Widok

Żukowo

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy mieszkacie może w Żukowie, albo macie tam kogoś znajomego? Zastanawiam się, czy nie kupić tam domu? Jaka jest Szkoła (podstawowa póki co), czy łatwo dojechać do Gdańska ( PKS, samochodem)? Sama nie wiem, czy lepiej zostać w Gdańsku....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mam rodzinę w Żukowie - większość z nich pracuje lub studiuje w Gdańsku.

Nie narzekają.

Dojazd jest coraz lepszy, jak skończą nową trasę przez Chełm to już będzie ekstra.

Jak jeżdżę do nich samochodem, to droga mija szybko, nie jest to straszna odległość.
u mnie dwie osoby z pracy dojeżdżają. Jedna autem, druga jeździ Gryfem (prywatna linia), jest też PKS, ale drozej wychodzi niż Gryfem. Z tego co się orientuję, to długość dojazdu porównywalna z dojazdem z Gdyni do Gdańska.

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
zastanawiam się jakie są tam perspektywy dla dzieci, młodzieży, czy będą musieli dojeżdzać do Gdańska z każdym drobiazgiem, czy są tam chociażby jakieś zajęca dodatkowe-judo, tenis, bo z językami to pewnie nie będzie problemu.
Żabka napisał(a):

> zastanawiam się jakie są tam perspektywy dla dzieci, młodzieży,
> czy będą musieli dojeżdzać do Gdańska z każdym drobiazgiem, czy
> są tam chociażby jakieś zajęca dodatkowe-judo, tenis, bo z
> językami to pewnie nie będzie problemu.

Szkoły tam sa zarówno podstawowe, jak i gimnazjum, liceum i studia wieczorowe. Ponoć jest wszystko z wyjątkiem basenu i kina

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
zapraszamy!!!!!!! www.akademiamyszkimiki.pl
a może banino:) polecam są dwa przedszkola szkoła podstawowa i będzie gimnazjum z basenem, no i bliżej gdańska:) W Żukowie jest szkoła moloch i włąśnie ta szkoła ma go trochę odciążyć.Mieszkam w baninie już drugi rok. A do Żukowa jeździ z wrzeszcza 126 przez banino właśnie. Narazie nie za często ale myślę,że się rozkręci
image
fotografia ślubna, chrzciny, ciąża,rodzinnie- http://www.betrisa.pl
Mam koleżankę z Żukowa, która dojezdża do Gdańska. Korki straszne, zawsze się spoźnia
zapraszamy do Złobka i Przedszkola w MAŁKOWIE na ul:Parkowej 4.
jeśli można to prosiłabym o informacje dotyczące przedszkola na maila beata@betrisa.pl
może jakaś strona www?
image
fotografia ślubna, chrzciny, ciąża,rodzinnie- http://www.betrisa.pl
Betrisa, mi się podoba w Baninie :)
...a potem przyjdą noce
jak psy wierne pod nasz dom...
mi tez podoba sie w Baninie
Witam

A ja polecam Małkowo jest tu cicho i spokojnie, jeśli tylko jesteście mobilne to jest to piękne i bezpieczne miejsce do zamieszkania.Pozdtrawiam
do Betrisa
Witam mam pytanie w związku z tym ,że mieszka Pani w Baninie. Z mężem rozglądamy się za działką w Baninie tylko nasuwa mi się pytanie jak to jest właściwie z uciążliwością lotniska, a dodatkowo wiadomo już , że mają zgodę na rozbudowę , czy ciągle słychać hałas samolotów? Ostatnio pojawiło się sporo działek w niższych cenach, czy to prawda że ludzie wyprzedają działki bo większe lotnisko będzie uciążliwe?
Pozdrawiam patrycja
do góry