Widok
A uwzględniłeś fakt, że wielu psychopatów jest niezdiagnozowanych? Wysoki poziom intelektualny nie jest sprzężony z psychopatią. Wielu psychopatów jest głupich jak but. Dodaj jeszcze osoby z organicznymi zaburzeniami osobowości oraz z organicznymi zaburzeniami zachowania i emocji/wg ICD-10/. Przyczyna inna, objawy te same
Niech wszyscy, którzy źle mi życzą, pocałują mnie w d*pę.
Bycie inteligentnym jest chyba wymagane u psychopatów;)
Tylko że psychopaci stanowią znikomy procent ludzi stosujących przemoc. Nawet wśród psychopatów przemoc występuje rzadziej niż u reszty społeczeństwa.
Tylko że psychopaci stanowią znikomy procent ludzi stosujących przemoc. Nawet wśród psychopatów przemoc występuje rzadziej niż u reszty społeczeństwa.
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
Do agresji fizycznej posuwają się wszyscy którzy czują się silniejsi fizycznie a słabsi intelektualnie - to ich jedyny sposób na zwycięstwo. I oczywistym jest że nie będą atakować osoby potencjalnie silniejszej od niej, bo nie miałoby to sensu.
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
Często/choć nie zawsze/ do agresji fizycznej posuwają się psychopaci. Psychoterapia daje tu mizerne efekty albo nie daje ich wcale. Damski bokser podniesie rękę na kobietę, natomiast w stosunku do wyższego o głowę faceta będzie potulny jak baranek. Nie wierzę z leczenie psychoterapią zaburzeń osobowości takich jak psychopatia
Niech wszyscy, którzy źle mi życzą, pocałują mnie w d*pę.
Nikt na to nie zasluguje.Przemoc to przemoc. Porozmawiaj z nim o tym, poszukajcie pomocy u specjalisty.Jeśli tylko się powtórzy takie jego zachowanie zgłoś sprawe na policje i odejdź od niego, nie dawaj szans bo potem będzie tylko gożej.Jeśli masz przyjaciół, rodzine, zaufana osobę popros ją o pomoc, zadzwoń na numer zaufania http://temida.free.ngo.pl/przemadresy.htm
sama sobie z tym nie poradzisz
sama sobie z tym nie poradzisz