Widok

mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz10

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Rozpakowane:
10.09 (11.11) fasolek synek Tymon
22.10 (06.11) ana_zaba Zaspa 06.11 chłopiec Oliwer 2500 50cm CC
26.10 (14.11) ewelkaet synek Filip 3150g, 52 cm / Redlowo sn
28.10 (8.12) a..nulka synek Bartosz 2300g / Zaspa cc
28.10 (30.10) Rene synk / Kliniczna
13.11 (8/10.11) Gosia9 syn 3750g 57 cm Wejherowo sn
13.11 (14/22.11) Agam205 córka Kinga 3720g 56cm zaspa cc
13.11(15.11) styczniowka82 córka Oliwka 3200g 52 cm Wojewódzki sn

Jeszcze w dwupaku:
Listopad
Józefina 1.11
xmuchomorkax 2.11
Gagata 8.11 - z przesunięcie ostatnio na 3/11 -chłopiec - Zaspa
MamaMalejM 10.11
DagaJaga 10.11 synek
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Dimis 19/22.11 córka/redłowo
emkarc 19.11 syn/kliniczna
ariba20 26.11 zaspa
mamma(mia) 27.11 córeczka /Redłowo

Grudzień
Takaja_84 (-cytrynowa) 1.12
Chocolate 4.12
dorotek 6.12
Alfikowa 8.12 Synek/swiss
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 10.12 córka/ Redłowo
iwonus.p 14.12/9.12 synek/Wejherowo
Oleczkaa 15.12 córeczka/ Redłowo
~asia 21.12x
Lenson 22.12. /Kliniczna
zosiasamosia 23.12
Inka.ja 25.12
Juditt 26.12 córeczka/Wejherowo
anesia 26.12 córeczka/Kliniczna
Ewkaa 27.12 córeczka/Kliniczna
Kajtka 28.12 synek
Nina80 30.12 - obecnie 25-28.12 / córeczka/ Kliniczna

poprzedni: http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=573720&c=1&k=160#post10000141
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kajmakam napis z juz w nowym wątku;-) bo tu możesz nie uzyskać odpowiedzi ;-)
image
Witam co prawda mam termin na styczeń:) Ale też śledzę Wasz wątek:)Gratulacje rozpakowanym mamusiom:)

a...nuka - pisałaś o pediatrze na Jaskółczej-ja po Świętach będę się przeprowadzała i planuję zapisać się na Jaskółczą i nie znam żadnych lekarz, położnych. A wybrałaś położną z Jaskółczej, która będzie chodziła po narodzinach do domu do maluszka?
Utworzyłam nowy wątek;-)
Witamy nową mamusie grudniowa Martę;-) dopisalam do listy w nowym wątku;-)

Oleczka jak mała się wypija to raczej z jednej strony, a skurcz będzie na całości, jak dotkniesz brzuch jednocześnie z dołu i gory oraz po bokach i będzie napięty calynto skurcz, jak gdzieś będzie miękki to malutka się wypina;-)

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=578536&c=1&k=160
image
Hej z rana... Ja wykorzystałam w zasadzie tylko piłkę... Z wanny nie skorzystałam bo jak rodziłam to akurat była Awarii cieplej wody i jej nie było. teraz w redlowie są jeszcze drabinki. Dużo fajnych rzeczy-ćwiczeń proponowała mii położna i pomagało.
Ja juz sama nie wiem czy mam skurcze czy nie.... Nie potrafię odróżnić czy to malutka mi się wypina j napina brzuch czy to akurat skurcz. Wczoraj coś mało ruchliwa była i mam nadzieje ze dzisiaj będzie lepiej.
Cześć dziewczyny !
Podczytuje was bardzo długo, raz sie chyba udzieliłam na forum - wiem wiem, wstyd. Ale wy sie już wszystkie znacie jak łyse konie, ciężko wkręcić się w zgrane grono.
Jak mogę się dopisać do listy Mam grudniowych ?;)
Termin na 12.12.2014 - Redłowo i będzie Synek ;)
Pozdrawiam i gratuluje wszystkim Mamusiom :)
Dziewczyny, jak wykorzystywałyście (o ile była taka możliwość i potrzeba) sprzęty na sali porodowej?
image
Ja się nie mogę doczekać wizyty w pon. żeby podejrzeć maluszka:)
Jun wszystkie prezenty....jak zazdroszczę. Ja jestem daaleko w polu...ale też dużo ludzi do obdarowania jest :)
image
Meldujemy się po wizycie.
Tosia waży 3400, płyny w normie, szyjka się skraca, rozwarcie na 2 cm. Lekarza dziwiło, że nie ma skurczy żadnych. Kolejna wizyta za tydzień. Póki co mam się oszczędzać i lenić ;)
Udało się nam szybciutko skoczyć na zakupy do pustego CH Osowa i kupiliśmy już wszystkie prezenty świąteczne.
image
Skurczow nie pomylisz :)
A co do nie ruszania się dziecka to wcale nie musi tak być

Moj przed każdym skurczem wiercil się mocno jakby chcial uciec wbijal się w zebra
I wtedy nadchodzil skurcz
Ja mialam takie co id krocza w górę wchodzily spinalo ostro
image
Im bliżej terminu tym moja mała co raz bardziej się rusza!
A czytałam gdzieś, że pod koniec ciąży to dzieciaki już się wyciszają i prawie ich nie czuć...
A moja jak wczoraj wieczorem zaczęła tak do tej pory wariuje, mój brzuch to jedna wielka fala, a wypychanie łapek i nóżek czuję non stop;]
KTG wyszło dobrze (dziś miałam) więc to nie jest nic złego że tak nagle ostro się rusza, może chce już wychodzić?...mam nadzieję! :) doczekać się nie mogę...
A i ja też się zaczynam już bać, bardzo chcę żeby już zaczęła się akcja, ale strach jest :)
image
Nie powiem, że była to łatwa decyzja - chociaż jedynym minusem była chyba tylko odległość.
Co do plusów:
pierwszy - jedną z położnych jest krewna mojego męża. Jednak będę czuła się bezpieczniej znając kogoś na miejscu. A nawet jeśli jej nie będzie to obiecała podejść (mieszka blisko szpitala).
drugi - mam dużo znajomych z Gdyni i każda z koleżanek rodziła albo w Wejherowie albo w Pucku i każda sobie chwaliła.

Co do Zaspy znam i przypadki bardzo zadowolonych dziewczyn i znacznie mniej. Dodatkowo moja poprzednia gin (do której mam i miałam zaufanie :) kiedyś odradzała. Co do Szpitala Klinicznego (do którego mam najbliżej) leżałam tam po poronieniu i nie chciałabym wracać. Chociaż sam pobyt nie był najgorszy to przyjęcie przez lekarza do dziś wspominam jako traumatyczne przeżycie.
image
A czemu zdecydowałaś się na Wejherowo? Pytam z ciekawości bo sama nie wiem gdzie rodzić, do gdyni czy do wejherowa mam ok. 40 minut jazdy.. A chyba rzadko się zdarza że ktoś z gdańska chce rodzić w wejherowie, bardziej zaspa, kliniczna..
Mieszkam w Gdańsku więc kawałek jest.
image
A daleko masz do Wejherowa?
A ja zasmarkana...;/ Leczę się domowymi sposobami i liczę że szybko minie.

Ja podobnie jak ty Chococlate - całą ciąże powtarzałam, że nie obawiam się porodu (wszystkie dają radę czemu ja nie mam dać:p..) ale im bliżej tym zaczyna się pojawiać strach i jakieś obawy. I głównie boję, że przegapię te pierwsze skurcze, a jak już się zorientuje co i jak to nie dojadę do tego Wejherowa;p
image
Dziewczyny a przy skorczach napina się cały brzuch?
no mam nadzieje, że sie zorientuje, teraz jak byłam na ktg(wczoraj), to pojawiły się skurcze, ale jak to powiedziała ginka takie początki, choć ja mam tak od jakiegoś czasu i nazywałam to napinaniem się brzucha- jak zrobiłam kilka kroków itp. Choć pewnie te prawdziwe są z taką mocą, że trudno je znieść, a przynajmniej tak się naczytałam i nasłuchałam o tym :/. Dużo osób pisało, że pojawiaja sie bóle jak na miesiączkę, ale ja nigdy nie miałam bóli podczas okresu, przychodził w punkt 28-29 dni, odchodził po 5 dniach i koniec:D!.
hehe, mnie chyba też zaczyna panika ogarniać...:P
Chocolate jak bedziesz miala regularne skurcse co 5 minut to poznasz, w nocy nie bede dawac Ci spac :) Mnie tez troche panika wziela przed porodem, ale to normalne. Bedzie dobrze!
jeja...jak ja zazdroszczę, tym mamusiom, które juz mają maleństwa obok siebie :).

Ja jak nie mogłam się doczekać terminuporodu, to teraz ogarnia mnie strach :D Najgorsze jest to, że nie wiem, czy będę w stanie obliczyć co inne minut mam skurcze i czy je rozpoznam, czy to już to :D.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

rośliny na balkon - jakie? (18 odpowiedzi)

Może pomożecie... Chcę coś posadzić na balkonie, tylko w lato tak strasznie tam praży słońce...

lek med Joanna Linde ABC Family Med Sopot (7 odpowiedzi)

Witam, może któraś z was ma jakieś opinie na temat pani doktor. Dzisiaj idę do niej z synem 4...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (38 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

do góry