rozmyślnie w ramach kampanii politycznej wykorzystując starą lecz sprawdzoną i skuteczną metodę "dziel i rządź". Jedynym antidotum na tę zarazę jest przypomnieć sobie to, co stało się w Sierpniu r.1980 - solidarność.
'Ciekawość mnie zżera'
:)) Jak miło Zet, że Ty jednak 'czegoś' nie wiesz ;))))))
@Alatonina - hej hej hej ******! Omijajcie blogi vlogi doły?
:))
Jakaś masakra z tym "tatarzynem".
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
A źródłem chamstwa jest zacietrzewienie ludzkie i niezłomne przekonanie o własnej nieomylności, 'przecudowności' i jedynym możliwym oraz słusznym światopoglądzie :))))
Cóż..."siłom i godnościom osobistom.." :))))))
"Jakaś masakra z tym "tatarzynem"."
Bo za łeb trzyma ? ;)))))))))))
Stwierdzenie,że źródłem chamstwa jest zacietrzewienie jednostki jest tak oczywiste i przez oczywistość banalne,że lepiej z niego zrezygnować, bo w końcu to tylko żywe jednostki cechy takie wykazują. Jest to błąd indywidualizmu.
Gorsze są czynniki ponadindywidualne, spoleczne, promowane w ramach inżynierii spolecznej, wykorzystujące chamstwo
(patrz Palikot) do walki "poltycznej".i
chodzi o sprawę z tatarem

http://www.youtube.com/watch?v=IccHUmxOvuw
"Stwierdzenie,że źródłem chamstwa jest zacietrzewienie jednostki jest tak oczywiste i przez oczywistość banalne,że lepiej z niego zrezygnować, bo w końcu to tylko żywe jednostki cechy takie wykazują. Jest to błąd indywidualizmu."
:)))) No to mi chłopaku 'dowaliłeś' ;)))))) Wyszło na forum, że jestem BANALNA i popełniam BŁĄD będąc takową :))) A niech tam.... :))))
Przykro mi, ale ludzką rzeczą jest popełniać błędy. Don't worry, be happy.

Inne tematy z forum Hydepark

Hotel w Raciborzu (3 odpowiedzi)

Cześć wszystkim, zwracam się do Was z prośbą o pomoc i doświadczenia, bo planuję krótki wyjazd...

Vibracje (33 odpowiedzi)

Au revoir, Alain Delon... http://www.youtube.com/watch?v=_ifJapuqYiU

gdzie warto studiowac (3 odpowiedzi)

Osoby szukające uczelni z przyjaznym podejściem powinny zainteresować się Uczelnią...

do góry