Widok
Zwiedzanie Westerplatte
W ramach pobytu i zwiedzania Trójmiasta postanowiliśmy odwiedzić miejsce historycznych walk z 1939 r. na Westerplatte. Skorzystaliśmy z usług niezwykle uprzejmego, rzeczowego i kompetentnego przewodnika w osobie Pana Mariusza Wójtowicza-Podhorskiego. Wiele miejsc odwiedziłem z młodzieżą, ale tak profesjonalnego poziomu przewodnika raczej nie spotkałem. Ogromna wiedza na temat najdrobniejszych szczegółów obrony Westerplatte połączona z ekspresyjną, szalenie ciekawą i bardzo obrazową narracją, to walory niepowtarzalne, które u młodzieży wywołują głębsze refleksje i zapadają głęboko w pamięć. Wędrując z nami po terenie Pan Mariusz opowiadał o najdrobniejszych szczegółach obrony i tłumaczył jak wtedy wyglądało dane miejsce, jakie miało znaczenie militarne, a przede wszystkim opowiadał o obrońcach, ich bohaterstwie, poświęceniu i wielkiej woli walki o ten skrawek polskiej ziemi. Jestem pod ogromnym wrażeniem tego co usłyszałem i zobaczyłem na Westerplatte i gorąco polecam jego zwiedzenie pod przewodniczą opieką Pana Mariusza Wójtowicza-Podhorskiego.
Moja ocena
obsługa: 6
oferta: 6
jakość usług: 6
przystępność cen: 6
ocena ogólna: 6
6.0
* maksymalna ocena 6