Widok

Żywiołak

Żywiołak Temat dostępny też na forum:
Opinie do imprezy: Żywiołak, 17 października 2008 godz. 20:00
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ooooooo poleciemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Byłem na Żywiołaku przed Plamą na Zaspie w tym roku. Na płycie super, na żywo nic szczególnego. Nie wiem na ile to była wina nagłośnienie, czy grania na wolnym powietrzu, a na ile tego, że im się nie chciało...

Roy- przed Plamą to była prowizorka, nam też się nie chciało ich dopingować :)
Widziałem ich też na tegorocznym Opener - koncert w okolicach 24 garstka szalejących ludzi pod sceną a zespół dawał z siebie wszystko - ten występ był świetny.

Żywiołak w sprzyjających warunkach nagłośnieniowo-frekwencyjno-klimatowych daje czadu, aż buty spadają. Oj w Żaku się zatrzęsie.

potwierdzam, koncetn na openerze był duzo lepszy niz ten przed plamą (na którym zespol gram tylko z jedna wolkalistka)

Ja także uważam ,ze na openerze grali najlepiej , głos tak złowieszcz sie niósł :)

Na tegorocznym WOODSTOCKU też świetnie grali :) Był skwar,na ludzi lała się woda z wozu strażackiego i wszyscy szaleli. Kapela dała z siebie wszystko, bisowali ze 2 czy 3 razy:) Miejmy nadzieję,że w ŻAKu będzie równie gorąco :)

Jestem Słowianinem :)

- to co prawda z kawałka Lao Che, ale dobrze charakteryzuje Żywiołaka, jeśli ktoś go jeszcze nie słyszał. Byłem na ich koncercie w Żaku i na dachu Plamy. Są rewelacyjni. Na Plamie grali w osłabieniu, bez rozgrzewaczy, koncert był źle nagłośniony, a publika stała w pasie 30-60m od zespołu. Mimo to po półgodzinie wszyscy się rozkręcili. W takich warunkach niejeden zespół by się poddał. W Żaku było super nagłośnienie i tu mi kopara opadła - 200 razy lepiej niż na płycie. Kompletny odlot. Jeśli chodzi o moje zdanie, to Żywiołak i Lao Che są obecnie najlepszymi polskimi młodymi zespołami.

obecnosc obowiazkowa :))))))))

skojarzenie

a mi "Żywiołak" kojarzył się raczej z jakimś energetycznym funkiem, albo czymś w rodzaju Łąki Łan, że żywy i w ogóle:) a tu metalowe rify i folk:) ale nazwa mi się podoba:)

Do pogan

Poganie!
Ave Maria Regina Poloniae!

ps. A tak swoją drogą to świetnie grają - i ta lira korbowa - pełen odlot.

dinomag

ten kto napisał "nic szczególnego" na Zaspie powinien zobaczyć filmik i ugryźć się mocno w język a raczej w klawiaturę http://www.youtube.com/watch?v=KWLZjIYbEfY Niech spada na plecy

Inne tematy z forum Rozrywka

Wakacyjne Targi Japońskie - Ningyo (6 odpowiedzi)

W weekend 25-26 lipca 2026 r. gdańska Hala Olivia zamieni się w tętniące życiem centrum...

Forest Festival 2026 (10 odpowiedzi)

Forest Festival powraca! Już 25 lipca 2026 wyjątkowa przestrzeń Opera Leśna ponownie wypełni się...

Fiesta Cubana na 32. piętrze Olivia Star (3 odpowiedzi)

Letnie wieczory pełne kubańskiej energii, muzyki na żywo i tańca - wszystko 130 metrów nad...

do góry