Widok
magnat-jak tam jest
witam wszytskich mam pytanie na co zwracac uwage i wszytsko w czym mozecie mi doradzic w wyborze jedzenia czy warto wziasc wiejski.. jak sale stroic itp... czekam na wasze relacje i przezycia z wesel w magnacie gdyz ja mam wesele za rok i milo byloby dowiedziec sie jask tam jest..jak jedzenie szefowa obsluga i wogoel.,.,.. pozdrawiam
Witam, ja mam wesele 25 lipca na dużej sali w Magnacie. Jeśli chodzi o wiejski stół, to jeśli masz większe wesele tak koło 120 osób to możesz coś utargować z ceny, jeśli chodzi o dekoracje to polecam Panią Aksanę która swoją siedzibę ma na hali targowej w Gdańsku..Nie jest droga natomiast ma fajne pomysły i parę razy dekorowała salę w Magnacie(zresztą sama u mnie będzie robić dekoracje na sali). Dokładniej wszystko opisze po 25 lipca jak sama zobaczę co i jak..Pozdrawiam
Witam mielismy wesele 5 czerwca na duzej sali i nic bym nie zmienila:)Jesli chodzi o wiejscki stol to nie zastanawiaj sie naprawde warto. U nas bylo ok 90 osob i zostalo naprawde sporo.Co do jedzenia to nie przestarsz sie jesli wlascicielka powie Ci ze jedzenia jest po np.30% lub 70%.Na poczatku tez sie zastanawialismy czy wystarczy a w rezultacie kazdy z gosci dstal po trochu i jeszcze do domu fure przywiezlismy:)Sali nie stroilismy bo nie trzeba nic dodawac przystrajalismy tylko stoly na bordowo (cale wesele mieslismy utzrymane w kolorach bialo-bordowych:))Jesli masz jeszcze jakies pytania to postaram sie pomoc:)pozdrawiam. PS. o północy polecam płonaca szynke. REWELACJA
Najwieksza sala z tego co pamietam miesci 120 osob ale musze dokladnie sprawdzic w umowie.A co do jedzienia to nie bylo osoby ktora mowila ze cos jej nie smakowalo .Wiejski stół pychota(maja wlasna wedzarnie wiec wszystko sprawdzone)a co do ilosci to bylo tego naprawde duuuuzo:)kelnerzy mili usmiechnieci i pomocni. Jesli chodzi o Magnat zlego slowa powiedziec nie moge:)
kinga..prawie wszyscy dostaja stol wiejski gratis...jak sie spytasz co bys mogla utargowac:)ja mialam 172 złote za osobe, dodalismy kilka szczegółów:)kupilismy wino jeszce- bo ejst tylko do obiadu, a wiele osob pilo wino cale wesele,tort własny:)obsługa super, wszystko ekstra-polecam jak chcesz cos wiedziec topis zna gg wszystko ci powiem:2635476 Ja jestem zona tygodniowa:)więc na swiezo wszystko powiem:)
A ja byłam w sobotę i nareszcie mamy ustalone menu :).
Wyszło nam nieco drożej niż te 155, ale myślę że dokonane wybory docenią nasi goście :)
Dam Wam znać po weselu jak było ;).
A co do ustalania menu polecam zaciągnąć porad u p. Luizy, podpowie co na co zamieniać, co nie przechodzi na poprawiny itp.
Już się nie mogę doczekać tego wesela...
Wyszło nam nieco drożej niż te 155, ale myślę że dokonane wybory docenią nasi goście :)
Dam Wam znać po weselu jak było ;).
A co do ustalania menu polecam zaciągnąć porad u p. Luizy, podpowie co na co zamieniać, co nie przechodzi na poprawiny itp.
Już się nie mogę doczekać tego wesela...
A ja Wam radzę nie sugerować się menu innych osób :)
Menu układa się na bazie tego podstawowego, a p.Luiza udzieli Wam kilka istotnych informacji (np. co nie zostaje wystawione na poprawiny).
Przecież to Wasz ślub więc możecie wybrać to co Wam odpowiada :)
Naprawdę nie ma co się stresować menu - jego ułożenie trwa nie dłużej niż pół godziny.
Ja też się nim strasznie przejmowałam, a teraz wiem że zupełnie niepotrzebnie.
Zaznaczcie sobie tylko potrawy które wydają się Wam interesujące i zapytajcie co na co najlepiej zamienić.
Menu układa się na bazie tego podstawowego, a p.Luiza udzieli Wam kilka istotnych informacji (np. co nie zostaje wystawione na poprawiny).
Przecież to Wasz ślub więc możecie wybrać to co Wam odpowiada :)
Naprawdę nie ma co się stresować menu - jego ułożenie trwa nie dłużej niż pół godziny.
Ja też się nim strasznie przejmowałam, a teraz wiem że zupełnie niepotrzebnie.
Zaznaczcie sobie tylko potrawy które wydają się Wam interesujące i zapytajcie co na co najlepiej zamienić.