Widok

alcoholismus chronicum

Tak na uboczu.
Niezależnie od głównego nurtu forumowego.
Chciałem napisać "zastanawiam się ...", ale tak naprawdę to wiem, nie potrzebuję się nad tym zastanawiać.
Totenkopf wpisał coś o bestialstwie, psy na smalec, moderator wyrzucił ten wpis. Ok. Jego prawo.
Nie umiem odpowiedzieć bestialstwem na bestialstwo, choć rozumiem, że czasem by trzeba.
Umiem tylko zamknąć się w moim świecie. Tutaj mam uzasadnienie tego co myślę. Tutaj jestem zrozumianym.
Alkohol, jako taki, jest efektem zużycia cukru przez drożdże. Tak po naszemu to zwykła kupa (Vistula nie, ona była syntetyczna). Tak sobie myślę, ze spożywając drożdżowa kupę jestem w zgodzie z własnym wegesumieniem, a przy okazji umiejscawiam się na właściwym poziomie egzystencjalnym.
Etanol jest substancją narkotyczną z grupy depresantów.
Alkoholizm jest nieuleczalny.
Alkohol spowalnia aktywność ośrodkowego układu nerwowego.
I chyba dobrze mi z tym.
Póki co endorfiny uwalniają się z każdym łykiem, a to już samo w sobie jest ok.
W zasadzie nie mam żadnego problemu.
Ale pocieszne jest, że Kropa chciałaby sama produkować własne wino :)
Chętnie Cię nauczę, ale pod warunkiem, że napijesz się ze mną.
Nie mogę jak C włóczyć się po Gdyni.
Nie mam po co.
Zamykam się w moim świecie, w którym sensem jest umiejętność produkcji etanolu, a jego zakup najgorszą z konieczności.
Ćmo, nalałem 12 kg wiśni i 8 kg śliwek. I wszystko, by móc się upijać.
Świat jest piękny.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Najważniejsza jest inspiracja.
Stymulowanie się wzajemne.
Dlatego właśnie, że kocham stare czasy zanurzam się w historię (wtedy ludzie byli jacyś tacy inni, może mniej jedli, a więcej pracowali, chyba mieli jakieś ideały i honor, no nie wiem tak to widzę)

Kupiłem kiedyś stare radio lampowe, żeby go po nocy słuchać, ale nie zestroiłem już tych dawnych audycji, które pasują do tego aksamitnie miękkiego brzmienia wydobywającego się z szerokopasmowych duńskich głośników. Myślę o radiu bis i wspomnianej trójce.

Od 2 do 7 rano słuchałem dzisiejszej nocy "trójki", nie narzekam było dużo dobrego brytyjskiego rocka.
"Niektóre rzeczy są dokładnie tym, czym są, i niczym innym."

Charles Bukowski.
Trojka to ostatni bastion dobrej muzy..
Dziś o 21ej znów Minimax... łączymy się pod haslem: "proletariusze wszystkich krajow łączcie się", ekh..nie zapomnę tego hasła z gazety, co to było-dziennik bałtycki, głos wybrzeża?
Ja tam się wolę nie łączyć ;))
odszczepieniec,
czarna owca jestem,
ale na 100% o 21:00 odpalę "trójkę"
na słuchawkach, co wychwycić wszystko bym zdołał.

Charles Bukowski.
więc jednak proletariusz, howk
znalazłam! Już wiem:
Proletariusze wszystkich krajów, łączcie się! - fragment z Manifestu Komunistycznego Karola Marksa i Fryderyka Engelsa, który stał się hasłem i zawołaniem komunistów w XX wieku. Wezwanie to było również hasłem wszystkich republik ZSRR, a także widniało - w tłumaczeniu na odpowiednie języki narodowe - pod lub nad winietami wszystkich tych gazet, które stanowiły oficjalne organy partii komunistycznych (nazywanych czasem "robotniczymi" lub podobnie) w różnych krajach.
Super wieczór.
Bezwietrzny.
Papierosy znowu smakują.
Cykają świerszcze, czy inne koniki polne.
Jaskółki poszły spać.
Żeby tylko nie nastała noc
bo znowu mnie gdzieś poniesie.

Charles Bukowski.
Idę na minimaxa.
Chcę być szybciej przed odbiornikiem, niż większość słuchaczy ;)
Muszę rozgrzać audio.
Masy mnie duszą.

ps udanego odbioru i zasobnego worka wrażeń
spadam

Charles Bukowski.
ciekawa wersja tak, tak grzegorza Ciechowskiego...
Jednak wolę oryginał
bo grzegorz był kompozytorem wybitnym. z rodzeństwem słuchaliśmy listy w dzieciństwie. każdy wybrał sobie swój zespół. brat - kombi, siostra - lady pank, a mnie została republika. stare dzieje. miałem zaszczyt i przyjemność widzieć ich na żywo. w sierpniu któregoś roku w sopocie. z wdzydz wróciłem pamiętam. a w grudniu tego samego roku, g.c. odszedł
przeważnie nie używam dużych liter. to nie lekceważenie kogokolwiek. to nawet nie bunt. to po prostu lenistwo
hahaha
Ale Was wzięło na muzycznie i dinozaurowo :-))

Nie cierpiałem Republiki. Irytowała mnie grzywka GC i quasi punkowa stylizacja muzyczna. Po latach dochodzę do wniosku, że geniusze nie muszą być doceniani przez sobie współczesnych. Freddiego też nie lubiłem. A np. dzisiaj posłuchałem "Barcelony" i zmiękłem. Geniusze nie muszą być doceniani ... itd.

Łażąc po lesie ze sforą znalazłem prawdziwka. Znaczy boletus edulis a nie jakiś tam samorodny kociewski pijak. Grzybów nie ma, ale ja jutro będę miał na obiad pizzę :-) z kociewskim prawdziwkiem :-) w okowach suszy :-)

Zjazd anestezjologów? doroczny? drugi? why not - jak mawiał znamienity mój kompan na wieść, że wódka się skończyła i ino wino się ostało.
Biercie namioty, śpiwory, karimaty, las stoi otworem, moje obejście takoż. A Szuroczka się ucieszy. Ona akurat lubi ludzi.
Na razie jest cool. Nie ma grzybów, to i nie ma grzybiarzy. Jest spox.

Dzisiaj nie piję. Znaczy tylko dwa budweisy. I pojadłem trochę wisienek. Z nalewki. Jakieś 2 kg. Jedzenie wisienek nalewkowych jest jakimś tam sposobem na niepicie. Ale coś mnie się niewąsko wydaje, że chyba nie o to chodzi.
cisza
niska zabudowa
zielone, senne miasto :)
A Ciememeńka jak mnie pamięć nie zwodzi to miała przyjechać napić się ze mną w góry, jakem tam jeszcze mieszkał.
Tylko się jej nie chciało targać przez całą Polskę.
Przez chwilę tłumaczyłem sobie, że się dziś uda.
Chwila trwała kilka ładnych godzin.
W tak zwanym międzyczasie, zwiozłem materiał na jutrzejsze działania w temacie pergoli w ogrodzie.
Teraz popijam sobie. Raczej bardziej niż mniej.

ps. wczorajsza trójkowa audycja rozpoczęła się od 2 wpadek prowadzącego, ton głosu tego pana zza mikrofonu stwarzał wrażenie, że jest poganiany, (chyba za dużo płyt wziął sobie na głowę, chyba...) poza tym prezentowana na antenie muzyka, była dobra wg mnie. Ukołysała mnie. To chyba dobrze.

http://asiorek.wrzuta.pl/audio/9fzJ8oitBMP/chlopcyzplacubroni-kochamwolnosc

Charles Bukowski.
Nikt nie zastąpi kaczkowskiego, nie wytrzymałam, zasnęłam... Gdy prowadził Piotr to bylo niemożliwe, ona ma taki ciepły i cudownie kojący głos... oprócz niego znam jeszcze kogoś z takim glosem ale niestety nie prowadzi audycji...
Podczas częstych, choć czasowo krótkich chwilach
w nocy gdy spać nie mogę,
zastanawiam się nad tym kim tak naprawdę jest człowiek, czym jest "ja".
Chciałbym się kiedyś przekonać, czy aby na pewno nie jesteśmy jakimś snem śnionym nieprzytomnie,
to znaczy czy istniejemy i nie istniejemy w tym samym czasie.
Chciałbym dostać się w głąb istoty ludzkiej, tak głęboko jak to tylko jest możliwe, żeby zanurzyć się pod tę wodną taflę, tam gdzie panuje zupełnie inny wymiar doświadczania emocji, uczuć, oraz zdobywania wiedzy o sobie i otoczeniu.
Chciałbym przedostać się przez gęste chmury stereotypów i lewitować, kontrolować temperaturę, oddech, przemianę materii, nie tracić kontroli i nie bać się.
Dziś bardziej niż kiedykolwiek jestem głodny wiedzy o sobie.

Charles Bukowski.
Fajna grafika z komentarzami. Chyba sobie wydrukuję i palnę na ścianę. Chyba jestem na etapie dziewiątym.

http://www.niewyjasnione.pl/KOANY-t4342-s2.html
http://www.niewyjasnione.pl/KOANY-t4342-s3.html
A pamiętacie tę historię, której bohater był filmowany dziesiątki godzin?

http://www.wiadomosci24.pl/artykul/8222_nowy_budda_8221_i_rok_2012_16657.html

i pierwsza z 5 części:
http://www.youtube.com/watch?v=qdsm5ccOdRQ

szkoda, że angielski zagłuszony.

Charles Bukowski.
http://www.youtube.com/watch?v=GVoLvLXRILg&feature=PlayList&p=2D8365530E4684AB&index=4

Ostatnie zdanie mnie zastanawia.

Charles Bukowski.
tak, ja tez często mam takie myśli
sens istnienia
matrix
pamiętam jak wielkie emocje wywarła na mnie filozoficzna mysl,że może ten świat jest ułożony podobnie do fabuły filmu
wiele jest niewyjaśnonych rzeczy,. zjawisk które nie jest w stanie objąć ludzki mózg

Inne tematy z forum Hydepark

Hotel w Raciborzu (6 odpowiedzi)

Cześć wszystkim, zwracam się do Was z prośbą o pomoc i doświadczenia, bo planuję krótki wyjazd...

Punki z Zabianki (20 odpowiedzi)

Podobno w latach osiemdziesiątych na zabiance była jakaś punkowa ekipa czy ktoś wie coś na ten...

muza na dziś (790 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

do góry