Widok

randki

Chcialabym kogoś poznac i myślałam o randkach internetowych, ale troche sie wstydze...nie chce zamieszczac zdjecia, zeby znajomi mnie nie widzieli , ale tak pierwsza pisac do facetow ktorzy mnie interesuja to tez troszke glupio...no i potem spotkanie...a jak mnie wykorzysta jeden z drugim...i jak po pierwszej randce juz sie ze mna nie umowia...o rany tak mi bedzie glupio... jak mam sie przelamac...;))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
W slowie skrajnosc ukrywa sie granica, dzieki ktorej poznajemy czy cos jest balansowaniem w obszarze normalnosci ale tuz przy jej skraju czy juz totalnym odchylem od normy.

Nadmierne dbanie o siebie - skrajność
chodzenie w sukienkach - odchyl.

Ale to chyba zalezy od czlowieka, kazdy w innym miejscu stawia ogrodzenie. ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Powiem to po raz kolejny.
Dawniej kobieta miała być ładna, a facet miał pracować na dom.
Teraz kobieta zaczyna pracować na dom, a facet zaczyna być ładny.
I póki co nie ma w tym skrajności.
Skrajność będzie jak faceci zaczną golić nogi i chodzić w sukienkach;)
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
Nikt kto się czymś pasjonuje nie ograniczy się do minimum.
Ten co ma tego składaka, lub górala z marketu zarżnie go na pierwszej bardzo długiej trasie. A o zawodach zapomnij;)

Nie znam się na fotografii, o tym to z jurkiem możesz pogadać, ale jak się dowiedziałem podczas ostatniego spotkania, aby zrobić zdjęcie makro, musisz mieć odpowiedni obiektyw. I to taki, który produkowany nawet przez inną firmę niż nikon będzie cie kosztował więcej niż te 600zł;) Zresztą pewnie na taki aparat za 600 to się go nawet nie za założyć. I by realizować swoje pasję, w takiej formie w jakiej chcesz (a wiadomo, że apetyt rośnie w miarę jedzenia) to potrzebujesz dużego nakładu pieniędzy.

Pieniądze są nowym atrybutem "myśliwego" bo za nie zdobywa się dobra, w tym jedzenie i schronienie;) A pasja wymaga pieniędzy. Wiadomo też że wpierw wydasz na najpotrzebniejsze rzeczy a potem na pasje. A kobiety potrafią facetowi dać do zrozumienia które rzeczy są ważniejsze:P Czyli facet z pasją, to facet który ma pieniądze na najpotrzebniejsze rzeczy i jeszcze nadmiar który wydaje na pasje (czyt: bzdury). Kobieta może go z tego wyleczyć by wydawał na nią:P

Jak facet nie pracuje, lub zarabia mniej niż kobieta to jest pasożytem. A jak to kobieta nie pracuje to nazywa się matką, lub kurą domową i to jest dobre. I takie związki trwały, trwają i trwać będą. Powód podałem na początku - biologia;)

Chociaż szczerze mówiąc gdybym zarabiał dość by utrzymać siebie, żonę i dzieci to jak dla mnie nie ma znaczenia czy ona pracuje. Jak ma ochotę to niech pracuje, a jak nie ma to po co ma się przemęczać?;)
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
Zdroznego nic nie ma. Problemem, jak ze wszystkim w dzisiejszych czasach, jest popadanie w skrajnosc. Faceci zaczeli spedzac wiecej czasu na pielegnowaniu urody niz kobiety. A wystarczyloby miec czyste paznokcie, umyte i zroszone perfumem cialo i wyszorowane zeby. Czasem jeszcze nad zaczesem mozna rano popracowac jak jest wyjatkowo tragicznie ;)
Pewnie, ze ciepienie ale dlatego, ze jest wazniejsza dla Ciebie niz inne sprawy/rzeczy - np. pieniadze - i temu sie poswiecasz. Nie ma natomiast niczego wspolnego z atrybutem mysliwego. ;)

Moim zdaniem kolega ktory jezdzi na skladaku jesli robi to z sercem, poswieca kazda wolna chwile na rower, mysli o tym zeby pojezdzic, planuje trasy... to jest to jego pasja. Nie musial wydawac grubych pieniedzy na wypasiony sprzet.

Jako przyklad podales tez fotografie. Prosze bardzo, za 1400 zl mozna kupic nikona d40, na allegro za 600 zl uzywke. Czy to jest wyjatkowo duzo pieniedzy? Praktycznie z kazdej pensji jestes w stanie sobie odlozyc - po jakims czasie - taka sume. A taki aparat wystarczy do tego zeby realizowac swoja pasje.

Mozna tez pasjonowac sie sklejaniem budowli z zapalek albo rysowaniem olowkiem po kartce.

Pewnie, ze w kazdej tego typu rozrywce mozna wydawac grube pieniadze, bo zawsze znajdziesz lepszy material/narzedzie... ale nie jest to wymagane. ;)

Co do pasozytow sprawa jest prosta, nikt nie chcialby utrzymywac drugiej osoby. Jesli facet mialby utrzymywac pasozyta to taki zwiazek tez by nie przetrwal. Czemu kobiety mialy by myslec inaczej? ;)
Znam ten mit, sam go powtarzam:p
Malo jeżdżę środkami komunikacji miejskiej, ale na jaką to jest skalę? Masz tak codziennie?
Anty,
nie mam samochodu,nie mam nadmiaru pieniędzy,ale co pewien czas kupuje butlę ulubionej wody (najczęściej tester - bo tańszy) i ładnie "pachnę" przez parę miesięcy ... i też "satysfakcja gwarantowana".
Generalizowanie w tym przypadku to mówienie "ludzie mają dwie ręce i dwie nogi". Jest to generalizowanie, jednak stosunkowo trafne;)

Sprecyzuj "pasożyt"?
Nim jednak to zrobisz, zastanów się czy to działa w dwie strony, czy w drugą to określenie jest w społeczeństwie postrzegane pozytywnie.

Pasja (zabawne że to słowo oznacza cierpienie:p) w 99% przypadków wymaga pieniędzy i na podstawie pasji można określić to samoco na podstawie samochodu.

Przykładowo, jeden mój kolega lubi jeździć na rowerze, ma takiego zwykłego, za kilka setek. On jest to porostu człowiekiem który jeździ. Mój drugi kolega też lubi jeździć na rowerze. Ma dwie sztuki z czego każda warta jest ponad 20 tyś. Ten ma pasję;)

Podobnie jest z fotografią, sportami, samochodami, kolekcjonerstwem, odtwórstwem, wszystkim:)

Słowo pasja, które używasz ma właśnie w sobie to coś o czym pisałem. Ten atrybut "myśliwego";) I zauważ że u Ciebie jest na pierwszym miejscu:p

A jakiekolwiek pieniądze nie wystarczą, nigdy nie wystarczają... prędzej czy później pojawia się, a mógłbyś... a przydałoby się... a gdyby... U tych subtelniejszych jest to bardziej w formie bezosobowej "gdybyśmy mieli więcej pieniędzy":P Co się czyta "gdybyś więcej zarabiał";)

Nie ma w tym nic złego, to wszystko jest zrozumiałe, przynajmniej dla mnie. Tylko nie mówmy że jest inaczej i że poczucie humoru jest dla kobiety lepsze niż samochód;)
Uwielbiam czystych,pachnących facetów.Co w tym zdrożnego,że mężczyźni zaczęli dbać o siebie.
Panowie,nie mam samochodu i dojeżdżam do pracy (ok.40 min) SKM-ką.
Tragedia,ludzie sie nie myją,nie piorą odzieży - często po prostu "smierdzi".
Przyjemniej jest zatem siedziec obok Kogoś czystego,pachnącego.
banialuki panstwo raczycie opowiadac
co prawda w banja luce nie bylem
ale kobiet kilka w zyciu poznalem
z racji mojej filozofii zyciowej, nie mogly liczyc u mnie ni to na samochod, ni to na dobra wode toaletowa

kobieta, ktora stawia tak wysoko w rankingu status materialny mezczyzny nie jest niczym nowym w spoleczenstwie
pewnym novum jest tylko skala tego zjawiska
i tu jak najbardziej mozna uogolniac
sama jednak stawia sie wowczas w roli klienta/pasozyta
ktory jakis czas moze zyc w symbiozie czy tez tylko pasozytujac
a to z kolei pociaga za soba coraz wiekszy dyskomfort psychiczny
az do smierci zwiazku - nie zawsze bedzie to jednak rozstanie

zbytnie dbanie o wyglad, czy zapach jest modne od niedawna u mezczyzn
czesto idzie niestety za tym rowniez brak szacunku dla innych
czy tzw. wydmuszkowatosc

nie mam nic przeciwko wodom toaletowym, jednak masowe ich uzywanie z jakim mamy dzis do czynienia nie napawa mnie optymizmem

wole jednak to niz samookaleczanie, ktore tez staje sie masowe
a wywoluje u mnie odruch wymiotny
Jak z toalety to nie koniecznie:D

Odpowiednia nuta zapachowa kosztuje odpowiednią cenę, co jest tylko inną formą pokazania swojego statusu materialnego. To tylko inaczej nazwany samochód;)

Na kobiety najlepiej działa naturalny zapach czystego męskiego ciała. Tylko aby go poczuć trzeba się bardzo do niego zbliżyć, najlepiej przytulić;)
Podobno nagość pomaga:p
Najlepiej obojga, wtedy zapach się kumuluje a proces tracenia głowy przyśpiesza.
I to nie jest żart, to kwestia wentylacji, wielkości pachnącej powierzchni i odległości obiektu wąchanego od wąchającego. Sprawdźcie sami jak nie wierzycie:) Żaden inny zapach tak nie działa. Jakby to powiedzieli w reklamie "satysfakcja gwarantowana":d
Generalizowanie w tego typu tematach skazuje uogolniajacego na porazke. ;P
Wiadomo, ze zadna kobieta nie bedzie chciala sie spotykac (na dluzsza mete) z facetem ktory jest pasozytem. Ale tak naprawde to chyba wystarczy w dzisiejszych czasach miec jakakolwiek prace i jakiekolwiek pieniadze bo babki potrafia juz o siebie same zadbac.
Pasja, poczuicie humoru, pewnosc siebie! Przepis na sukcec.
Nawet wyglad ma mniejsze znaczenie. Jak to Kate napisala - trzeba JAKOS wygladac. ;P
To prawda - głupia nazwa.............ale odpowiednia nuta zapachowa.......
i tracimy "głowę" .....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tylko nie woda toaletowa z toalety!:D

A swoją drogą, głupia ta nazwa, pewnie przyszła z ameryki, oni mają te hot dogi i inne takie:P
Ejj, to dlaczego ja jestem sam?:P

Ja bym powiedział że jednak ten samochód (o ile dobry) działa bardziej na kobiety niż wiele innych rzeczy;)
Nawet ta pewność siebie i zadziorne poczucie humoru na dłuższą metę mają gorsze wyniki. Tak można uwieść kobietę i zaciągnąć ją do łózka, ale po czasie zaleta może się zmienić w wadę;)
A samochód to samochód, zmienić go można tylko na lepszy;p

Oczywiście kobiety nie lubią się do tego przyznawać, bo to taki materializm, a randki czy związek przypomina wtedy prostytucję, ale to są prawa natury, biologia.

Kobieta instynktownie szuka samca który zapewni byt jej i jej potomstwu, zwłaszcza w okresie ciąży i odchowywania młodych (co w przypadku naszego gatunku zajmuje dużo czasu). Podobnie robią zwierzęta.

Zatem naturalną rzeczą jest, że kobieta wybiera samca który dysponuje walorami dającymi jej przekonanie o tym, że ten konkretny może jej dać to czego chce.

Dawniej chodziło o siłę samca, jak był zdrowy, dobrze zbudowany, groźny i potrafił polować to był wartościową partią.
Dzisiaj tą zdolność polowania można ocenić między innymi po samochodzie.

Nie brzmi to ładnie, ale jak to powiedział jurek ostatnio, prawda nie jest ładna, jest za to bolesna.
Czas zatem zamienić akwarium na atrybuty świadczące o większej dominacji w stadzie.
Lub zrezygnować ze swoich "instynktów" i znaleźć sobie odpowiednio brzydką dziewczynę.

Jest jeszcze trzecie wyjście, ale nie dla Ciebie:)
Zaprzeczam - my kobiety, najpierw zwracamy uwagę na urodę mężczyny.No może, z wiekiem,także na schludność.
Facet musi "jakoś" wyglądać,mieć bardziej rozwinięty mózg niż muskuły,ładnie pachnieć (mile widziana dobra woda toaletowa) i to ...wystarczy !
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A moze ty nie jestes interesujacy dla kobiet po prostu? ;P
Wierz mi, ze jest duzo Pan na swiecie ktore maja poukladane w glowie i nie liczy sie dla nich "samochod". W zlym miejscu szukasz po prostu.
Moim zdaniem nic tak nie dziala na kobiety jak pewnosc siebie i zadziorne poczucie humoru. Niestety do tego trzeba troche inteligencji, nie wystarczy wykucie pieciu dowcipow z internetu. ;)
prosze was co znajdziecie na tych randkach kobiety juz niepatrza na urode itp u mezczyzny tylko na kase jak masz fajna nowa fure to masz fajna kobiete niestety tak sie teraz porobilo .....dlugo szukam jakiej fajnej dziewczyny na stale i co niestety niemam samochodu wiec zostalo rybki i ak...pies i kot i mam dla kogo zyc:P
Piszesz że jesteś atrakcyjną kobietą i szukasz przyjaźni.

Atrakcyjna kobieta nie nadaje się zbytnio na przyjaciela dla mężczyzny. Żeby być przyjacielem powinnaś mieć osobowość, charakter, inteligencję, poczucie humoru.
Atrakcyjność fizyczna jest tu przeszkodą a nie pomocą. Jeśli jesteś atrakcyjna, to ww. cechy musisz mieć w jeszcze większym stopniu rozbudowane, aby przyćmiły Twoją atrakcyjność.
Chociaż to chyba też nieosiągalne, bo atrakcyjna kobieta będzie budziła pożądanie. I jeśli takiego normalnego zdrowego faceta nazywasz zboczeńcem, to pozostaje życzyć Tobie dużo szczęścia.
Witam zainteresowała mnie ta problematyka związana z pozbyciem się obaw i leków przed zapisaniem się do portalu randkowego moim zdaniem a mam 42 lata pisałam szczerze na kilku portalach i brak odzewu a jestem dość atrakcyjną kobietą poszukiwałam przyjażni ale mężczyżni czytali tylko sexu,jestem na tych portalach ale czuję się fatalnie dołuje mnie brak możliwości wypisania się z nich pozdrawiam wszystkie naiwne kobiety takie jak ja nie dajmy się wykorzystywać zboczeńcom pozdrawiam samotna z Gdanska

Inne tematy z forum Towarzyskie

"SWITEZIANKA" in English :) (14 odpowiedzi)

Witam !!! Oto inna obiecana rzecz - "Switezianka" po angielsku (niektore osoby zdazyly juz ja...

forum zablonkowe na trojmiasto pl (6 odpowiedzi)

hej, jakie inwestycje trojmieskie obecnie wam się najbardziej podobają?

ona-feromony (37 odpowiedzi)

feromony jakie i czy dzialaja...

do góry