Widok

apel do mieszkańców storczykowa 4-6 dotycząca parkingu

W związku z otrzymanym mailem :
Informujemy, że można już odebrać pilot do szlabanu, każdemu
właścicielowi lokalu należącego do W.M STORCZYKOWA 4-6 oraz W.M.
"STORCZYKOWA 8" zostanie wydany jeden pilot/lokal.
Wydanie dodatkowych pilotów do lokali, będzie uzależnione od stopnia
obłożenia miejsc na parkingu i będzie rozpatrywane w terminie
późniejszym.

W kwestii odbioru należy zgłosić się do p. Ewy Michny w administracji
firmy ERTA na ul. Ciasna 7A w Gdańsku i przedstawić zaświadczenie
dokonanej na konto "W.M. STORCZYKOWA 4-6" opłaty w wysokości 85,00 PLN w
tytule przelewu "opłata za pilot do szlabanu dla lokalu nr...".

Przy odbiorze należy zadeklarować nr rejestracyjny pojazdu, który
będzie wykorzystywał zakupionego pilota i miejsce parkingowe.
Aktualizacja danych pojazdu korzystającego z przydzielonego pilota i
miejsca postojowego, zgodnie z regulaminem porządku domowego W.M.
STORCZYKOWA 4-6, stanowi obowiązek właściciela lokalu.

Docelowo każdy parkujący pojazd, zgodnie z regulaminem porządku W.M.
"STORCZYKOWA 4-6", otrzyma identyfikator strefy parkowania,
wraz z informacją o numerze przydzielonego miejsca postojowego.
Pojazdy nie zgłoszone do administracji i nie posiadające identyfikatora
strefy parkowania, parkujące w wyznaczonej tzw. płatnej strefie
parkowania, będą obciążały konto właściciela lokalu, którego pilot
został użyty do wjazdu pojazdu, opłatą za parkowanie wg stawek 2zł/h,
35zł/dobę.

Pojazdy parkujące niezgodnie z regulaminem W.M. "STORCZYKOWA 4-6",
poprzez zajęcie miejsca postojowego innego właściciela lokalu lub
parkujące w miejscach niedozwolonych (chodniki, ciągi komunikacyjne,
drogi ewakuacyjne itp.) będą usuwane z parkingu na koszt właściciela
lokalu, którego pilot został użyty do ich wjazdu. Zarząd W.M.GDAŃSK
"STORCZYKOWA 4-6"

Apeluję o zebranie z zarządem wspólnoty na temat dotyczący parkingu. Czy, jako mieszkańcy wyrażacie zgodę na to by tak aburdalne przepisy Was dotyczyły??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Komuna to mało przy tej wspólnocie.....
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
aha to w momencie kiedy przyjada do mnie goscie mam im kazac zaparkowac na auchan gdzie jest za darmowy i przyjsc na STORCZYKOWA bo zarzad chce 2 zł za godzine i 35 za dobe??

absurd! nie mieszkamy pod jakims marketem... stawiam protest i jestem za zebraniem zarzadu działajmy!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja się czuje jak w getto, wstydzę się powiedzieć rodzinie i znajomym że muszą płacić żeby mnie odwiedzić i muszą mieć zawsze drobne przy sobie żenua
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
A jak oni sprawdzą kto wpuścił samochód na parking?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Takie rozwiązanie jest stosowane standardowo przy kartach dostępu, o pilotach nie słyszałem ale technicznie to jest to samo. Brama może zrzucać do logu z jakiego pilota została otwarta i do tego kamera, identyfikator.... Samo wystawi rachunek.

Te opłaty to tylko straszak na 'obcych-sąsiadów' system dość zaawansowany jak na wspólnotę mieszkaniową. Żenujące gdybym musiał płacić za swoich gości. Ale wolność tomku w swoim domku.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
identyfikatory... pewnie kamery ...
Chce u siebie czuć sie jak u siebie! To jakis absurd i wyciąganie kasy!
Dlaczego nie mógłbym zaparkować innego auta na Swoim miejscu?!
ktos wie jak mozna temu zaradzić ??
Jak zaradzić? Domniemam że parking to część wspólna, więc powinny być udziały na każde mieszkanie. Więc zdecyduje większość głosów.

Tak sobie myślałem że to ja mam super fajny i pomysłowy zarząd jak widzę są lepsi
dobra zaawansowany sprzet... ale spojrzmy na to z drugiej strony blok 4-6 nie jest swiezo wybudowany nie jest super ekskulyzwny i nie znajduje sie w wyjatkowym miejscu. Storczykowa jest owszem fajnym miejscem mozna sie tu zaadoptowac i mieszkac w dobrych warunkach ale czy ten sprzet nie jest za drogi dla mieszkancow budynku? tak naprawde wystarczyloby tylko zeby parking przynalezal do bloku 4-6 caly czas sie ktos wprowadza aut przybywa z tego co wiem niektorzy posiadaja nawet dwa samochody, moim zdaniem przydaloby sie wykluczyc najem dla blokow sasiednich maja swoje parkingi, a ja nie wyobrazam sobie ze to co jest opisane wyzej mialoby wejsc w zycie...
ja proponuje zebysmy najpierw spotkali sie sami i ustalili w jaki sposob doprowadzimy do zebrania zarzadu i czego tak naprawde oczekujemy od niego, pozniej z okreslonymi rządaniami i prosbami spotkamy sie z zarzadem i doprowadzimy do konsensusu :)
Nie dość ze na poczatku piloty miały byc troche tańsze to jeszcze problemy zaczęli robic..

O przyjeżdżających znajomych czy rodzinie i "problemie z tym związanym" była juz mowa..

W moim przypadku dochodzą kolejne komplikacje. Posiadamy w rodzinie auto "awaryjne" mały stary ale w razie czego jest czym dojechać do pracy. Jako ze samochód stac nie moze to czasami odstawiam swoje auto do rodzinnej miejscowości i przez pare dni jeżdzę tym zastępczym. Watpię aby w te "bajkę" uwierzono mi przy podawaniu numerów rejestracyjnych. O ile oczywiście dwa auta wchodzę w gre:)

Druga sprawa to posiadam garaż w ktorym trzymam motocykl swoj i brata. Nie dość ze moge miec problem z uzyskaniem drugiego pilota tak aby wygodnie zamontować go na kierownicy a nie grzebać podjeżdżając do szlabanu po kieszeniach to jeszcze kropka dla brata. Zawsze parkował na wysokości mojego garażu aby nikomu nie zabierać miejsca parkingowego to teraz nie dość ze nie bedzie mogl wjechać pod garaż to w momencie kiedy nie ma mnie w domu nie bedzie mogl przesiąść sie na dwa koła...

Ja sie pytam za co płace te k*******e czynsze skoro we własnym mieszkaniu czuje sie jak w więzieniu?! Az wstyd mowic rodzinie ze maja parkowac gdzieś daleko ode mnie( w zimę świetne rozwiazanie!) zobaczycie ze dojdzie do tego iż wszyscy nas odwiedzający zastawia gore storczykowej bo tam zakazu nie ma.

Dodatkowo Gratulacje dla administracji Za pomysł z wyznaczeniem miejsc parkingowych konkretnie pod dany lokal. Wystarczy ze sąsiad obok zaparkuje jak pi*** (a takich tu nie brakuje) i juz zaparkować na swoim miejscu nie bede mogl.
I dodatkowo administracja moze wzięłaby sie za te dwa cholerne samochody ktore stoją na parkingu od niewiadomo kiedy!

BMW zalegające od paru lat i daewoo o numerach gby e282 z rozwalonym zderzakiem. Od właścicieli tych pojazdów bedziecie pobierać opłatę w wysokości 35zl/dzien?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
moze sroda 19 na parkingu
o swietny pomysl o 21 jutro a na ktorym pietrze?
Proponuję przy skrzynkach na listy o 21 klatka będzie otwarta.
super, tylko trzeba jakąś kartkę zawiesić z info, gdyż nie wszyscy odwiedzają forum
Jakieś wieści?
Tak wieści są takie, że trzeba sie jak najszybciej zająć babą, która ma dobermana i "konia" jej psy sr*ją na wszystkie ogódki zwłaszcza łazi z nimi,żeby sr*ły przy Storczykowej 4 po prawej stronie (na szczęscie nie zamieszkanej) i pod śmietnik, a zamulona właścicielka uśmiecha sie pod nosem i idzie dalej psy chodzą bez smyczy i sr*ją na całym osiedlu, a Ona ani razu nie sprzatała. Niedługo będą nam sr*ły na wycieraczki. Trzeba zajac się brudasami
A co to wnosi do sprawy parkingu?
Sprawa wygląda tak, że należy kupić po jednym pilocie na lokal.
Niestety właściciel mieszkania i garażu na dzien dzisiejszy dostanie tylko jeden pilot(bez wyznaczonego miejsca przed blokiem tylko do parkowania w garażu i przed nim), takie działanie pozwoli zobaczyć ile miejsc parkingowych zostanie zajętych. W późniejszym terminie będzie można wnioskować o wydanie drugiego pilota aby parkować na podjeździe garażowym.
Opłaty za wjazd na naszym pilocie itp. dotyczą sytuacji gdy będą wytyczone miejsca postojowe i ktoś zajmie miejsce nie należące do niego.
Szlaban zostanie uruchomiony, gdy wszyscy wykupią swoje piloty.
Znaki zakazu przed klatką postawił z tego co zrozumiałem zdiz i z nimi ciężko się dogadać.

To chyba tyle..

Inne tematy z forum Karczemki

dobry stomatolog - kogo polecacie? (131 odpowiedzi)

jak wyżej, zależy mi na dobrym stomatologu (dobrym pod względem jakości usług i ceny), najlepiej...

Psy bez smyczy mam juz dość! (240 odpowiedzi)

Codziennie wracam z dzieckiem z pozytywnej szkoły na Kokoszki i nie ma dnia abym nie musiała...

W co inwestować w XXI wieku? (25 odpowiedzi)

Witam, Dział dotyczy deweloperki i nieruchomości są oczywiście dobrym kapitałem, lecz nie każdy...

do góry