Widok

makijaż pernamentny brwi metodą piórkową

makijaż pernamentny brwi metodą piórkową. jak to wygląda? ma któraś z was?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja robiłam tą metodą, super sprawa efekt bardzo naturalny. Jest to domalowywanie pojedynczych włosków pomiędzy twoimi specjalnym piórkiem maczanym w tuszu. Tusz jest też inny niż ten do wykonywania tatuaży bo utlenia się w ciągu 3-5 lat. Metoda piórkowa wprowadza tusz w płytsze warstwy skóry i dla tego nie jest makijaż stały. Efekt - jak dobrze wykonana henna z regulacją.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5
podbijam ciekawy temat , sama sie zastanawiałam nad zwykłym tylko mnie przerażały te czarne kolory, które zawsze widzę na zdjęciach, a to może być alternatywa dla tego klasycznego, napisz kachnat gdzie robiłaś i czy rzeczywscie efekt naturalny, jakies gabinety godne polecenia, jakie ceny ?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
shelby, teraz na gruperze jest promocja za 199zł. właśnie ja też nie chcę mieć namalowanych tylko uzupełnione swoje. już jakiś czas za mną chodzi ta myśl;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja idę w grudniu na makijaż pernamentny brwi, ale nie metodą piórkową, powód - nie znam nikogo kto robi to dobrze:/ widziałam u moich koleżanek takie brwi i nie podobają mi się, zbyt widoczne kreski, które wyglądają groteskowo:/ być może jeśli ktoś to robi umiejętnie i umie dobrać wszystko, to pewnie efekt jest:)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
*permanentny :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie widziałam jeszcze dobrych brwi zrobionych tą metodą, za to widziałam kilka strasznych.

W dodatku, zamiast zniknąc po kilku latach, jak to obiecuja, zwykle robia się zielone lub niebieskie.

Na brwi w zyciu bym się nie zdecydowała, może jedynie na kreski wokół oczu, te zwykle wychodzą ok i łatwo je poprawić, czy zamaskować, jak zaczynają blaknąć.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja też na brwi bym się nie zdecydowała, bo widziałam efekty początkowe jak również po jakimś czasie

Kreski, chyba też nie, choć robię je niemal codziennie :)

Mnie tylko kusi przedłużenie rzęs, ale na myśl, że mam łazić i dopełniać, kuszenie jest słabsze od mojego lenistwa :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Kasia, znam dwie osoby które rzęsy przedłużały i wiem co miały jak je zdjęły. albo w zasadzie czego nie miały;( ich własne były tak pokruszone, że sporo czasu minęło zanim się zregenerowały i odrosły;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
A ja znam kilka, które operację przeszły pomyślnie. Przed świętami zaczynam doklejanie :D
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Oj zdecydowanie odradzam brwi, wyglądają nienaturalnie. Do tego Agatha ma rację, często po jakimś czasie robią się niebieskie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
lub pomarańczowe, jeśli wcześniej pigment był brązowy:/
ja już jestem zdecydowana, tak czy siak codziennie się maluję, na jakiś czas brwi będę miała z głowy:)
ja tez zastanawiam sie nad tym makijazem, ogolnie brwi mam tak jasne ze bez henny sie nie da, a u mnie trzyma ok 1 tyg.. 4x 20 zl - 80 zl w mcu... kilka mcy i mam juz na taki makijaz, tylko wlasnie boje sie ze to nie bedzie wygladalo... kolezanka w pracy robila, ma jasne wlosy wiec musze sie jej podpytac co i jak i sama ocenie...

Kasia - co do rzęs to zachecam, ja dopelniam od maja i co 3 tyg czasem co 4 ide - 1,5 godz i z glowy a pozniej spokoj z codziennym malowaniem i zmywaniem tuszu wrrr... juz nigdy wiecej...
tak jak nie mialam cierpliwosci do przedkuzania paznokci czy wlosow tak rzesy to bezproblemowo znosze dopelnianie
ps. jak chcesz moge ci podac namiary do dziewczyny u ktorej robie (na Żabiance)
aha w styczniu i lutym robie sobie przerwe aby troszke moje rzesy sie zdazyly zregenerowac i zdaje sobie sprawe ze pewnie moje beda mega krotkie...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
przy jasnych to w ogóle porażka, bo te jasne brwi bez henny prześwitują wtedy. tak czy siak trzeba robić hennę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
lemka - :-( no to teraz mnie zmartwilas
moja koleżanka ma jasne brwi i zrobiła sobie permanentny tradycyjny (jakieś 1,5 roku temu - jeszcze nie widać żeby zaczynał schodzić pigment), po prostu co kilka tygodni przychodzi do mnie i robię jej hennę:)
A ja mam bardzo jasne brwi, też ciagle robiłąm henne. Od 4 miesięcy mam makijaż permanentny metodą piórkową i jestem mega zadowolona. Efekt jest taki, jak po hennie z regulacja (tylko ja mam dość gęste brwi i dość gęsto zrobione kreski). Wyglada bardzo naturalnie, jest mega wygoda, i bardzo bardzo polecam.
a moglabys zdjecie brwi wstawic:)?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mogę wysłać fotki na priv jak ktoś by chciał :)
Ola, możesz mi podesłać na kw30@wp.pl
jak to wygląda metodą piórkową, gdzie robiłaś i jaki koszt ?

Sara, Ciebie też prosze o namiary i ile płacisz :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Moda i uroda

sucha skóra (81 odpowiedzi)

Odkąd mam problem z tarczycą ( niedoczynnośc) nie mogę sobie poradzic z suchą skórą... do mycia...

do góry